Schrijven nieuwe carrière voor vijftiger Joëlla

tiel • Voor de Tielse Joëlla van der Breggen is het schrijverschap na haar vijftigste een nieuwe carrière geworden. Haar blogs, die ze publiceerde op haar social-media kanalen, werden gebundeld in een boekje. Via dit boekje kwam ze in contact met een uitgeverij. Onlangs is daar haar tweede 'feelgood' als ebook uitgebracht.

Verhalen zaten er genoeg in haar hoofd en deze schreef ze ook wel eens op. Maar het balletje ging pas echt rollen toen ze haar blogs op Facebook en haar eigen website publiceerde. Een trouwe lezerskring ontstond en díe vroeg om een boek. Zo ontstond 'Iedere dag wat…', uitgegeven midden in coronatijd bij uitgeverij Boekscout.
"‘Inmiddels merkte ik dat ik enorm veel plezier had in het schrijven en er energie van kreeg", aldus Joëlla. "Er kwam een moment dat ik definitief voor het schrijven koos. Ik volgde een opleiding Creatief Schrijven aan de HBO in Utrecht, de beste beslissing ooit."
De schrijfstijl van Joëlla wordt omschreven als humoristisch, vlot, beeldend én realistisch met levensechte personages, die je ook in je eigen leven tegen zou kunnen komen of zelfs al kent. Zowel 'Met de Franse slag' als 'Liefde in zwart-wit' zijn vrolijke feelgoods, waar de lezers zich zeker in zullen herkennen.

Liefde in zwart-wit

Een tipje van de sluier: 'Liefde in zwart-wit' gaat over Elise, een jonge meid die werkt bij een grote veevoederfabriek. Ze heeft het goed voor elkaar, alleen de ware heeft ze nog niet ontmoet. Dan maakt ze kennis met Nick, de nieuwe planner van het bedrijf. Zou hij de ware kunnen zijn? Vervolgens gebeurt er van alles bij het bedrijf waar ze werkt en in haar eigen leven. Ze twijfelt over haar toekomst bij het bedrijf. En die saaie nieuwe veearts van het dorp, waarom kruist hij steeds haar pad? Naast een feelgood verhaal, gaat het boek over je plek vinden in deze wereld en het durven maken van keuzes die bij je passen. Er zijn inmiddels ideeën voor nieuwe boeken, misschien zelfs voor een serie.