dinsdag 25 april

Voorlichtingsmiddag Steunpunt Midden Holland/WelZijn Krimpenerwaard
14:00-15:00 Schoonhoven, Oranjeplaats 45B. Voorlichtingsmiddag Steunpunt Midden Holland/Welzijn Krimpenerwaard, waar antwoord wordt gegeven op vragen als: Waar kan ik terecht wanneer iemand in de laatste levensfase zit?; Voor wie is Steunpunt Midden Holland?; Welke ondersteuning kunnen zij bieden, kan het thuis?; Wanneer naar een Hospice?; Wat zijn de kosten? Aanmelden via c.hoogendoorn@welzijnkrimpenerwaard.com of tel. 085-0662370.

Digitaal café Ouderkerk aan den IJssel
14:00-15:00 Ouderkerk a/d IJssel, bibliotheek, Kerkweg 82d. Digitaal Café voor vragen over bijvoorbeeld telefoon, tablet of computer. Bibliotheekvrijwilligers staan klaar om te helpen. Er zijn geen kosten aan verbonden en bezoekers hoeven geen lid van de bibliotheek te zijn.

Bijeenkomst PCOB Schoonhoven
14:30 Schoonhoven, De Ark, Groene Singel 10. Op deze bijeenkomst van de PCOB vertelt Henk Griffioen uit Utrecht over het daklozenproject in Utrecht. Ook niet-leden zijn welkom. Wie vervoer nodig heeft, kan daarvoor contact opnemen met een van de bestuursleden.

Seniorenmiddag Willige Langarak
14:30 Schoonhoven, de Bron, de Montignylaan 15A. Video vertoning van 'Verder van Huis'. Dit speelt zich af in een verzorgingshuis, het is een opgenomen video van een gespeeld toneelstuk. Koffie/thee met lekkers, kost 5 euro.

Haevn
20:00 Gouda, Goudse Schouwburg. Verwacht een theatervoorstelling met veel eigen en nieuwe muziek afgewisseld met Haevn bewerkingen van hun favoriete bekende popsongs. Dat wordt een avond lang pianosolo's, persoonlijke verhalen, een lyrische cello en uiteraard de troostende warme stem van Marijn. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

woensdag 26 april

Bingo Cultuurhuis
19:30 Krimpen a/d Lek, Cultuurhuis. Bingoavond met tien rondes. Deelname vanaf 18 jaar. Kaarten kosten 11,50 euro en zijn online verkrijgbaar via www.cultuurhuiskrimpenaandelek.nl of bij de receptie op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur.

The Bootleg Sixties - Overtures
20:00 Gouda, Goudse Schouwburg. In de woorden van Sir Elton John: 'This band is amazing!' The Bootleg Sixties zetten al jaren de theaters op hun kop. De succesvolle Britse groep keert terug naar Nederland met een vernieuwde setlist en opnieuw een swingende ode aan de meest legendarische muziek uit de jaren zestig. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

Nacht van Oranje in Het Kwartier
21:00 Stolwijk, Het Kwartier. De traditionele Nacht van Oranje in Het Kwartier wordt dit jaar opgeluisterd met een optreden van de regionaal bekende band ‘Toch Vet’. Zaal open vanaf 20.30 uur. De toegang is gratis.

donderdag 27 april

Koningsconcert
14:30-16:00 Krimpen a/d IJssel, De Tuyter. Harmonie Dagorkest Krimpenerwaard onder leiding van Karin Snel, brengt op Koningsdag een gevarieerd muzikaal programma met een Oranje sausje. Van klassiek, walsen, tot Glenn Miller. Iedereen kan tijdens het concert vrij in- en uitlopen.

Oranjeconcert
19:00 Bergambacht, Laurentiuskerk. Het ZuidHollandKoor en het Mannenensemble 'Maranatha' verzorgen op Koningsdag, samen een Oranjeconcert. De koren worden begeleid door drie instrumentalisten. Kees de Bruin bespeelt het orgel, Björn Hoogenes de piano en Taiga Struik speelt op de fluit. Toegang is gratis. Wel wordt een collecte gehouden voor bestrijding van de onkosten.

vrijdag 28 april

On Stage-Diner - The Piano Men ontvangen gitaarvirtuoos Mart Hillen
19:00 Gouda, Goudse Schouwburg. Geniet van een avondvullend entertainmentprogramma op het toneel van de Goudse Schouwburg. Aan je eigen tafel op het podium kun je genieten van heerlijke gerechten afgewisseld met muzikale of theatrale acts. De fraaie Goudse Schouwburg vormt het adembenemende decor. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

Salaheddine - Van Mekka naar Marrakesh
20:30 Gouda, Goudse Schouwburg. Salaheddine neemt je in deze documentairefilm mee in zijn spirituele reis vanuit Mekka, de stad waar de islam is geboren en waar miljoenen pelgrims elk jaar weer naar toe komen, naar Marokko. Het land van zijn ouders en voorouders. Als warming-up zal Salaheddine een half uur stand-uppen. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

Pubquiz in Het Kwartier
20:30 Stolwijk, Het Kwartier. In Het Kwartier is er weer een pubquiz. Teams van maximaal vier leden kunnen zich op deze avond met andere 'betweters' meten en leuke prijzen winnen. Er zijn onderwerpen van uiteenlopende aard (actualiteit, sport, muziek/entertainment, wetenschap) waarbij beeld- en geluidsmateriaal worden toegepast. Het geheel wordt professioneel ondersteund door een jury. Inschrijving (30 euro per team, incl. consumptie) via www.hetkwartierstolwijk.nl.

zaterdag 29 april

Koppelkaarten Klaverjassen
13:00 Cabauw, café In ‘t Witte Paard, Cabauwsekade 42. Koppelkaarten waarbij er vier bomen worden gekaart, waarvan er één mag worden afgeschreven. Het winnende koppel wint minimaal een geldprijs van 150 euro. Ook is er een tweede en derde prijs. Tevens is er een verloting met leuke prijzen. Inschrijven via 06-20658149 of 06-53167071. Inschrijfgeld per koppel is 20 euro.

Concert Acoordeonata
20:00 Lekkerkerk, Dorpshuis (voorheen Amicitia). Voorjaarsuitvoering accordeonvereniging Accordeonata. Met een gastoptreden van De Zingende Zalmvissers uit Ammerstol. Zij brengen een shanty-programma van Hollandse zeemansliederen. Ook is er een verloting. Toegang: 7 euro; donateurs gratis.

Pieter Jouke - Laars Lappen
20:30 Gouda, Goudse Schouwburg. Volgens het NRC is Jouke uitgegroeid tot een alternatief voor taalkunstenaars Herman Finkers en Kees Torn. Hij linkt het onlinkbare aan elkaar en geeft bestaande ideeën een nieuwe draai. Mooie verhalen en klassieke thema's in een besmet jasje. Maar dan leuk, absurd leuk... Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

zondag 30 april

Kaapverdische muziek
15:00-17:00 Krimpen a/d Lek, Wine o' clock wijn & tapas, Dorpsstraat 114. Maria Morais (zang) en Carlos Da Souza (gitaar) spelen Kaapverdische muziek bij Wine o’clock. Ze brengen ‘Moran’ (melancholieke muziek) en ‘Coladera’ (dansmuziek) - liederen over verlangen en verlies. De entree is gratis. Na afloop kan er genoten worden van een Portugese maaltijd voor 12,50 euro. Reserveren kan via telefoonnummer 06-12139750 of door een bericht te sturen naar info@wineoclock.nl.

maandag 1 mei

Het Danspaleis
14:00 Gouda, Goudse Schouwburg. Het Danspaleis is een dansfeest waar de krakers van toen worden gedraaid. Met een bevlogen PlatenDraaier (PD), een rijdend discomeubel, glimmende dansvloer, vrolijk decor en gezellige gastvrouwen en –heren. De PD trekt klassiekers uit de koffer van rock & roll, smartlap, engelse wals tot disco. Een feest van herkenning voor ouderen en een feest voor iedereen die van swingen houdt. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

Klaverjassen in De Waard
19:30 Bergambacht, De Waard. Nieuwe kaartavond van klaverjasclub De Waard. Belangstellenden zijn iedere maandagavond vanaf 19.30 uur welkom. De uitslag van de vorige speelavond: 1. Hans Mudde, 5382 punten; 2. Jan van der Salm, 5306 punten; 3. José van Schoonhoven, 5084 punten.

dinsdag 2 mei

Johannes Holwilder, Schoonhovense verzetsman
19:00 Schoonhoven, bibliotheek, Spoorstraat 3A. Otto Ooms vertelt in de bibliotheek het opmerkelijke levensverhaal van de Schoonhovense verzetsman Johannes Holswilder. De in 1902 geboren notarisklerk, makelaar, deurwaarder en raadsman stond bekend om zijn sociaal engagement en zond regelmatig brieven naar de krant. Voor de oorlog maakte hij evenwel fanatiek propaganda voor de NSB en hoopte in de regio diverse afdelingen op te richten. Hij organiseerde zelfs een bijeenkomst in de schouwburg van Gouda met partijleider Mussert. In de oorlog sloot hij zich echter aan bij de verzetsgroep Oranje Vrijbuiters, die onderduikers hielp en overvallen pleegde. Na verraad werd de verzetsgroep in 1943 gearresteerd. Holswilder en bijna alle andere leden van de verzetsgroep werden in 1944 gefusilleerd op de Waalsdorpervlakte. Otto spitte vele kranten, boeken en andere bronnen door in zijn onderzoek naar deze bijzondere man. De toegang is gratis. Aanmelden via info@debibliotheekkrimpenerwaard.nl.

Happy Days - Het Nationale Theater
20:30 Gouda, Goudse Schouwburg. Een lichtvoetig verhaal van Beckett door Erik Whien, over een mensenleven dat ten einde komt. Antoinette Jelgersma speelt Winnie, een vrouw die tot haar middel vastzit in het zand. Ondanks haar benarde positie is ze vastbesloten haar verdere leven opgewekt tegemoet te treden. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

woensdag 3 mei

Repair- en digicafé Krimpen aan den IJssel
13:00-16:00 Krimpen a/d IJssel, ontmoetingscentrum De Vijverhoek, Lage Vijver 2. Elke eerste en derde woensdag van de maand is er een repair- en digicafé in de Vijverhoek.

Vakantiebios: Het Feest van Tante Rita
14:00 Krimpen a/d IJssel, Theater De Tuyter, Nachtegaalstraat 8. In de vrolijke familiefilm 'Het Feest van Tante Rita' gaan Theo en Lulu op vakantie naar de camping. Daar aangekomen heeft moeder Sjan een mooie verrassing; ze zijn uitgenodigd voor het feest van tante Rita. Maar de weg naar het feest is niet zonder obstakels: met de familie auto kan niet gereden worden en er is een leeuw ontsnapt uit de dierentuin. Eenmaal onderweg worden Theo en Lulu ook nog eens gedwarsboomd door Vwo en zijn persoonlijke chauffeur Remco, omdat Vwo de danswedstrijd wil winnen. Kan Frank Vonk de leeuw in het Tsjoe Tsjoe Wa bos vangen en lukt het de bijziende buschauffeur om Theo en Lulu op tijd bij het dansfeest te krijgen? Tickets: 3,50 euro via www.uitagendakrimpen.nl.

Kinderbingo Cultuurhuis
15:00 Krimpen a/d Lek, Cultuurhuis. Kinderbingo (4+) in de meivakantie. Er worden vijf rondes gespeeld voor echte prijzen. Per ronde zijn er drie prijzen te winnen. In de pauze krijgen de kinderen een glaasje siroop en een snoepje. 5,50 euro per bingoboekje. Tickets zijn online verkrijgbaar via www.cultuurhuiskrimpenaandelek.nl of bij de receptie op werkdagen van 10.00 tot 16.00 uur.

Yentl en De Boer- Modderkruipers
20:00 Gouda, Goudse Schouwburg. Yentl en de Boer en hun muzikanten zijn terug met een nieuwe muzikale voorstelling, vol grappige en ontroerende liedjes. Over heldenmoed en vluchtdrang. Het comfort van de warme blubber, terwijl de grimmige wereld juist om helden roept. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

donderdag 4 mei

'Een Huis voor Muis' in Cultuurhuis
9:45/11:00 Krimpen a/d Lek, Cultuurhuis. Poppentheater Dubbele Jan speelt 'Een huis voor Muis'. Een vrolijke tafelvoorstelling met veel muziek in een verrassend decor. 'Weet je wat een muis doet als zij een appel vindt, die zo groot is dat 'ie niet in haar huis past? Ze gaat op zoek naar een nieuw huis!'. Er zijn twee voorstellingen: 9.45 uur (zaal open 9.30 uur) en om 11.00 uur (zaal open 10.45 uur). Leeftijd: 3-7 jaar. Kaarten kosten 5 euro en zijn verkrijgbaar op www.cultuurhuiskrimpenaandelek.nl of bij de receptie op werkdagen van 10.00 tot 16.00 uur.

Digitaal café Schoonhoven
10:00-11:00 Schoonhoven, bibliotheek, Spoorstraat 3A. Digitaal Café voor vragen over bijvoorbeeld telefoon, tablet of computer. Bibliotheekvrijwilligers staan klaar om te helpen. Er zijn geen kosten aan verbonden en bezoekers hoeven geen lid van de bibliotheek te zijn.

Repair Café in Theater Concordia
13:30-16:00 Haastrecht, Theater Concordia. Iedereen is welkom om met hun kapotte spullen naar Theater Concordia te komen, om die ter plaatse, samen met vrijwillige reparateurs, weer in orde te maken. Ook WelZijn Krimpenerwaard is vertegenwoordigd met de Formulierenfabriek voor inwoners die hulp en ondersteuning kunnen gebruiken bij het invullen van (digitale) formulieren. Tenslotte is de Historische Vereniging Haastrecht present.

vrijdag 5 mei

Historisch café
14:00 Krimpen a/d Lek, bibliotheek, Cultuurhuis, De Markt 201. Historisch Café in de bibliotheek van Krimpen aan de Lek. Omdat het een speciale datum is, brengt de Historische Vereniging Crempene foto’s van eerdere Bevrijdingsdagen mee om te bekijken. Tevens is de expositie in het HOP te bekijken over de brandweer van Krimpen aan de Lek, die bestaat 300 jaar.

zaterdag 6 mei

Grote dag voor kleine ensembles
14:00-17:00 Krimpen a/d IJssel, Streekmuseum Krimpenerwaard. Huismuziek Krimpenerwaard houdt samen met Streekmuseum Krimpenerwaard de traditionele 'Grote dag voor kleine ensembles'. Zes kleine ensembles geven in de Tuinzaal van het museum inloopconcertjes met een gevarieerd programma. Toegang: 6 euro. Voor 65-plussers 3 euro. Op vertoon van Museumjaarkaart of Rotterdampas en voor kinderen tot 18 jaar is de toegang gratis.

De Verleiders - Door de bank genomen: Tien jaar later - Pierre Bokma, Victor Löw, George van Houts e.a.
20:00 Gouda, Goudse Schouwburg. In 2014 verrasten De Verleiders vriend en vijand met een ongekend scherpe aanval op het geldstelsel en de banken. Is er iets veranderd? Jazeker. Het is erger geworden. 'Door de bank genomen: Tien jaar later' toont dit in een absurde rollercoaster aan feiten, analyses, grafieken en mini-colleges. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

Tribute to Fats Domino
20:30 Stolwijk, Het Kwartier. De Fats Domino Tribute Band brengt in Het Kwartier een ode aan een van de meest vooraanstaande blues- en boogie-woogie-artiesten die de wereld kende: Fats Domino. Deze band bestaat uit negen man, met een volledige blazerssectie en levert een eerbetoon aan Fats Domino’s hits. Aanvang: 21.00 uur. In het voorprogramma, dat om 20.30 uur start, is er een optreden van Rasha Koole, de winnares van de talentenjacht ‘Stem van de Waard’. Tickets voor deze avond à 20 euro zijn te reserveren via de website van Het Kwartier: www.hetkwartierstolwijk.nl. Info: (0182) 341612.

Martijn Kardol - De Situatie
20:30 Gouda, Goudse Schouwburg. Martijn haalt allerlei herkenbare en hilarische situaties aan over het bezweren van een crisis in je leven. Want of het nu gaat om een pandemie, een dreigende klimaatcrisis of het samen met je vriendin moeten beslissen wat er wordt gekeken op Netflix: iedere crisis heeft zijn impact. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

zondag 7 mei

Live op zondag: HIPPZ
15:00 Haastrecht, Theater Concordia. Cover-rockband HIPPZ treedt op in Theater Concordia. De formatie bestaat uit vijf ervaren muzikanten die met de jaren hun sporen verdiend hebben. HIPPZ heeft een breed repertoire en spelen nummers van o.a. Rolling Stones, U2, ZZ Top, ACDC, Golden Earring, Herman Brood en De Dijk. Kaarten à 10 euro zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl.

The Bluebettes - Toen was geluk...
20:30 Gouda, Goudse Schouwburg.Het is altijd groot feest met de goedlachse en swingende Bluebettes. De vijf vrouwen brengen de mooiste liedjes van de jaren veertig tot en met zestig, gecombineerd met een flinke portie humor, enthousiasme, interactie en gezelligheid. Laat die herinneringen maar komen! Kaarten: www.goudseschouwburg.nl.

dinsdag 9 mei

Computercursus
10:00 Krimpen a/d Lek, bibliotheek in Cultuurhuis. Voor iedereen die het lastig vindt om met een computer, laptop of tablet om te gaan is er de computercursus Klik & Tik. In zes lesochtenden (vanaf 9 mei, 10.00-12.00 uur) gaan deelnemers aan de slag om de basis te leren: typen, scrollen en slepen, inloggen, informatie zoeken en e-mailen. De cursus is ook bedoeld voor mensen die hun kennis willen opfrissen of met meer zelfvertrouwen hun computer willen gebruiken. Deelname is kosteloos en het is niet nodig om lid te zijn van de bibliotheek. Aanmelden kan via telefoonnummer (0180) 669999.

Digitaal café
13:30-14:30 Krimpen a/d Lek, bibliotheek, De Markt 201. Digitaal café voor vragen over bijvoorbeeld telefoon, tablet of computer. Bibliotheekvrijwilligers staan klaar om te helpen. Er zijn geen kosten aan verbonden en bezoekers hoeven geen lid van de bibliotheek te zijn.