• Vlnr: Linda van 't IJssel, Gertjan Karssen en Linda Oudenaarden.
• Vlnr: Linda van 't IJssel, Gertjan Karssen en Linda Oudenaarden. Foto: aangeleverd

Code kraken bij toneelvereniging KDO

Nieuws

KRIMPEN A/D LEK • ‘Oh nee, we zijn de code vergeten van de kluis waar de oprichtingsakte van KDO in ligt! Help jij ons mee de code te ontcijferen?’ Met deze oproep hoopt toneelvereniging KDO veel inwoners van Krimpen aan de Lek te enthousiasmeren om mee te doen aan haar Mystery Tour op zaterdag 24 juni. 

Toneelvereniging KDO bestaat honderd jaar en de eeuweling laat dit niet ongemerkt voorbij gaan. Er was al een uitje voor de leden naar Brabant, er komt nog een expositie in het Cultuurhuis aan en in het najaar wacht opvoering van de klucht ‘Een rits te ver’, geschreven door de bekende Jon van Eerd, over een camping die met sluiting wordt bedreigd.

Verrassing
“Nu eerst is er de Mystery Tour op 24 juni, maar over het exacte hoe en wat gaan we echt nog niet alles uit de doeken doen”, klinken Linda van ‘t IJssel en Gertjan Karssen wat mysterieus. “Het moet toch nog wel enigszins een geheimzinnige verrassing blijven.” 

De twee zijn samen met mede-KDO’ers Linda Oudenaarden en Jowendy van der Graaf druk met de voorbereidingen van het hele gebeuren. “We zijn als vereniging dan wel al honderd jaar oud, echt niet iedereen in het dorp weet van ons bestaan. Met deze activiteit willen we inwoners meer betrekken bij onze vereniging, om samen ons eeuwfeest te vieren”, vertelt Gertjan. 

Puzzels
Linda vult aan: “Het is in de trant van de nu zo populaire escaperooms. Met een smartphone in de hand gaan mensen vanaf het Cultuurhuis interactief op pad door het dorp. Onderweg stoppen ze op tien plekken die een duidelijke link met onze vereniging hebben. Met wat deelnemers daar zien en horen moeten puzzels opgelost en opdrachten uitgevoerd worden. Er zijn filmpjes te zien en uiteraard wordt er ook wat opgevoerd, met een vleugje historie. Gaandeweg vormt zich een code, waarmee bij terugkomst in het Cultuurhuis geprobeerd kan worden om de kluis te openen. Daarin ligt onze oprichtingsakte, die nodig is voor het aanvragen van - en dat gaat echt gebeuren - een erepenning ter gelegenheid van ons 100-jarig bestaan.”

Starten voor de Mystery Tour kan op zaterdag 24 juni tussen 10.00 en 14.00 uur. Er wordt met tijdsloten gewerkt. Aanmelden kan per groep van maximaal zes personen. Individuele aanmeldingen worden samengevoegd. Inschrijven kan via de QR-code die op de speciale poster en flyer staat, die bij verschillende winkels in Krimpen aan de Lek hangt en ligt. Ook kan er een berichtje via WhatsApp gestuurd worden naar 06-57445715.