Nacht van Oranje in Het Kwartier

stolwijk • In Het Kwartier in Stolwijk wordt woensdagavond 26 april de traditionele Nacht van Oranje gehouden. Dit jaar met een optreden van de regionaal bekende band ‘Toch Vet’. Aanvang: 21.00 uur. Zaal open vanaf 20.30 uur. De toegang is gratis.


Oogst- en streekmarkt bij Streekmuseum

krimpen a/d ijssel • Bij het Streekmuseum in Krimpen aan den IJssel vindt op zaterdag 27 mei - in het Pinksterweekend – van 11.00 tot 17.00 uur opnieuw de oogst- en streekmarkt ‘Proef de Krimpenerwaard’ plaats. De eerste in een reeks van drie dit jaar.

Op de markt staan meer dan dertig kramen vol lekkers uit Krimpen en omstreken. Bezoekers kunnen er terecht voor hun dagelijkse boodschappen, leuke cadeaus, inspiratie en veel lekkers. Op het museumterrein is er naast de kramen van lokale ondernemers ook een terras voor een hapje en drankje. En zijn er verschillende demonstraties te zien zoals het vlechten van wilgentenen, het kaarden van wol en het maken van honingwaxkaarsen.

Op www.proefdekrimpenerwaard.nl staat een overzicht van deelnemers, overige data en meer informatie.


KrimpenSchoon

krimpen a/d ijssel • In verband met de meivakantie vindt de volgende opschoonactie van KrimpenSchoon niet op 6 mei plaats, maar op zaterdag 13 mei. Locatie: sporthal De Boog en de directe omgeving. In de sporthal bevindt zich ook het wandelinformatiepunt. Hier liggen niet alleen afvalgrijpers en afvalzakhouders, maar ook vijf verschillende wandelroutes, die zijn samengesteld door de Historische Kring Krimpen, in samenwerking met KrimpenWijzer.