• De zaal waar de gasten zullen eten.
• De zaal waar de gasten zullen eten. Foto: aangeleverd

Wijkrestaurant in de Immanuelkerk

Nieuws

KRIMPEN A/D IJSSEL • De Immanuelkerk aan de Estafette 1 in de wijk Boveneind, start op dinsdag 2 mei, in samenwerking met KrimpenWijzer, een wijkrestaurant. Deze zal elke eerste dinsdag van de maand open zijn.

“Als kerk hebben we al langere tijd het verlangen om niet alleen een thuis te zijn voor onze gemeenteleden, maar ook zichtbaar en relevant aanwezig te zijn in de buurt waarin we staan”, geeft Rianne Ensing namens de kerk aan. “Er zijn in Krimpen meerdere buurtkamers, waar eens per maand een wijkrestaurant wordt gehouden. Het doel is dat bewoners elkaar ontmoeten, sociaal actief zijn en een drie gangen maaltijd kunnen nuttigen voor een klein bedrag. Dit is dus een ideale activiteit voor mensen die graag onder de mensen willen komen, hun netwerk willen versterken of weinig te besteden hebben. Dit restaurant wordt gecoördineerd en gerund door vrijwilligers, met ondersteuning van de sociaal werker.” 

Voor 6,50 euro (exclusief consumpties) kan men genieten van een driegangen maaltijd, waarvan de soep en het hoofdgerecht vanuit restaurant de Crimpenaar naar de buurtkamer - in dit geval de Immanuelkerk - worden gebracht.

Deelnemers kunnen zich aanmelden via het vrijwilligersloket van KrimpenWijzer in het gezondheidscentrum.