• Donderdag werd de wagen overgedragen aan directeur Ben van Ooijen van de Tuinen van Appeltern.
• Donderdag werd de wagen overgedragen aan directeur Ben van Ooijen van de Tuinen van Appeltern. Foto: Corsoclub Maas en Waal

Corsowagen Maas en Waal siert Tuinen Appeltern

Algemeen

APPELTERN • De wagen Fructus Botanicus heeft een bijzonder tweede leven gekregen. De constructie van de wagen van corsoclub Maas en Waal kreeg een prominente plek in de Tuinen van Appeltern.

Het ontwerp van Paul Zwaan behaalde in september, tijdens het Fruitcorso in Tiel, de tweede plaats. De wagen kreeg de Teun Luijendijk innovatieprijs in de categorie ‘Grote wagens’. Een overwoekerde Botanische kas vormde het decor. 

Gedoneerd aan Voedselbank
Fructus Botanicus gaat de boeken in als één van de meest duurzame grote wagens in de zestigjarige historie van het Fruitcorso. Voor het eerst werden er bijna geen groenten en fruit op de wagen geplakt, maar groeiden de producten óp de wagen. Na afloop werden de producten gedoneerd aan de Voedselbank en overige belangstellenden.

De afgelopen maanden heeft de constructiegroep van corsoclub Maas en Waal hard gewerkt, waarna de wagen donderdag werd overgedragen aan directeur Ben van Ooijen van de Tuinen van Appeltern. Het geraamte wordt een centraal element, een doorgang met loofbogen, die begroeid zullen worden met rozen en geurige bloemen.

Gesprekken
Een trotse voorzitter Antoinette van Barneveld: “Dit idee is tot stand gekomen door Ben van Ooijen uit te nodigen in de hal tijdens het bouwproces”, aldus de trotse voorzitter Antoinette van Barneveld. “Daarna zijn er gesprekken gevoerd met de constructieploeg, die geleid hebben tot deze overdracht. Het is fantastisch dat het gelukt is.”