• Gemotoriseerd verkeer mag nu de monumentale Veerpoort nog gebruiken.
• Gemotoriseerd verkeer mag nu de monumentale Veerpoort nog gebruiken. Foto: Dirk Molenaar

Veerpoort Schoonhoven alsnog dicht voor auto-/motorverkeer?

Nieuws

SCHOONHOVEN • Het college van B&W stelt de gemeenteraad (opnieuw) voor om de Veerpoort in Schoonhoven volledig af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer. Een gedeeltelijke afsluiting met bepaalde tijdsloten is volgens burgemeester en wethouders technisch gezien geen optie.

Er wordt al enkele tientallen jaren in de Zilverstad gesteggeld over het al dan niet afsluiten van de Veerpoort voor gemotoriseerd verkeer. 

In de huidige situatie kunnen auto’s en motoren via de Veerpoort naar het centrum van Schoonhoven rijden. Dit levert echter ook het nodige sluipverkeer richting Ammerstol/Bergambacht op, en daarmee hinder voor omwonenden en onveilige verkeerssituaties. 

Motie
Pro Krimpenerwaard zette het onderwerp in november 2020 via een motie weer op de politieke agenda, waarna het een jaar later werd besproken.

Er kwam toen, onder aanvoering van de VGBK, een typisch Hollands compromis uit. De Veerpoort zou in het weekend (van vrijdag 12.00 tot en met maandagochtend 8.00 uur) en op de overige dagen van 22.00 tot 8.00 uur dicht gaan en op de overige momenten open blijven. 

Het college van burgemeester en wethouders laat nu in een nieuw raadsvoorstel weten dat de voorgestelde inzinkbare paal om de afsluiting mogelijk te maken geen optie is: ‘Het gebied Buiten de Veerpoort staat regelmatig onder water. Dat is geen goede combinatie met een voor de paal benodigde elektronica. Ook andere opties -een slagboom, stoplichten, alleen bebording en een handmatige bediening van de klappalen- zijn verkeerskundig onuitvoerbaar of onduidelijk en zorgen voor een ‘negatieve invloed op het cultuurhistorische aanzicht van de Veerpoort’. 

Klappalen
Daarmee is het amendement volgens het college van B&W niet uitvoerbaar en komt het bij de raad terug met het eerdere voorstel om tot een volledige afsluiting over te gaan. Dit zou dan moeten gebeuren met zogenaamde klappalen.

B&W in een toelichting: ‘Hiermee gaan we sluipverkeer richting Ammerstol-Bergambacht tegen; creëren we een veiligere verkeersituatie in de Veerpoort en op het kruispunt met de Korte Dijk en ontstaat een kwalitatief hoogwaardig (autovrij) verblijfsgebied Buiten de Veerpoort’.

De palen worden dusdanig gesitueerd en kunnen handmatig worden bediend, waardoor bevoorrading van de Noodhaven, de brasserie en de toegang voor nood- en hulpdiensten mogelijk blijft.

Knoop doorhakken
Het is aan de raad om op dinsdag 30 mei een oordeel hierover te geven en wellicht na jarenlang soebatten eindelijk de knoop door te hakken. Er is een budget van 15.000 euro beschikbaar om de noodzakelijke werkzaamheden (plaatsen palen, aanpassen borden en toepassen midden- en kantmarkeringen) uit te voeren.

Als de gemeenteraad besluit om niet in te stemmen met het afsluiten van de Veerpoort in Schoonhoven voor gemotoriseerd verkeer, dan blijft de huidige verkeerssituatie van kracht.