• Pim Molenaar voelt zich gesteund door vv Lekkerkerk.
• Pim Molenaar voelt zich gesteund door vv Lekkerkerk. Foto: Jan Timmer

VV Lekkerkerk-voetballer Pim Molenaar gáát voor Alpe d’HuZes

Sport

LEKKERKERK • Veel voetballiefhebbers kennen Pim Molenaar (vv Lekkerkerk) als een stoere en sterke speler, die zowel in de achterhoede als in de spits inzetbaar is. Er is echter ook een ‘zachtere versie’ van de sportman. En die gaat binnenkort naar Frankrijk om zich daar in te zetten tijdens Alpe d’HuZes. 

“1 juni staat met dikke letters in mijn agenda,” glimlacht de Lekkerkerker, die afgelopen oktober terugkeerde bij de club waar hij opgroeide. “Ik wil deze Franse berg zes keer achtereen fietsend bedwingen.”

Gemotiveerd
Of dat gaat lukken is natuurlijk afwachten. Pim Molenaar: “Conditioneel denk ik dat ik ertoe in staat ben, maar er is ook de emotionele component. Ik zal tijdens mijn verblijf daar ongetwijfeld verhalen horen en dingen zien die me raken. Hoe dan ook: ik ben super gemotiveerd.”

Eerder deed hij al mee aan een evenement voor stichting KiKa en nu wordt het dus Alpe d’HuZes. “Ik houd me sinds twee jaar redelijk intensief met het fietsen van langere afstanden bezig en rijd zo’n tweehonderd kilometer per week. Het plan was om een trainingstrip op Mallorca mee te pakken, maar dat is lastig vanwege mijn werk als kok in een restaurant. Een weekendje Zuid-Limburgse heuvels moet echter nog wel lukken.”

Sponsoring
Het was oorspronkelijk Pim’s idee om 2.500 euro aan sponsorgeld binnen te halen. “Maar ik ben al ruim over dat bedrag heen”, glimlacht hij. “Verschillende bedrijven en particulieren hebben al gedoneerd. Daar ben ik enorm blij mee. Gaaf is ook dat de selectie van vv Lekkerkerk me sponsort. Dat was een idee van elftalleider Fred Alblas en is geweldig opgepakt door de groep. Ze prijken nu op het shirt waarmee ik op 1 juni de Alpe d’Huez ga beklimmen.”

Belangstellenden die Pim Molenaar alsnog willen sponsoren bij zijn avontuur kunnen daarvoor terecht op zijn persoonlijke pagina op www.alpedhuzes.nl

Jan Timmer