DCV slaat gouden slag

krimpen a/d ijssel • DCV lijkt precies op tijd de vorm weer te pakken te hebben.

XerxesDZB werd er zaterdag het slachtoffer van. De Krimpenaren wonnen met 2-1 en klommen hiermee naar de vooralsnog veilige achtste plaats in de eerste klasse C.
“In de eerste maanden van het seizoen wisten we met solide spel flink wat positieve resultaten binnen te halen. Daarna waren we het een beetje kwijt. Nu, in de fase waarin de prijzen worden verdeeld, ziet het er naar uit dat het gevoel weer terug is”, stelde trainer Wout Ooms na het duel met de goed voetballende Rotterdammers vast. Na een 0-0 ruststand bezorgde Daan Beumer zijn elftal de 1-0, gevolgd door een treffer van Bob van Lier. Nadat XerxesDZB de aansluitingstreffer had gemaakt werd het nog even spannend. DCV moest achteruit, maar trok de overwinning toch over de streep.


Spirit kijkt uit naar ‘Super Saturday’

capelle • De competitie in de tweede klasse F was al spannend, maar bereikt komend weekend zijn kookpunt met duels waarin de top-4 tegen elkaar speelt. Koploper Sparta treft nummer 3 Nieuwerkerk, terwijl Spirit het als vierde geklasseerde Heinenoord ontvangt. 

"‘Super Saturday' dus”, glimlacht Spirit-trainer Richard van Capellen. "We hebben er zin in!” De vrolijke stemming van de Ouderkerkse coach had alles te maken met de 0-3 winst die zijn elftal zaterdag uit bij het in degradatienood verkerende SVS wist binnen te halen. Concurrent Sparta speelde ook nog eens gelijk. Het verschil met de lijstaanvoerder liep daardoor terug tot twee punten.

Uit bij SVS was Spirit een wedstrijd lang heer en meester en wist het op een voetballende wijze de fysieke duels goeddeels te ontwijken. Lukas Bos scoorde de eerste twee goals, Tjerk de Kogel de 0-3.