• Swijnenburg & Valk Makelaardij: al 12,5 jaar een begrip.
• Swijnenburg & Valk Makelaardij: al 12,5 jaar een begrip.

Swijnenburg & Valk Makelaardij houdt het graag persoonlijk

Zakelijk

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Hoe een mooie vriendschap kan uitgroeien tot succesvol ondernemerschap? Mark Swijnenburg en Roeland Valk zijn met Swijnenburg & Valk Makelaardij ervaringsdeskundigen.

12,5 Jaar geleden besloten de twee Krimpenaren hun veilige makelaarsbestaan in loondienst achter zich te laten en als duo een eigen kantoor te beginnen. 

Klik
“Daar groei je naartoe,” zegt Roeland Valk. “Op een gegeven moment wil je zelf je zakelijke beslissingen nemen en je visie volgen. Ik liep met dat gevoel rond en voor Mark gold hetzelfde. We hebben elkaar ooit leren kennen op de makelaarsopleiding en hadden meteen een klik. Later werden we collega’s en in 2011 compagnons.”

“We denken hetzelfde over het makelaarsvak en hoe je daar een onderscheidende invulling aan kan geven,” vertelt Mark Swijnenburg. “Waar we allebei zeer aan hechten is een goed persoonlijk contact met onze klanten. Daarmee bereik je niet alleen een optimaal resultaat bij verkoop of aankoop van een woning, het levert je ook veel plezier in het werk op. We zijn nog net zo enthousiast over ons vak als bij de start van onze onderneming.”

Nasleep crisis
Het in gebouw Kortland in Krimpen aan den IJssel gevestigde Swijnenburg & Valk Makelaardij begon ooit in een klein kantoor op de negende verdieping van het ‘Hollandia-gebouw’ op bedrijventerrein Stormpolder.

“Veel mensen verklaarden ons voor gek dat we uitgerekend toen voor onszelf gingen beginnen”, gaat Mark Swijnenburg 12,5 jaar terug in de tijd. “De economie haperde destijds nog flink in de nasleep van de bankencrisis en de huizenmarkt was moeilijk. Toch hebben we doorgezet. Juist in die lastige omstandigheden zagen we een uitdaging. Al snel boekten we onze eerste successen in ons werkgebied Krimpenerwaard en Capelle aan den IJssel. Dat was een enorme stimulans voor meer. Van daaruit ontwikkelden we ons tot een makelaarskantoor met een stevig aanbod in woningen, diensten en veel tevreden klanten.”

Vertrouwd
Wat veel mensen zeer in Swijnenburg & Valk Makelaardij waarderen is de persoonlijke werkwijze met vaste makelaars en een uitstekend ondersteunend team op kantoor.

“We zijn met zijn vijven,” zegt Roeland Valk. “Dat voelt vertrouwd voor onze klanten en dat houden we graag zo. Juist in die kleinschalige sfeer, in combinatie met onze brede en diepe persoonlijke expertise, ligt onze kracht. Vanuit die filosofie zijn we 12,5 jaar geleden begonnen en zo gaan we door.”

Jan Timmer