• "We hebben als regio de afgelopen jaren mooie dingen bereikt en veel in gang gezet", zegt Hans Beenakker.
• "We hebben als regio de afgelopen jaren mooie dingen bereikt en veel in gang gezet", zegt Hans Beenakker. Foto: WOLLOF-TIEL

Nieuwe termijn Hans Beenakker als voorzitter Regio Rivierenland

Algemeen

RIVIERENLAND • De gemeenteraden van de gemeenten in samenwerkingsverband Regio Rivierenland hebben Hans Beenakker unaniem herbenoemd tot voorzitter van het regiobestuur. Zij zijn positief over de wijze waarop hij de rol van voorzitter de afgelopen vier jaar heeft vorm gegeven. Beenakker is burgemeester van de gemeente Tiel.

“We hebben als regio de afgelopen jaren mooie dingen bereikt en veel in gang gezet”, zegt Hans Beenakker. “Ik vind het een eer om hier verder aan te kunnen werken. Een van de onderwerpen waarop ik de komende periode, samen met het dagelijks bestuur, ga inzetten is de gebiedsagenda. Ik vind het heel belangrijk dat we daarbij de verbindingen leggen tussen de partners in de regio. Ik wil me daar als voorzitter graag voor blijven inzetten.”

Samenwerkingsverband
Regio Rivierenland Regio Rivierenland is een samenwerkingsverband van acht Gelderse gemeenten: Buren, Culemborg, Maasdriel, Neder-Betuwe, Tiel, West Betuwe, West Maas en Waal en Zaltbommel. Het bestuur van de regio bestaat, naast Hans Beenakker, uit Servaas Stoop (burgemeester West Betuwe) en Cees Zondag (wethouder Zaltbommel).

In het Algemeen Bestuur zijn de acht gemeenten vertegenwoordigd via collegeleden.