• 'Diamanten' sieren dit jaar de corsowagen. Maar wat wordt de naam? 'Diamonds Are Forever' misschien? Of 'Corsoclub Drumpt Forever'?
• 'Diamanten' sieren dit jaar de corsowagen. Maar wat wordt de naam? 'Diamonds Are Forever' misschien? Of 'Corsoclub Drumpt Forever'? Foto: Corsowagen Drumpt

Wordt het 'Corsoclub Drumpt Forever' ?

tiel • In de jaarvergadering van corsoclub Drumpt zijn vorige week dinsdag de ontwerpen voor 2023 gepresenteerd aan de ruim zeventig aanwezige vrijwilligers. De presentatie vond plaats in het gebouw van de TKV aan de Bulkweg in Tiel.

Dit jaar bestaat Stichting Corsowagen Drumpt, opgericht in 1963, zestig jaar. Vanwege dit jubileum organiseert de corsoclub een aantal festiviteiten. Zo is er op zondag 27 augustus een open dag voor sponsoren en publiek met daarna een barbecue voor vrijwilligers van de club.
Op deze dag wordt ook het jubileumboek gepresenteerd. Het boek is te koop voor de vrijwilligers en andere belangstellenden. Na het Fruitcorso, van 16 tot en met 18 september, sluit de club het jubileumjaar in oktober in stijl af met een feestavond.

Diamanten

Vorig jaar belandde de grote wagen van corsoclub Drumpt op de eerste plaats met Lof van de Jury en de publieksprijs. Dít jaar hebben de ontwerpers Sjors Kessels en Thom Rodenburg een ontwerp ingediend met de voorlopige werktitel 'Diamanten'. Over de naam zijn ze het nog niet eens.
De heren hebben zich laten inspireren door diamanten, met een link naar het zestigjarig bestaan. De wagen willen ze zo transparant mogelijk laten zijn. Op een grove, rotsachtige ondergrond komt een fijnere structuur van mineralen en diamanten.
Voor de bouw van de jeugdwagen waren twee ontwerpen ingediend: 'Nachtmerrie', ontworpen door Arnoud Bouwknegt en 'Seizoenskriebels', ontworpen door Juliet van de Berg, Bram Gijsbers en Maureen Poldervaart. Na stemming door de aanwezige jeugdleden kwam na een nipte voorkeur 'Seizoenskriebels' als winnaar uit de bus. Dit is een voorstelling van de vier seizoenen, uitgebeeld in een konijntje met mandje, een papegaai op een ligstoel, een egeltje met een omgewaaide paraplu en een ijsbeer op een ijsschots.
Tijdens de vergadering nam penningmeester Eef Verhoeks na zeventien jaar afscheid van het bestuur. Hij droeg het stokje over aan Manja Verbeek.
Wie ook voor een tientje in het bezit wil komen van het jubileumboek met voornamelijk foto's van de corsowagens van Drumpt óf op een andere manier een bijdrage wil leveren aan 't jubileum van de club, kan een mailtje sturen naar penningmeester@corsowagendrumpt.nl