Stolwijk degradeert naar de vijfde klasse

stolwijk • Stolwijk verloor in de nacompetitie in en tegen Woubrugge na verlenging met 3-1. De Stolkers degraderen naar de vijfde klasse. "Het was een echte vechtwedstrijd", aldus Stolwijk-trainer Marco Lange, die het zonde vond dat zijn ploeg in de slotfase een voorsprong verspeelde. "Na een doelpuntloze eerste helft maakten wij na rust de openingstreffer. Nick Deelen raakte tijdens een echt onoverzichtelijke scrimmage als laatste de bal. Woubrugge moest daarna komen. De defensie stond lange tijd goed. Vlak voor tijd verraste een lange bal mijn verdedigers en kwam de thuisclub langszij. Die treffer was zo kort voor tijd dodelijk. Woubrugge drukte door. Na de 2-1 was het alles of niets. Het werd helaas niets."


Raymond van der Kort nieuwe trainer Bergambacht

bergambacht • VV Bergambacht heeft na overleg met de technische commissie en een afvaardiging van de spelersgroep Raymond van der Kort aangesteld als de nieuwe hoofdtrainer voor komend seizoen. Hierin zijn de Bergambachtenaren na hun degradatie weer vierdeklasser. De huidige trainer van Benschop volgt Jerry de Groot op. De 43-jarige inwoner van Vleuten, die in 2011 zijn trainerscarrière startte, is geen onbekende in de regio. Vanaf 2017 was hij vijf seizoenen hoofdtrainer van zaterdagderdeklasser Schoonhoven. Het bestuur verwacht met het aanstellen van Van der Kort, dat hij de selectie van Bergambacht op technisch en tactisch vlak een stap verder kan brengen op weg naar de derde klasse.


Eén sterke helft te weinig voor ver-                liezend FC Perkouw

berkenwoude • Voor FC Perkouw zit de nacompetitie er al na één ronde op. Uit bij CVC Reeuwijk verloor de ploeg van het trainersduo Marc van der Zee/Maarten Adriaansen met 4-1. "Dit is een bittere pil”, stelde Van der Zee vast. "Temeer ook omdat we vóór rust prima voetbal lieten zien en ruim afstand hadden kunnen nemen van CVC Reeuwijk.” De coach doelde op de riante scoringskansen die Arno Verbree en Kevin Gutink in die fase onbenut hadden gelaten. Dat Gutink in het eerste bedrijf wél voor de 0-1 had weten te zorgen, was vanuit Perkouw-oogpunt geredeneerd een wat schrale oogst. Na de pauze kreeg de ploeg uit Berkenwoude opnieuw de gelegenheid om raak te schieten, maar weer stond het vizier niet op scherp. Vervolgens nam CVC Reeuwijk de regie over de wedstrijd en kwam het halverwege de tweede helft op 1-1. "Vanaf dat moment lieten we het afweten", stelde Van der Zee vast. "Tja, en toen ging het hard: 2-1, 3-1 en uiteindelijk ook nog 4-1. Hartstikke zonde, want er had écht veel meer ingezeten vanmiddag. Het seizoen zit er nu in één klap op. Maarten en ik hebben Perkouw vanmiddag voor de laatste keer gecoacht. Ja, dat geeft best een melancholisch gevoel. We hebben hier een fijne tijd mogen beleven en nu zit de klus er op.”