dinsdag 6 juni

Koor- en samenzangavond
19:30 Bergambacht, tuincentrum Groenrijk, Bendenberg 21A. Het ZuidHollandKoor geeft een uitvoering op het terrein van tuincentrum Groenrijk. Na ontvangst met een consumptie zal het koor optreden. Ook zal er samenzang zijn.

Thomas Erdbrink - Onze man bij de Taliban
20:00 Gouda, Goudse Schouwburg. Op deze avond vertelt Thomas over zijn ervaringen en geeft hij een blik achter de schermen naar aanleiding van zijn serie. Hoe film je onder een regime dat Westerlingen jarenlang als doelwit zag? En wat ging er vooraf aan de ontmoetingen die de trauma's van 20 jaar oorlog onverbloemd in beeld brachten? Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

woensdag 7 juni

Open schaakavond
19:30 Schoonhoven, wijkcentrum 't Huis van Noord, basisschool De Vlieger, Voltastraat 2. In wijkcentrum 't Huis van Noord is er om de twee weken op woensdag een schaakavond waar liefhebbers van het klassieke bordspel het tegen elkaar kunnen opnemen. De schaakavonden staan open voor iedereen, ongeacht leeftijd en niveau. Voor meer informatie: schaken@hhvn.nl. Let op: nieuwe locatie.

donderdag 8 juni

Breien en haken in de bibliotheek
10:00-12:00 Lekkerkerk, bibliotheek. Creatievelingen die ideeën en tips op het gebied van haken en breien uit willen wisselen zijn welkom op het maandelijkse brei- en haakcafé. Onder het genot van een kopje koffie of thee kunnen er patronen worden gedeeld om mee aan de slag te gaan. Om deel te nemen is het niet nodig om lid te zijn van de bibliotheek.

Wijkagent houdt spreekuur in bibliotheek
14:00-16:00 Lekkerkerk, bibliotheek, Talmastraat 1. Elke tweede donderdag van de maand houdt de Lekkerkerkse wijkagent Ben Eekman samen met een buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) van de gemeente spreekuur in de bibliotheek van Lekkerkerk. Ze gaan graag in gesprek met inwoners over de veiligheid en leefbaarheid in hun straat of wijk. Aanmelden is niet nodig.

vrijdag 9 juni

Scapino Ballet Rotterdam - Two Tales
20:00 Gouda, Goudse Schouwburg. Choreograaf Erika Silgoner en het duo Danae & Doinysios zijn jonge opkomende dansmakers, die indringende verhalen vertellen met stevige wortels in hun geboortegrond. Beide zijn winnaars van de XL Production Award van de Rotterdam International Duet Choreography Competition. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

zaterdag 10 juni

Rommelmarkt
9:30 Ammerstol, Kerkplein. Rommelmarkt met een 35 tal kramen met kleding, speelgoed, antiek, meubels, boek en plaat, gereedschap en nog veel meer. Ook is er een terras voor een hapje en een drankje en natuurlijk de vers gebakken oliebollen.

Repair Café
9:30-11:00 Stolwijk, De Koster, Goudseweg 3. Reparaties aan kleine huishoudelijke apparaten en speelgoed. Gratis koffie/thee.

Ostadefair
10:00-13:00 Krimpen a/d IJssel, Van Ostadelaan. Buurtfair aan de Van Ostadelaan in Krimpen aan den IJssel. Met rond de dertig kramen met woonaccessoires, dames- en kinderkleding, speelgoed, tweedehands boeken, kaas, bloemen, kaarten en Krimpens bier. Vanaf kleedjes worden er tweedehands spullen verkocht voor de rommelmarkt. Ook is er het een en ander te eten en drinken. Voor kinderen is er een knuffelhoek met dieren. Ook kunnen ze knutselen.

Psalmzangavond
19:00 Ouderkerk aan den IJssel, kerk van de Hersteld Hervormde Gemeente, Abelenlaan 41. Christelijk Mannenkoor Staphorst zingt in klederdracht liederen onder leiding van Johan Bredewout. Samenzang met Bovenstem door Vereniging Bovenstem Ouderkerk aan den IJssel e.o. en Bovenstemgroep Hardinxveld-Giessendam. Orgelbespeling door Arie van der Vlist. Gratis toegang, collecte voor de kerkaflossing. Collecte bij uitgang voor Stichting Ambulancewens. Verkooptafel met cd's aanwezig.

Gouden Dans - Kom dans met mij de Danzon
19:00 Gouda, Goudse Schouwburg. Senioren dansen samen de Danzon. In vijftien dansrepetities maken twee groepen senioren onder leiding van choreograaf Tineke Veenhof een korte theatrale dansvoorstelling. Deelnemers vertellen hun eigen, unieke verhaal, verpakt in een Cubaanse dans. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

Midzomeravondconcert
20:30 Krimpen a/d IJssel, IJsseldijkkerk, Kerkdreef. Voor de vijfde keer organiseren de Stichting IJsseldijkkerkconcerten en Muziekvereniging Concordia in de tuin van de IJsseldijkkerk hun traditionele Midzomeravondconcert. Spelers van drie orkesten uit Schoonhoven, Bergambacht en Krimpen a/d IJssel vormen dit keer op enig moment één groot orkest. De internationaal bekende bariton Henk Neven zal met Concordia op teksten van Jacques Brel, delen uit het werk Quatre Chansons zingen in een arrangement van Rob Goorhuis. De muzikale leiding is in handen van dirigent Mark van Mil. Het concert is gratis toegankelijk. Bij slecht weer wordt het concert verplaatst naar het Krimpenerwaard College.

zondag 11 juni

Korenfestival
14:00 Haastrecht, Theater Concordia. Buiten in de serre op het terras van Theater Concordia in Haastrecht vindt weer het korenfestival plaats. Theater & Grand Café Concordia organiseert samen met De Vlisterzangers dit jaarlijkse regionale evenement met bekende koren uit de Krimpenerwaard en directe buurgemeentes. Er doen dit jaar drie koren mee. Dit zijn de IJsselmannen, het Polderkoor en de Vlisterzangers. Toegang gratis.

dinsdag 13 juni

Digitaal café Krimpen aan de Lek
13:30-14:30 Krimpen a/d Lek, bibliotheek, De Markt 201. Digitaal café voor vragen over bijvoorbeeld telefoon, tablet of computer. Bibliotheekvrijwilligers staan klaar om te helpen. Er zijn geen kosten aan verbonden en bezoekers hoeven geen lid van de bibliotheek te zijn.

Contactmiddag PCOB
14:00 Krimpen a/d IJssel, Fonteinkerk, Burg. Aalberslaan 41. Contactmiddag van de PCOB-afdeling Krimpen aan den IJssel. Deze middag staat in het teken van de organisatie Mercy Ships, die medische hulp geeft aan de allerarmsten in Afrika.

Digitaal café Ammerstol
14:30-15:30 Ammerstol, bibliotheek, Den Hoeff 49. Digitaal café voor vragen over bijvoorbeeld telefoon, tablet of computer. Bibliotheekvrijwilligers staan klaar om te helpen. Er zijn geen kosten aan verbonden en bezoekers hoeven geen lid van de bibliotheek te zijn.

vrijdag 16 juni

Benjamin's Hollandse Avond
21:00 Krimpen a/d Lek, Cultuurhuis. Hollandse avond en tevens singlepresentatie, met artiesten als John West, Nick Koot, Bertha Verbeek en René Muller. Kaarten kosten 25 euro en zijn online verkrijgbaar via www.eventik.nl/benjamin.

zaterdag 17 juni

Kinderrommelmarkt
9:30-13:00 Lekkerkerk, Raadhuisplein. Stichting Kinderwerk Lekkerkerk houdt een rommelmarkt, bedoeld voor kinderen van de basisschool. De kinderen kunnen vanaf 9.00 uur hun kleedje inrichten. Aanmelden kan op www.kinderwerklekkerkerk.nl.

Kleding Repair
9.30-11:00 Stolwijk, De Koster Goudseweg 3. Hulp bij kleine kledingreparaties. Gratis koffie/thee.

Mbuma-minimarkt
10:00 Krimpen aan den IJssel, Mezenstraat. Stichting Mbuma organiseert een minimarkt in het zalencomplex van het kerkgebouw aan de Krimpense Mezenstraat. De opbrengst is volledig voor stichting Mbuma. De mini markt is van 10.00 tot 14.00 uur.

maandag 19 juni

Bijeenkomst 'Digitaal contact met de huisarts'
10:00-11:30 Schoonhoven, bibliotheek, Spoorstraat 3A. Contact met de huisarts verloopt steeds vaker digitaal via smartphone, tablet of computer. Voor mensen die hier vragen over hebben of graag willen weten hoe dit werkt houdt de bibliotheek een informatieve bijeenkomst over Uw Zorg online. Dit is het patiëntenportaal dat gebruikt wordt door huisartsen in Schoonhoven. De bijeenkomst is gratis, ook voor niet-leden van de bibliotheek. Aanmelden kan aan de balie van de bibliotheek, op (0182) 385406 of per e-mail naar info@debibliotheekkrimpenerwaard.nl.

Breien en haken in de bibliotheek
14:00-16:00 Bergambacht, bibliotheek. Creatievelingen die ideeën en tips op het gebied van haken en breien uit willen wisselen zijn welkom op het maandelijkse brei- en haakcafé. Onder het genot van een kopje koffie of thee kunnen er patronen worden gedeeld om mee aan de slag te gaan. Om deel te nemen is het niet nodig om lid te zijn van de bibliotheek.

Digitaal café Bergambacht
15:00-16:00 Bergambacht, bibliotheek, Pleinstraat 4. Digitaal café voor vragen over bijvoorbeeld telefoon, tablet of computer. Bibliotheekvrijwilligers staan klaar om te helpen. Er zijn geen kosten aan verbonden en bezoekers hoeven geen lid van de bibliotheek te zijn.

donderdag 22 juni

Kookworkshop 'Bella Italia'
17:00-19:30 Schoonhoven, bibliotheek, Spoorstraat 3A. Vitaal Krimpenerwaard verzorgt de kookworkshop Bella Italia, waarin geleerd wordt om smakelijke Italiaanse gerechten te bereiden zonder pakjes en zakjes. Deelnemers koken samen, eten de maaltijd gezellig met elkaar en met de recepten hebben ze volop inspiratie om thuis gezond te koken. De workshop is gratis, ook voor niet-leden van de bibliotheek. Aanmelden (uiterlijk 20 juni) kan aan de balie van de bibliotheek, op (0182) 385406 of per e-mail naar info@debibliotheekkrimpenerwaard.nl.

zaterdag 24 juni

Rommelmarkt Stolwijk
10:00-14:00 Stolwijk, Hervormde kerk. Rondom de Hervormde kerk is er de jaarlijkse rommelmarkt. De markt bestaat uit zo'n 35 kramen met onder andere meubels, antiek, elektra, huishoudelijke spullen en een groot aanbod aan speelgoed, boeken en kleding. Ook draait het rad van avontuur met vele prijzen en is het terras geopend voor een kopje koffie of een broodje hamburger.