• Kinderen kunnen een eigen schatkistje maken.
• Kinderen kunnen een eigen schatkistje maken. Foto: aangeleverd

Schatkistje maken in Zilvermuseum Schoonhoven

Nieuws

SCHOONHOVEN • Het Zilvermuseum in Schoonhoven biedt tijdens de meivakantie een creatief en historisch uitje voor het hele gezin. Kinderen beleven het ambacht van de smid tijdens de workshop ‘schatkistje maken’. De expositie ‘Brut!’ toont het zilversmeedwerk van vader en zoon Thalen en de nieuwe tentoonstelling ‘Lot uit de Loterij’ verhaalt over de geschiedenis van loterijen en de zilverprijzen van vroeger. Een bezoek is aan te vullen met een kinderspeurtocht.

Kinderen kunnen op dinsdag 2 en woensdag 3 mei om 14.00 uur een eigen schatkistje maken om al hun geheimen en bijzondere schatten in te bewaren. Ze leren te werken met het gereedschap en materiaal van de smid. De workshop kost 7,50 euro per kind (reserveren via webshop op www.zilvermuseum.com).

In de nieuwste tentoonstelling ‘Lot uit de Loterij’ staan loterijen centraal die werden georganiseerd tijdens rampen om geld in te zamelen voor het goede doel en kans te maken op fraaie prijzen, zoals zilver. Een bezoek kan worden aangevuld met de kinderspeurtocht bij de tentoonstelling. In de expositie ‘Brut!’ van vader en zoon Thalen beleven bezoekers puur zilver als nieuw, oud en experimenteel werk.

Het Zilvermuseum houdt tijdens de tentoonstelling ‘Lot uit de Loterij’ een echte loterij om geld in te zamelen voor PostCovid NL, een patiëntenorganisatie voor mensen met langdurige klachten na corona. Een lot van 2,50 euro (te koop aan kassa) geeft kans op het winnen van een zilveren schaal of één van de 125 antieke zilveren lepeltjes. De trekking vindt plaats op 21 september.