Survivalrun voor Betuwse bikkels

buren • Op Tweede Paasdag wordt in Buren weer de survivalrun georganiseerd voor sportievelingen die zichzelf willen uitdagen op een parcours met obstakels door de boomgaarden en het historische centrum van Buren. Een survivalrun bestaat uit hardlopen met hindernissen waarvoor techniek, souplesse en kracht nodig zijn. Een nat pak kan ook voorkomen. 

De survivalrun wordt op 10 april voor de derde keer georganiseerd. Ook dit jaar worden Buren en omgeving weer het toneel van sportievelingen, spektakel en sfeer in en om het centrum van de Oranjestad. Ook voor toeschouwers kan het evenement de moeite waard zijn.
Lopers kunnen zich inschrijven voor een parcours van 5,5 of 8 kilometer. Binnen die afstanden is te kiezen voor het zware of 't lichte parcours. Ook is inschrijving als groep mogelijk. Voor het uitlopen van de run is een basisconditie nodig en is het handig om een aantal technieken te beheersen.
Om goed voorbereid aan de start te verschijnen is het mogelijk om mee te doen met trainingen bij de trainingsgroep van Survivalrun Buren, Wilgjes survivalrun team. Zij trainen op woensdagavond en zondagochtend op het parcours bij Wilgje Buitensport. Hier is het mogelijk om basistechnieken te leren en te oefenen om zo snel mogelijk een apenhang te doen, een voetklem te zetten of een swing-over uit te voeren. De organisatie is nog op zoek naar vrijwilligers die op 10 april mee willen helpen. Info/inschrijven: www.survivalrunburen.nl