Nieuw clubhuis De Doelen ontmoetingsplek

culemborg • Nadat op 15 november 2020 het clubhuis van CTV De Doelen afbrandt, ondernemen de vrijwilligers en leden van de vereniging meteen actie. Renoveren kan niet meer, dus worden er plannen gemaakt voor een nieuw clubhuis. "Het is mooi om te zien dat zo’n grote groep zich heeft ingezet. Daar ben ik trots op."

John Maassen (55) is voorzitter van CTV De Doelen. "In de negentiger jaren ben ik een aantal jaren penningmeester geweest bij de vereniging en ik tennis al sinds mijn dertiende. Het mooie aan de sport is dat je het alleen maar ook samen kunt doen. Ik heb altijd op hoog niveau getennist en meerdere mooie resultaten behaald." In het najaar van 2020 overwoog de tennisser om weer vrijwilliger te worden van de vereniging. "Op dat moment vloog ons clubhuis na een inbraak in brand. Het bestuur vroeg aan mij of ik als crisismanager en interim-voorzitter alles in goede banen wilde leiden."
Het bestuur heeft onder leiding van John alle taken verdeeld. "De één had contact met de brandweer, de ander met de leden van CTV De Doelen en ik nam de communicatie met de media, burgemeester en politie op me. Zo was het helder wie waar verantwoordelijk voor was.” Nadat alle financiële zaken werden afgerond, kon de bouw van het nieuwe clubhuis van start gaan. "Onze projectorganisatie bestond uit ruim dertig leden. Mensen hielden zich zoal bezig met het ontwerpen en de inrichting van een clubhuis, het terras en subsidiemogelijkheden."
Het clubhuis is opnieuw gebouwd en ingericht én fungeert opnieuw als ontmoetingsplek. "Het is daarnaast mooi om te zien dat zo'n grote groep zich heeft ingezet om dit mogelijk te maken"", zegt Maassen. "Ik ben het meest trots op de saamhorigheid die een extra impuls heeft gekregen." Op zaterdag 11 maart is de officiële opening.