Overval op Wibra

tiel • In het centrum van Tiel, aan de Voorstad, werd vrijdagavond tegen zes uur een overval gepleegd bij de Wibra. De politie rukte met meerdere eenheden uit. De verdachte ging ervandoor, waarna een Burgernet-bericht werd verstuurd. Het gaat volgens de politie een blanke man van rond de 30 á 35 jaar, volledig in het zwart gekleed met blauwe ogen, een normaal postuur en rond de 1,80 meter lang. Wie de verdachte ziet wordt verzocht om via 112 de politie te bellen. De politie vraagt ook de man niet zélf te benaderen.


Jaarwisseling Tiel: 'Geen grote incidenten'

tiel • Er waren geen grote incidenten bij de jaarwisseling in Tiel. Dat laat burgemeester Hans Benakker op Twitter weten. "Wel vijf aanhoudingen voor zwaar vuurwerk richting hulpverleners en vernielingen", aldus Beenakker. "Het vuurwerk gaf naast plezier helaas ook overlast voor mens en dier." Burgemeester Beenakker bedankt via Twitter ook de hulpdiensten voor hun grote inzet én de vrijwilligers die toezicht hielden in hun wijk.


Aanschuiftafel

tiel • Welzijnsorganisatie Mozaïek organiseert op woensdag 11 januari een 'aanschuiftafel'. Deze vindt vanaf 17.30 uur plaats in het dynamiekgebouw aan de Haaftenlaan 26. Deelnamekosten zijn 8 euro. Aanmelden kan bij Karin Boschaart via telefoonnummer 06 506 25 531.


Nieuwjaarsconcert

tiel • De Koninklijke Tielse Vrijwillige Muziekvereniging geeft zaterdag om 19.30 uur een nieuwjaarsconcert in de Dominicuskerk. Bezoekers kunnen genieten van prachtige muziek, met medewerking van Ben Middeldorp op orgel. KTVM staat onder leiding van dirigent Jacco Nefs. Toegang: gratis.