• Kirsten Quaedackers van AtelierQ won vorig jaar de Vakjuryprijs tijdens de Silver Challenge met haar zilveren rammelaar.
• Kirsten Quaedackers van AtelierQ won vorig jaar de Vakjuryprijs tijdens de Silver Challenge met haar zilveren rammelaar. Foto: Rob Glastra

Silver Challenge tijdens Nationale Zilverdag: ‘Verandering’

Nieuws

SCHOONHOVEN • De Silver Challenge tijdens de Nationale Zilverdag, Tweede Pinksterdag in Schoonhoven, heeft dit jaar als thema ‘Verandering’. Dit omdat de samenstelling van het bestuur van de Zilverdag gewijzigd is.

Naast Wendy van Buren als nieuwe voorzitter is er ook een nieuwe penningmeester aangesloten in het bestuur van de Zilverdag. Ook de indeling van de binnenstad zal dit jaar anders zijn dan voorgaande jaren, en het nieuwe bestuur gaat zich de aankomende editie meer richten op het aantrekken van nieuwe, internationale goud- en zilversmeden.

De Silver Challenge - een tentoonstelling met wedstrijdelement - is in de Hoge Vierschaar onder het stadhuis van Schoonhoven. Hier kunnen bezoekers de werkstukken bekijken én hun stem uitbrengen. Ook zal een vakjury alle werkstukken beoordelen. De winnaar van de Vakjuryprijs krijgt 400 euro en een waardebon van BirGem van 100 euro. De winnaar van de Publieksprijs krijgt 250 euro en een waardebon van Herens&Herens van 100 euro.

Deelname aan de Silver Challenge kost 25 euro en inschrijven kan via zilverdag.nl/silverchallenge. Werkstukken kunnen voor 22 mei ingeleverd worden bij Herens & Herens in Schoonhoven (tijdens openingstijden). Deelnemers hoeven geen edelsmid te zijn. Tijdens de opslag en expositie is het werk verzekerd. Deelnemers zorgen zelf voor eventuele transportverzekering.

Vorig jaar won Kirsten Quaedackers van AtelierQ de Vakjuryprijs, en de Publieksprijs ging naar Femke Agnès Toele van Femke Agnes Toele Fine Jewelry.