Lekkerkerk verliest van DESK in 120e minuut

lekkerkerk • Voor vv Lekkerkerk zit de nacompetitie er na één speelronde op. Uit bij DESK verloor het elftal afgelopen week met 1-0. De enige treffer viel dinsdagavond in de 120e minuut en kwam voort uit een schot van twintig meter afstand, na een afgeslagen hoekschop.

Dat Lekkerkerk in Kaatsheuvel uiteindelijk met lege handen stond, was niet in lijn met de wedstrijd. Na een vlakke en matige eerste helft waarin niet al te veel gebeurde – behoudens dan het geblesseerd uitvallen van de Lekkerkerkse goalgetter Jeffrey Altheer in de negende minuut - nam de ploeg van trainer Dennis Burger na de pauze het initiatief op basis van een systeemwissel: van 4-3-3 naar 4-4-2. Het leidde tot een overwicht en enkele prima scoringskansen voor Stan Burggraaf en Rick Looren de Jong. Tot doelpunten leidde het niet.

In het tweede deel van de verlening zette Lekkerkerk op nieuw stevig aan en leek een goal slechts een kwestie van tijd. Het wankelende DESK hield echter de nul om uiteindelijk in extremis keihard toe te slaan: 1-0.
Yuri van Dam maakte het einde al niet meer mee binnen de lijnen. Hij was met een tweede gele kaart (dus rood) van het veld gestuurd. Na afloop van het duel ontving ook doelman Dylan Heijnen een tweede gele kaart. Hij had aanmerkingen op de leiding.

"Super wrang deze nederlaag”, vond Lekkerkerk-voorzitter Frans Braal. "De 1-0 kwam echt uit het niets. We liggen er uit. De manier waarop doet pijn, maar dat alles neemt niet weg dat we met z'n allen trots mogen zijn op het voorbije seizoen. We behaalden een record aantal punten en een historisch hoge eindklassering. Wanneer de teleurstelling over deze nederlaag is weggeëbd, moet dat troost geven.”