• Kinderspelletjes in Berkenwoude.
• Kinderspelletjes in Berkenwoude. Foto: wijntjesfotografie.nl

BERGAMBACHT

8:00 Carillon bespeling.
Met het bespelen van het carillon in de toren van de Laurentiuskerk wordt Koningsdag gestart.

8:40 Muziekparade/mars door het dorp.
Met muziekvereniging 'Excelsior'. Route: De Waard aan de Meidoornstraat, Schoolstraat, Voorstraat, Kerksingel, Raadhuisstraat (gemeentehuis).

9:00 Aubade.
Voor het gemeentehuis aan de Raadhuisstraat wordt de aubade weer gehouden.

9:20 Muziekparade/afmars muziek­vereniging 'Excelsior'.
Via: Raadhuisstraat, Hoofdstraat, H.B. Nederburghstraat, Badhuisstraat, Schoolstraat, Pleinstraat, Henry Dunantstraat, Meidoornstraat (tot aan de Waard).

10:00 Kinderactiviteiten.
Voor alle kinderen zijn er activiteiten. In het gebied rondom het plein is een vossenjacht uitgezet. Kinderen kunnen een afvinkkaart ophalen aan het plein of bij een vos die ze tegenkomen. Bij elke vos kunnen ze een letter bemachtigen. Deze letters vormen samen een woord. Nadat het woord is geraden, is het mogelijk om een zakje snoep op te halen op het plein.

12:00 Oranjemarkt voor kinderen.
Jonge handelaren en verkopers in de dop bieden weer hun koopwaar aan. Alle kinderen t/m 12 jaar kunnen hier gratis aan mee doen. Hoek Pleinstraat en de gehele Hennepstraat.

12:00 Verkooptent.
De hele middag staat er op het evenementen-/parkeerterrein aan de Pleinstraat/Marktplein een verkooptent voor een hapje en een drankje. De prijzen zijn redelijk en de baten komen ten goede aan de Oranjevereniging. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door DJ Vincent. Hij regelt de gehele middag/avond de muziek op het plein. Daarnaast ondersteunt hij de meerdere optredens.

12:30 De IJsselmannen.
Optreden Shantykoor De IJsselmannen uit Ouderkerk aan den IJssel.

13:00 Kinderactiviteiten in de middag.
Voor de jeugd staan op het evenementen-/parkeerterrein aan de Pleinstraat/Marktplein de volgende attracties opgesteld: een stormbaan, een slingerbal en een springkussen voor de kleintjes.

14:00 Nadance.
Optreden Nadance uit Bergambacht op het plein.

16:30 Andre Hazes act.
Nick Jefferson vertolkt als imitator de grootste hits van André Hazes, de grootste volkszanger die Nederland ooit gekend heeft.

16.30 Inschrijven ringrijden.
Bij de tafel aan de Hennepstraat is het mogelijk om in te schrijven voor dit fiets evenement. Voor alle deelnemers geldt: geef je naam, die van de medepassagier en eventueel het thema van de versierde fiets op en betaal twee euro per fiets. Alleen deelname voor koppels. Alleen gewone fietsen mogen meedoen (geen racefietsen of fietsen met 'aanbouw').

17:30 Ringrijden.
Het is altijd weer spannend. Wie steekt de meeste ringen? Wie is er het mooist of origineelst verkleed en heeft de mooiste fiets? Er zijn leuke prijzen te verdienen. Afhankelijk van het aantal deelnemers worden er twee of drie ronden gereden. Na afloop is er prijsuitreiking voor de hoogste score en natuurlijk weer voor de origineelst versierde fietsen en personen.

18:00 Optreden Zanger Peter Bergsma.
Zanger Peter Bergsma treedt dit jaar weer op.

19:00 Oranjeconcert Laurentiuskerk.
Het ZuidHollandKoor en het Mannenensemble ‘Maranatha’ verzorgen samen een Oranjeconcert. De koren worden begeleid door drie instrumentalisten. Kees de Bruin bespeelt het orgel, Björn Hoogenes de piano en Taiga Struik speelt op de fluit. Toegang is gratis.

21:00 Einde activiteiten op het plein.

BERKENWOUDE

7:00 Lawaai-optocht.
Verzamelen op de fiets voor de Zwaan. Daarvandaan vertrekt de stoet door het dorp. De fietsen mogen uitgerust worden met blikken, toeters en bellen, zodat iedereen kan horen dat de Koningsdag begonnen is.

9:00 Klokluiden.

10:00 De Zwaan is open voor koffie met gebak.
Ontvangst gedecoreerden en Leo Barth (SGP) in de foyer van de Zwaan.

10:15 Aubade.
De muzikale begeleiding van de aubade wordt verzorgd door muziekvereniging DHTSG. Na de aubade wordt aan de kinderen een traktatie uitgereikt.

11:15 Verrassende interactieve act
Op het podium van de Zwaan, maar ook in de zaal, voor kinderen van 8 tot 88(+). Geniet, doe mee, laat je verbazen. Meer een Handige Harry van Perkouw? Is het binnen niets voor jou? Kom dan naar de poort en laat zien hoe handig jij bent. Inschrijven ter plekke.

12:00 Lunchtijd & verrassing voor de jeugd.
Cultureel Centrum de Zwaan is geopend voor het aanschaffen van de nodige versterkingen in vloeibare en vaste vorm. Tijdens het eten en drinken is er luchtig vermaak.

13:30 Jungle in Perkouw.
In groepen wordt een parcours van spellen gespeeld. Bij het inschrijven wordt per groep een 12+-er of volwassene verwacht. Inschrijven ter plekke.

16:00 Vier op een Rij GROOTStoernooi.
Ook dit jaar wordt het middagprogramma gecompleteerd met een evenement van formaat. Eén tegen één gooien tot het doel is bereikt. Ben jij zo balvaardig? Inschrijven ter plekke.

16:00 Junior game-event in de zaal van de Zwaan.
Voor de jeugd van 10- vindt er dit jaar een speciale activiteit plaats in de gymzaal van de Zwaan. Het is een verrassing, maar trek sportieve kleding aan want reken op donkere ruimtes waar je kunt sluipen, kruipen en schuilen voor.... Inschrijven ter plekke.

19:00 Spektakel onder de poort.
Vanwege de aanhoudende vogelgriep is besloten dat het niet past om met eieren te gooien. Daarvoor in de plaats verschijnt er op de eiergooi baan wel een enorme vervanger. Maak je buik maar glad, want daar gaan we... Wie komt 14 meter ver? Inschrijven ter plekke

21:00 Game-event in de zaal van de Zwaan.
Voor de jeugd van 10+ vindt er dit jaar een speciale activiteit plaats in de gymzaal van de Zwaan. Het is een verrassing, maar trek sportieve kleding aan want reken op donkere ruimtes waar je kunt sluipen, kruipen en schuilen voor… Inschrijven ter plekke.

21:00 Oranje avond.
Geheel in stijl wordt deze Koningsdag afgesloten met een gezellige sfeer en bijpassende muziek in de foyer van de Zwaan.

Het Beijersche

7:45 Lawaai-optocht.
Alles wat wielen heeft, met of zonder uitlaat, van groot tot klein, mag weer meedoen: dus van fiets tot trekker en van scooter tot vrachtwagen. Verzamelen bij Beijerscheweg 2. Daarvandaan wordt een ronde gemaakt door de Beijersche Buurt. Na afloop is er voor deelnemers en andere buurtgenoten koffie met een tompouce (Beijerscheweg 2).