•  Lezing door André van Ingen.
• Lezing door André van Ingen. Foto: Aangeleverd

Lezing in Streekmuseum

ommeren • Op maandagavond 13 februari komt André van Ingen vertellen over de opgraving in de jaren ‘70 op de Prinsenhof te Kesteren. 

De vereniging heeft in de eerste tien jaar van hun bestaan hele belangrijke archeologische vondsten gedaan. Een ervan was de ontdekking van het grafveld Prinsenhof in Kesteren. In die tijd werden er nog geen archeologische vooronderzoeken gedaan voordat men aan woningbouw begon. De leden van de archeologische werkgroep, hielden alle grondwerkzaamheden in de gaten. Jaap van Dam woonde vlakbij boerderij "De Prinsenhof” te Kesteren.
Op het terrein achter de boerderij werd een nieuwe woonwijk ontwikkeld. Jaap ging in de pauze van zijn werk altijd even kijken bij de aanleg van de rioleringen in het gebied. Hij ontdekte de resten van een crematiegraf uit de Romeinse tijd. Met behulp van een grondboor werden in totaal 42 graven geborgen.
De avond begint om 20.00 uur. Voor leden van de Historische Kring Kesteren en Omstreken is de toegang gratis. Niet leden betalen 2 euro.