Afbeelding
Foto: aangeleverd

Handbalvereniging De Treffers: ‘Water staat ons tot aan de lippen’

Sport

KRIMPEN A/D IJSSEL • Het begint nijpend te worden voor handbalvereniging De Treffers in Krimpen aan den IJssel. De club kampt met een tekort aan leden en vrijwilligers, wat het voortbestaan van de enige handbalclub in de Krimpenerwaard serieus in gevaar brengt. “Het water staat ons tot aan de lippen.”

De vereniging telt nu 85 leden. “Op onze top waren dat er 150”, geeft bestuurslid Kees van den Brink aan. “De laatste jaren zien we alleen maar een daling en we zijn al een relatief kleine vereniging. Opnieuw heeft aantal trainers en spelers aangegeven ons te gaan verlaten. Als er geen nieuwe aanwas bijkomt, wordt het lastig voor volgende seizoenen, waarmee de vereniging dreigt om te vallen.”

Lange traditie
Handbalvereniging De Treffers bestaat al meer dan vijftig jaar. Sportiviteit en gezelligheid gaan er hand in hand. Jeugd- en seniorenteams van de vereniging spelen op competitieniveau, zowel in de zaal als op het veld. Trots is het B-juniorenteam dat landelijk speelt. “Van dat team gaan zes spelers volgend seizoen over naar de A-junioren. Op dit moment is er geen A-junioren team, dus met alleen deze spelers kunnen we geen nieuw competitieteam vormen. Aanvulling met een drietal spelers, die volgend seizoen A-junior zijn, zou zeer welkom zijn.”

Coach en keeper nodig
De club zit ook te springen om een trainer/coach voor het heren senioren team. “Als die er niet komt, kan dit team volgend seizoen niet door, wat de doodsteek zou zijn voor de vereniging. Ook is de komst van een keeper voor dit team dringend gewenst.”

De vereniging zoekt ook nog een bestuurslid technische zaken. Van den Brink: “Voor de trainers- en spelersfunctie is uiteraard handbalervaring nodig, voor de bestuursfunctie niet echt. Blij zijn we dat voor de functies kantinebeheer, sponsoring, materiaalbeheer en ledenwerving zich inmiddels gegadigden hebben gemeld.”

Wie de vereniging een ‘reddingsboei’ wil toewerpen, kan zich melden bij Kees van den Brink via secretaris.treffers@gmail.com of 06-22211726.