Verwaarloosde paarden

bergambacht  • De politie en de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) hebben donderdag in Bergambacht zes verwaarloosde paarden in beslag genomen. De vermagerde dieren stonden in zwaar vervuilde stallen. Agenten voerden samen met inspecteurs van de LID een controle uit, waarbij ze de ondervoede en onverzorgde paarden aantroffen. De politie vermoedt dat de dieren langere tijd in de stallen hebben gestaan. De locatie van de stallen is niet bekendgemaakt.


Inzamelen spullen voor transport Oekraïne

schoonhoven • Zaterdag 22 april vertrekt een bus met levensmiddelen naar Oekraïne. Gelegenheid tot doneren is er deze week op de woensdag- en donderdagavond. 

De uit Oekraïne afkomstige Victoria Copier zal samen met haar man Peter de reis gaan ondernemen. Bestemming is een kerk in Cherson. De mensen hebben daar vooral behoefte aan zonnebloem-/olijfolie, rijst, pasta (niet breekbaar), ingeblikt vis en vlees, knakworstjes, kaas, thee en chocoladerepen. Ook leesbrillen, verbandmateriaal, shampoo en tandpasta zijn welkom. Het inzamelen van de spullen vindt plaats aan de zijkant van het pand aan de Bergambachterstraat 9 te Schoonhoven. De inlevermomenten zijn woensdag 19 en donderdag 20 april van 18.30 tot 20.30 uur.


Praatgroep ex-coronapatiënten

regio • Kwadraad start op woensdag 24 mei een praatgroep voor ex-coronapatiënten in de Krimpenerwaard. ‘Veel mensen die corona gehad hebben kampen nog lang met klachten. Ze zijn snel moe, hebben weinig energie of hebben moeite om dingen te onthouden. Het delen van ervaringen met lotgenoten is uiterst waardevol', licht Kwadraad de praatgroep toe. De vijf bijeenkomsten zijn op de woensdagen 24 mei, 31 mei, 7 juni, 14 juni en 21 juni, steeds van 9.30-11.00 uur. De locatie is in Bergambacht; deelname is gratis. Aanmelden kan bij Kwadraad, via 088-9004000/m.vanvliet@kwadraad.nl