• Het Tielse college ziet opnieuw af van aankoop van de voormalige Catharinaschool aan de Binnenmolenstraat.
• Het Tielse college ziet opnieuw af van aankoop van de voormalige Catharinaschool aan de Binnenmolenstraat. Foto: Rob Zantinge

Gemeente Tiel koopt oude Catharinaschool toch níet

Algemeen

TIEL • Burgemeester en wethouders van de gemeente Tiel hebben besloten de voormalige, uit 1897 daterende Catharinaschool aan de Binnenmolenstraat toch níet te kopen. Het college doet hiermee afstand van haar voorkeursrecht. Er kwam geen overeenstemming met de verkopers over de koopprijs. Kortom, het college vindt het pand te duur.

Het college kreeg zes jaar geleden de kans het monumentale pand te kopen, maar had er destijds geen belangstelling voor. Eind juli vorig jaar bood de verkoper het opníeuw ter verkoop aan en besloot het college het pand wél kopen. Het maakte daarbij gebruik van het voorkeursrecht.

Voorkeursrecht van koop
‘In het coalitieakkoord mikken we op 50.000 inwoners en iedere Tielenaar verdient een geschikte woning’, aldus burgemeester en wethouders enige maanden geleden. Vanuit de gedachte van een bijdrage leveren aan het vervullen van de woningbouwopgave van Tiel wilde het college gebruikmaken van het voorkeursrecht van koop.

Woonruimte
Zo wilde het college ook de regie houden op het toekomstig gebruik van het pand en er zeker van zijn dat het geschikt gemaakt zou kunnen worden als woonruimte, passend bij de in de Toekomstvisie Tiel ingezette lijn. Het college vindt het oude schoolpand nu dus te duur en ziet - wederom - af van aankoop.