Het Ragazze Quartet speelt zaterdagavond 13 mei in de serie IJsseldijkkerkconcerten in Krimpen aan den IJssel.
Het Ragazze Quartet speelt zaterdagavond 13 mei in de serie IJsseldijkkerkconcerten in Krimpen aan den IJssel. Foto: aangeleverd

dinsdag 9 mei

Digitaal café Krimpen aan de Lek
13:30-14:30 Krimpen a/d Lek, bibliotheek, De Markt 201. Digitaal café voor vragen over bijvoorbeeld telefoon, tablet of computer. Bibliotheekvrijwilligers staan klaar om te helpen. Er zijn geen kosten aan verbonden en bezoekers hoeven geen lid van de bibliotheek te zijn.

High-Tea en Maatjesproject 'Samen op stap'
13:30 Bergambacht, De Tulp, Burg. Huijbrechtstraat 2. Welzijn Krimpenerwaard en Stichting Kernkracht organiseren een informatieve en interactieve middag rondom het thema 'Samen op stap'. Onder het genot van een high-tea gaan de deelnemers met elkaar in gesprek over activiteiten die ze met hun maatje kunnen ondernemen zowel binnen- als buitenhuis. Welzijn Krimpenerwaard in een toelichting; ‘Bij het maatjesproject staat gezelligheid voorop. Samen met je cliënt een spelletje of boodschappen doen dan wel een fietstochtje maken. Of gewoon een goed gesprek. Maar welke activiteiten (zonder budget) zijn mogelijk om te ondernemen?’ Gratis entree.

Digitaal café Ammerstol
14:30-15:30 Ammerstol, bibliotheek, Den Hoeff 49. Digitaal café voor vragen over bijvoorbeeld telefoon, tablet of computer. Bibliotheekvrijwilligers staan klaar om te helpen. Er zijn geen kosten aan verbonden en bezoekers hoeven geen lid van de bibliotheek te zijn.

Komt een vrouw bij de dokter - Naar de bestseller van Kluun
20:00 Gouda, Goudse Schouwburg. De bestseller van Kluun in het theater. Een voorstelling over liefde, schofterigheid, schuldgevoelens, afscheid nemen en het vinden van humor als de dood steeds dichterbij komt. Met Maartje van de Wetering, Xander van Vledder, Teunie de Brouwer en Marie Louise Stheins in regie van Ignace Cornelissen. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

woensdag 10 mei

Open schaakavond
19:30 Schoonhoven, 't Huis van Noord, Bergambachterstraat 3. In 't Huis van Noord is er om de twee weken op woensdag een schaakavond waar liefhebbers van het klassieke bordspel het tegen elkaar kunnen opnemen. De schaakavonden staan open voor iedereen, ongeacht leeftijd en niveau. Voor meer informatie: schaken@hhvn.nl.

Tineke Schouten - Dubbel (reprise)
20:00 Gouda, Goudse Schouwburg. Is het leven nu makkelijk of moeilijk? Mooi of lelijk? Dat vraagt Tineke zich al heel lang af. Maar vanavond is het leven mooi en kan ze niet wachten je hartelijk te laten lachen om nieuwe types met hun menselijke tekortkomingen. En natuurlijk ontbreken de mooie gevoelige liedjes niet. Ook te zien op 11 mei. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

De Kiesmannen - Op zoek naar Europa
20:30 Gouda, Goudse Schouwburg. De voorstelling neemt je mee op een reis vol muziek en verhalen van de Brusselse torens naar de rafelranden van het continent. Want het stormt in Europa: de Britten kozen hun eigen pad, de Hongaren breken de rechtsstaat af en er woedt een verwoestende oorlog in Oekraïne. Europa weet zich amper raad met de grote uitdagingen van vandaag, maar vooral niet met zichzelf. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

donderdag 11 mei

Breien en haken in de bibliotheek
10:00-12:00 Lekkerkerk, bibliotheek. Creatievelingen die ideeën en tips op het gebied van haken en breien uit willen wisselen zijn welkom op het maandelijkse brei- en haakcafé. Onder het genot van een kopje koffie of thee kunnen er patronen worden gedeeld om mee aan de slag te gaan. Om deel te nemen is het niet nodig om lid te zijn van de bibliotheek.

Wijkagent houdt spreekuur in bibliotheek
14:00-16:00 Lekkerkerk, bibliotheek, Talmastraat 1. Elke tweede donderdag van de maand houdt de Lekkerkerkse wijkagent Ben Eekman samen met een buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) van de gemeente spreekuur in de bibliotheek van Lekkerkerk. Ze gaan graag in gesprek met inwoners over de veiligheid en leefbaarheid in hun straat of wijk. Aanmelden is niet nodig.

Seniorenmiddag
14.00 uur Krimpen a/d Lek, ‘t Voorhof, Dorpsstraat 1. Slotmiddag van het seizoen. Zoals gebruikelijk komt Janus de Hon zingen met de aanwezigen. Hij begeleidt zichzelf daarbij op zijn gitaar. Er worden verschillende geestelijke liederen gezongen. Aansluitend wordt er bingo gespeeld. Ook zingt Janus nog vrolijke liedjes uit de oude doos. Voor vervoer naar ’t Voorhof kan tot uiterlijk 9 mei contact worden opgenomen met Riet de Ridder, telefoonnummer (0180) 512357.

Film 'Klem' in De Tuyter
20:00 Krimpen a/d IJssel, Theater De Tuyter, Nachtegaalstraat 8. In De Tuyter draait de film 'Klem'. Marius en Kitty wonen alweer enige tijd in Italië, waar ze de hand hebben weten te leggen op een wijngaard in Toscane. Marius heeft zijn leven gebeterd, dus vertrekt Hugo vol goede moed om samen met Sophie zijn dochter Suus voor een langverwachte reünie bij hartsvriendin Chrissie af te zetten. Maar er blijkt een luchtje te kleven aan de aankoop van de wijngaard. Hugo is nog niet aangekomen of alles escaleert; voor hij het weet vliegt zijn auto in brand en begint er een strijd op leven en dood. Opnieuw wordt Hugo door Kitty en Marius meegesleurd in een criminele draaikolk, maar ditmaal in een land waar de georganiseerde misdaad geen Nederlandse indringers wenst en niet terugschrikt voor moord en ontvoering. Tickets: 5 euro via www.uitagendakrimpen.nl.

vrijdag 12 mei

Rondleiding door bessentuin
10:30 Berkenwoude, De Rode Mus, Westeinde 47. Rondleiding in een kleine groep door bessentuin De Rode Mus, met uitleg over het biologisch telen van bessen. Meer informatie en aanmelden kan via www.derodemus.nl.

'Women Only' crea/spelletjesavond
19:30 Krimpen a/d IJssel, Immanuelkerk, Estafette 1. Van 19.30 tot 21.30 uur kan er mee worden gedaan met gezelschapsspelletjes, porselein stippen of een houten duif beplakken met decopatch papier. De kosten voor de crea bedragen 5 euro (graag contant afrekenen). Aanmelden via move@gkv-krimpen.nl. Zelf een spel of crea-benodigdheden meebrengen mag ook.

Erik van Muiswinkel - Moojen ligjes in de lugt
20:00 Gouda, Goudse Schouwburg. De taal is van ons allemaal. Van Muiswinkel zet samen met muzikanten Guus van Marwijk en Paul Remmelts het publiek onder een anderhalf uur durende taal-douche, waar iedereen fris en gelouterd uitkomt. Moojen ligjes in de lugt. Let niet op de spelling. Geniet van de schoonheid! Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

Pubquiz in Theater Concordia
20:30 Haastrecht, Theater Concordia. Tijdens deze Concordia-quizavond strijden teams om smakelijke en vermakelijke beloningen. Het theater is gevuld met 33 teams van max. vijf deelnemers (14+). Kaarten (à 25 euro per team) zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl.

zaterdag 13 mei

Rommelmarkt Polsbroek
9:00-13:00 Polsbroek, Dorpsplein. Rommelmarkt met voor ieder wat wils. De opbrengst is bestemd voor de HGJB.

Rommelmarkt De Hoeksteen
9:00-14:00 Schoonhoven, De Hoeksteen, Albert Schweitzerlaan 2. Rommelmarkt met curiosa, antiek, boeken, speelgoed en gebruiksartikelen. Ook zijn er verse oliebollen en is het Hoeksteenrestaurant open.

Voorjaarsmarkt
9:00-15:30 Berkenwoude, terrein van hoveniers- en aannemingsbedrijf Van der Wal, Dorpsstraat 1. Voorjaarsmarkt van de gereformeerde gemeente in Berkenwoude. Met ruim vijftig kramen met een ruime keuze aan artikelen. Náást het grote en vertrouwde aanbod aan planten, zowel eenjarig perkgoed als vaste beplanting, kunnen bezoekers terecht bij kramen met groenten en fruit, woonaccessoires, speelgoed en (nieuwe en tweedehands) boeken. Ook voor kinderen is er genoeg te beleven, met onder andere een dierenknuffelhoek, een stormbaan, een knutselhoek en brandweerspelletjes.

Rommelmarkt Lopikerkapel
9:30-14:00 Lopikerkapel, rondom de hervormde kerk. 25e editie van de rommelmarkt van Lopikerkapel. Naast de rommelmarkt zijn er ook kramen met boeken, speelgoed, puzzels, koffie met wat lekkers, broodjes en snacks, ambachtelijk ijs (ook om mee te nemen), kinderhoek, grote verloting, bloemen en perkplanten, schiettent, creakraam, boeketten voor Moederdag, kleurwedstrijd voor de kinderen, moederdaggebak en nog veel meer.

Repair Café
9.30-11:00 Stolwijk, De Koster, Goudseweg 3. Reparaties aan kleine huishoudelijke apparaten en speelgoed. Gratis koffie/thee.

Haastrechtse rommelmarkt
10:00-14:00 Haastrecht, Kerkplein. De hervormde kerk van Haastrecht houdt traditiegetrouw een rommelmarkt op het Kerkplein, rondom en in de kerk. Dit jaar voor de 57e keer. De opbrengst is al jaar en dag bestemd voor het onderhoud van de monumentale kerk. Op de rommelmarkt vindt men onder andere speelgoed, huishoudelijke spullen, elektronica, ijzerwaren, boeken en cd's, kleding, antiek en serviesgoed. Ook kan genoten worden van verse oliebollen, taart en cake of een kopje koffie of thee. Het terras is de hele dag geopend. Het Rad van Fortuin zorgt voor onverwachte prijsjes, waarbij in meerdere ronden slagroomtaarten worden verloot.

Historisch café in bibliotheek
10:00-12.00 Bergambacht, bibliotheek, Pleinstraat 4. Om de maand op zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur is er in de bibliotheek van Bergambacht een historisch café. Bestuursleden van de historische vereniging zitten klaar om vragen van bezoekers over de geschiedenis van Bergambacht te beantwoorden. Ook kunnen er onderling verhalen en anekdotes gedeeld worden. Dit keer is Piet Speksnijder aanwezig en het thema van het historisch café is molens.

Opschoonactie KrimpenSchoon
10:00-12:00 Krimpen aan den IJssel, sporthal De Boog, Krimpenerbosweg 2 A. De maandelijkse opschoonactie van KrimpenSchoon vindt deze keer plaats bij sporthal De Boog en de directe omgeving. Start: parkeerplaats sporthal. Aanmelden kan via krimpenschoon@gmail.com.

Jeugd play-in
10:45-16:00 Haastrecht, verenigingsgebouw De Thuishaven, Grote Haven 40. Muziekvereniging Concordia houdt een play-in voor jeugdige blazers en slagwerkers. Het muziekthema is ‘Disney en Circus’ en verkleed komen mag. De muziekdag staat onder leiding van dirigenten Mark Tempelaars en Daniëlle van der Bas. Zij zijn ook de dirigenten van het leerlingenorkest en startersorkest. De dag wordt afgesloten met een concert waarbij alle deelnemers aan de play-in laten horen wat zij hebben geleerd. Het gewenste niveau voor deelname is minimaal twee jaar les en/of spelend in een (jeugd)orkest. De kosten bedragen 7,50 euro en zijn inclusief lunch en drinken tijdens de pauzes. Aanmelden kan via www.tinyurl.com/jeugd-play-in.

Muziek met een Verhaal
14:30 Lekkerkerk, bibliotheek, Talmastraat 1. Voor liefhebbers van muziek en verhalen is er een uitvoering in de bibliotheek van Lekkerkerk. Een vertelster laat de verhalen van de Gelaarsde kat, Sound of Music, Carmen en… Haydn samenkomen. Met muzikale klanken van het Amersfoort Blazers Collectief; zij weten de figuren en gebeurtenissen tot leven te brengen op fluit, hobo, klarinet en hoorn. De toegang is gratis. Inloop vanaf 14.00 uur met koffie/thee/limonade en wat lekkers.

Zangavond
19:30 Ouderkerk a/d IJssel, Hersteld Hervormde Kerk, Abelenlaan 41. Zangavond ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van de staat Israël. Aan deze avond werken mee: kinderkoor Samuël uit Alblasserdam, mannenensemble Ethan uit Noordeloos en een gemengde koorgroep, bestaande uit Laudate Deum uit Leerbroek, Hammaäloth uit Alblasserdam en het Seba-gemengd koor uit Krimpen a/d IJssel. Alle koren staan onder leiding van Arie van der Vlist. Instrumentalisten zijn: Maria Knops (harp), Martha van Gent (fluit) en Jan Rozendaal (orgel). Dominee Van der Linden verzorgt de opening en sluiting. Er wordt een collecte gehouden t.b.v. het Shaare Zedek Ziekenhuis in Jeruzalem.

IJsseldijkkerkconcert
20:00 Krimpen a/d IJssel, IJsseldijkkerk. Het Ragazze Quartet speelt in de serie IJsseldijkkerkconcerten. Het ensemble bestaat uit vier muzikale dames: Rosa Arnold (viool), Jeanita Vriens-van Tongeren (viool), Annemijn Bergkotte (altviool) en Rebecca Wise (cello). Zij spelen behalve Mozarts 'Fru¨hling' Strijkkwartet ook het strijkkwartet van Schubert 'Der Tod und das Ma¨dchen'. Daarbij nog een werk van Widmann. In het voorprogramma spelen leerlingen van de Krimpense Muziekschool. Kaarten à 15 euro incl. consumpties zijn te bestellen via de website www.ijsseldijkkerkconcerten.nl en per telefoon: (0180) 512856, 523190.

Billy Joel Experience
20:15 Haastrecht, Theater Concordia. Tributeband The Billy Joel Experience treedt op in Theater Concordia in Haastrecht. Alexander Broussard brengt met zijn band '003' een ode aan zanger Billy Joel, met natuurlijk de klassieke meezinger 'Piano Man', maar ook swingende rockers zoals 'My life', prachtige ballads zoals 'Honesty' of Rock & Roll zoals 'Only the good die young'. Het betreft een sta-concert. Kaarten à 25 euro zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl.

maandag 15 mei

Spelletjesmiddag in bibliotheek
13:30-16:30 Krimpen a/d IJssel, bibliotheek. Spelletjesmiddag met klassiekers als Scrabble, Yatzee en Mahjong. Van al deze bordspellen zijn ook digitale versies. Vrijwilligers leggen deze middag uit hoe het werkt. Tussendoor zijn er korte presentaties over SeniorWeb en het digitale aanbod van de bibliotheek. Als extraatje ontvangen alle deelnemers aan de middag een gratis jaarabonnement op SeniorWeb ter waarde van 35 euro. Meer info: www.bibliotheekaandenijssel.nl.

Digitaal café Bergambacht
15:00-16:00 Bergambacht, bibliotheek, Pleinstraat 4. Digitaal café voor vragen over bijvoorbeeld telefoon, tablet of computer. Bibliotheekvrijwilligers staan klaar om te helpen. Er zijn geen kosten aan verbonden en bezoekers hoeven geen lid van de bibliotheek te zijn.

Talenttraining DCV
17:45-19:00 Krimpen a/d IJssel, sportpark Waalplantsoen. Talententraining bij voetbalvereniging DCV. Tijdens deze training wordt gekeken of kinderen een plek kunnen krijgen voor een vervolgstage bij DCV. Geboortejaar: 2013, 2014 en 2015. Meedoen is gratis. Aanmelden kan tot uiterlijk zondag 13 mei via www.dcvkrimpen.nl/talent.

Klaverjassen in De Waard
19:30 Bergambacht, De Waard.Nieuwe kaartavond van klaverjasclub De Waard. Belangstellenden zijn iedere maandagavond vanaf 19.30 uur welkom. De uitslag van de vorige speelavond: 1. Ineke Zwijnenburg, 5493 punten; 2. Maup Lindenburg, 5361 punten; 3. Ingrid van der Woude, 5324 punten.

dinsdag 16 mei

Contactmiddag PCOB
14:00 Krimpen a/d IJssel, Fonteinkerk, Burg. Aalberslaan 41.Contactmiddag van de PCOB-afdeling Krimpen aan den IJssel. Heleen van Dijk vertelt over haar werk, o.a. de Muzikale Fruitmand, bij de E.O.. Zij presenteert de Muzikale Fruitmand deze middag weer, door samen geestelijke liederen te zingen. Verzoeknummers zijn welkom.

Talententraining DCV
18:00-19:15 Krimpen a/d IJssel, sportpark Waalplantsoen. Talententraining bij voetbalvereniging DCV. Tijdens deze training wordt gekeken of kinderen een plek kunnen krijgen voor een vervolgstage bij DCV. Geboortejaar: 2010, 2011 en 2012. Meedoen is gratis. Aanmelden kan tot uiterlijk zondag 13 mei via www.dcvkrimpen.nl/talent.

Panama Pictures - Vanishing Point
20:30 Gouda, Goudse Schouwburg. Een cast van dansers en acrobaten, variërend van begin dertig tot eind zestig, ontrafelt wat het betekent om ouder te worden. Het verleden groeit, de toekomst krimpt. In hoeverre ben je nog diegene die je ooit was? De kwetsbaarheid van je lichaam wordt tastbaar en alles vertraagt. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

woensdag 17 mei

Repair- en digicafé
13:00-16:00 Krimpen a/d IJssel, Vijverhoek, Lage Vijver 2. Vanaf deze maand is er elke derde en eerste woensdag van de maand een repair- en digicafé in de Vijverhoek.

Motel Westcoast - One of these nights
20:00 Gouda, Goudse Schouwburg. Voor het eerst wijdt Motel Westcoast een gehele set aan de Eagles. Na de pauze The Best of the Westcoast met songs van legendarische groepen als The Beach Boys, Crosby, Stills & Nash, The Doobie Brothers en Fleetwood Mac. Door Syb van der Ploeg, Edward Reekers, Brenda Bee e.a. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

Zus van mijn Zus - Ariane Schluter en Marisa van Eyle
20:30 Gouda, Goudse Schouwburg. Twee zussen treffen elkaar voor het eerst sinds jaren. Aanleiding is het graf van hun overleden zusje dat zal worden geruimd. Ontelbare anekdotes, gedachten en emoties buitelen over elkaar heen in een caleidoscopisch portret van twee springlevende zielen en hun 1000 dierbare doden. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

vrijdag 19 mei

Veldhuis & Kemper - Hou Dat Vast (reprise)
20:00 Gouda, Goudse Schouwburg. Het gevierde duo Veldhuis & Kemper in een hilarische, confronterende en ontroerende avond over vriendschap, relaties en liefde. Het is 20 jaar geleden dat de mannen voor het eerst samen op het podium stonden. Je zou zeggen dat ze elkaar na zo'n tijd goed kennen, maar is dat wel zo? Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.