• Op 17 februari start een concertreeks van de Teus Nobel Liberty Group.
• Op 17 februari start een concertreeks van de Teus Nobel Liberty Group. Foto: Fleur Huijsdens

Kwaliteitsconcerten in De Beurs Upstairs

tiel • Een podium voor pure kwaliteitsmuziek van nationale en internationale klasse in Tiel: De Beurs Upstairs. Op de derde vrijdag in elke maand treedt een zorgvuldig geselecteerde band of artiest op in de bovenzaal uit 1849, met een capaciteit van maximaal 180 mensen. De Beurs steekt zo met het inhuren van artiesten in de topklasse zijn nek uit. Het doel is het uitgaansleven in Tiel nóg leuker en interessanter te maken met opmerkelijke, spraakmakende concerten. 

Het idee is ontstaan na concerten van de wereldberoemde Amerikaanse rock-fusiongitarist Scott Henderson in De Beurs. Zijn trio kwam in 2019 naar de Beurs op initiatief van de helaas overleden Tielenaar Haik van Hesteren. Deze droom die uitkwam, werd zo’n succes, dat de band meteen na de covid-tijd in 2022 terugkeerde naar een nu totaal uitverkochte zaal. De Beurs gaat dat voortzetten en het letterlijk hogerop zoeken met een nieuwe reeks kwaliteitsconcerten in de serie De Beurs Upstairs. De serie de Beurs Upstairs wordt georganiseerd door een groep vrijwilligers.

De Beurs is uitgegroeid tot dé plaats voor borrelen, eten en cultuur in Tiel. Met De Beurs is afgelopen jaren een echte Tielse ontmoetingsplek ontstaan. Met de talloze evenementen die in de loop der jaren zijn georganiseerd, het fantastische assortiment (speciaal)bieren, whisky’s en andere dranken, de huiselijke warmte van het café, de imponerende bovenzaal en de culinaire mogelijkheden geboden door onze buren van Bistro Bar JUS en de pasta’s en pizza’s in OLIJF, is De Beurs het kloppend hart van Tiel geworden. De bovenzaal in het pand is de oudste evenementenvloer van Tiel. Al in de negentiende eeuw waren er bijeenkomsten van Tielenaren in de zaal, die als korenopslag meer dan solide werd gebouwd, net als de brede trap er naartoe. 

Concertprogramma

Op 17 februari om 20.30 uur start de serie met een concert van de Teus Nobel Liberty Group. Edisonwinnaar Teus Nobel speelt er onder meer werk van het gloednieuwe album Human First. De zaalprijs van 15 euro wordt zo laag mogelijk gehouden. Op 16 maart is het de beurt aan het Richard Hallebeek Project, dat op video wordt vastgelegd. Richard is herhaald uitgeroepen tot de beste jazzrockgitarist van Nederland en is daar opnieuw voor genomineerd.
Op 21 april staat het jonge talentvolle SMANDEM, dat eerder onder meer speelde op het North Sea Jazzfestival in de zaal.