Selectie Tiel'72 wederom met lege handen

tiel • De selectie van korfbalvereniging Tiel'72 had, met twee wedstrijden tegen Oranje Wit uit Dordrecht, een pittig weekend voor de boeg.

Tiel'72 2 speelde tegen het derde team van Oranje-Wit, dat nog ongeslagen bovenaan staat samen met Dalto. Hoewel Tiel'72 vanaf het begin op achterstand kwam, lukte het de thuisploeg om scorend goed bij te blijven en er een spannende wedstrijd van te maken. Bij een stand van 8-12 gingen de ploegen de kleedkamers in. Na rust bleef het voor Oranje-Wit moeilijk om los te komen van Tiel'72, want het gat bleef steeds maximaal twee doelpunten verschil. De tegenstander wist na driekwart wedstrijd door te pakken en de score bij Tiel'72 stokte. Het werd uiteindelijk 18-27.

5-2 voorsprong

Tiel'72 1 speelde tegen het eerste team van Oranje-Wit. En waar de thuisploeg aan het begin vaak moeite heeft om te scoren, liep dat dit weekend een stuk beter. Tiel'72 kwam op een 5-2 voorsprong, maar na een doelpuntenreeks van Oranje-Wit kreeg de ploeg uit Dordrecht grip op de wedstrijd.

Achterstand omgedraaid

De bezoekers draaiden de achterstand om in een 6-10 voorsprong. Hoewel het verdedigend sterk stond bij Tiel'72, mede door Marleen Verweij die veel ballen onderschepte, breidde Oranje-Wit de voorsprong verder uit naar 8-13 bij rust. Ná rust kon Tiel'72 de korf gelukkig weer wat makkelijker vinden, maar Oranje-Wit bleef meescoren, waardoor het niet echt lukte om het gat te verkleinen. Met doelpunten van Pascal van der Lans, Naomi Coenhein en Gerhard Gouderjaan werd de spanning toch nog teruggebracht in de wedstrijd. Oranje-Wit wist dit slotoffensief echter tijdig de grond in te drukken, waardoor het uiteindelijk 20-24 werd in het voordeel van de bezoekers.