dinsdag 18 april

High Tea Vrouwen van Nu
14:00-16:00 Ammerstol, Het Gebouw, Lekdijk 75. Vrouwen van Nu afdeling Bergambacht houdt voor haar leden een high tea ter afsluiting van het seizoen. Inloop vanaf 13.30 uur.

De overgang en voeding
20:00 Schoonhoven, Oranjeplaats 45B. Sylvia Verdoold vertelt over de relatie tussen de overgang en voedsel. Aan bod komen de klachten en symptomen van de overgang, maar vooral hoe zelf de regie kan worden gepakt. Waarom denken aan voeding? Wat beïnvloedt positieve levensstijl op je hormoonhuishouding? De zin en onzin van voedingssupplementen. Aanmelden: WelZijn Krimpenerwaard, tel. 085- 0662370 of info@welzijnkrimpenerwaard.com.

Lezing over tulpen
19:30 Bergambacht, bibliotheek, Pleinstraat 4. Peter Sluisman geeft in de bibliotheek van Bergambacht een lezing over tulpen. Veel mensen denken dat onze tulpen gewoon hier uit Nederland komen, maar niets is minder waar. De tulp werd al in de 16e eeuw gecultiveerd in Turkije. Bij toeval komen enkele bollen in Leiden terecht. De toegang is gratis. Aanmelden via infobergambacht@debibliotheekkrimpenerwaard.nl.

Nederlands Dans Theater 2 - Climb the sky
20:00 Gouda, Goudse Schouwburg. Climb the sky introduceert een nieuwe, inspirerende stem in het gezelschap, Noé Soulier, markeert de eerste samenwerking van Crystal Pite met de NDT 2-dansers voor haar werk Ten Duets on a Theme of Rescue, en presenteert de terugkeer van Out of Breath van Johan Inger. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

woensdag 19 april

Proefles Muziek Op Schoot
9:30 Krimpen a/d IJssel, Muziekschool Krimpen, De Tuyter. Gratis kennismaken met de cursus Muziek op Schoot: spelenderwijs muziek ontdekken voor ouder en kind. Om 9.30 uur is er een proefles voor kinderen van 1,5 tot 2,5 jaar en om 10.30 uur voor kinderen van 2,5 tot 4 jaar. Bij voldoende inschrijvingen gaat de cursus op 10 mei van start. Meer informatie en inschrijven via www.muziekschoolkrimpen.nl.

Spinvis & Saartje van Camp - Neveldieren
20:30 Gouda, Goudse Schouwburg. Spinvis en Saartje Van Camp wekken de mythologische neveldieren tot leven in de wereld van nu. Ergens tussen waan en werkelijkheid fluisteren en zingen deze wezens ons toe. Eeuwenoud zijn ze. Wat drijft hen? Waarom zijn ze nog altijd hier? Met veel bekende en nieuwe Spinvisliedjes. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

donderdag 20 april

Digitaal café Lekkerkerk
10:00-11:00 Lekkerkerk, bibliotheek, Talmastraat 1. Digitaal café voor vragen over bijvoorbeeld telefoon, tablet of computer. Bibliotheekvrijwilligers staan klaar om te helpen. Er zijn geen kosten aan verbonden en bezoekers hoeven geen lid van de bibliotheek te zijn.

Breien en haken in de bibliotheek
14:00-16:00 Krimpen a/d Lek, bibliotheek. Creatievelingen die ideeën en tips op het gebied van haken en breien uit willen wisselen zijn welkom op het maandelijkse brei- en haakcafé. Onder het genot van een kopje koffie of thee kunnen er patronen worden gedeeld om mee aan de slag te gaan. Om deel te nemen is het niet nodig om lid te zijn van de bibliotheek.

Voorlichting over fietsen met driewieler
14:00 Schoonhoven, De Ark, Groene Singel 10. Gezamenlijke bijeenkomst voor leden van KBO en PCOB over: fietsen na een tweewieler. Dhr. Nordkamp van HUKA B.V. geeft een voorlichting en praktisch advies over de mogelijkheden van veilig en comfortabel fietsen met een driewieler. Fietsen is namelijk niet voor iedereen vanzelfsprekend. Angst of evenwichtsuitdagingen kunnen hierbij een rol spelen. De deelnemers hebben de mogelijkheid om met diverse soorten kennis te maken. De entree is gratis. Ook niet-leden zijn welkom.

Modeshow
20:00 Schoonhoven, Oranjeplaats 45D. De Katholieke Vrouwenvereniging Schoonhoven (KVS) geeft bij Welzijn Krimpenerwaard een modeshow, met medewerking van modezaak By Marry en Mooi Zo! Lingerie, de Wereldwinkel en De Favoriet schoenen. De entree is 2,50 euro en daarbij is een kopje koffie inbegrepen.

Chris Grem vs. Neil Diamond
20:30 Gouda, Goudse Schouwburg. Chris Grem (Het Groot Niet te Vermijden) brengt een solo-hommage aan Neil Diamond. Hij vertelt over diens leven en natuurlijk over de songs. Sweet Caroline, Love on the Rocks, Hello again, Red red wine: Chris speelt ze allemaal. Een intieme maar ook luchtige ode die rockt en raakt. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

vrijdag 21 april

Klaverjassen
19:30 Schoonhoven, verenigingsgebouw 'De Zilverstad', Nieuwe Singel 39. Speelavond klaverjasclub 'Op Goed Geluk'. Laatste uitslag: 1. Wim van Holten, 5824 punten; 2. Rick Rodriquez, 5755 punten; 3. Leen Kapoen, 5169 punten. Poedelprijs: Piet Verdel, 3630 punten. Uitslag 24 maart: 1. Ronald Wagenaar, 5414 punten; 2. Ria Kapoen, 5251 punten; 3. Bouke Glastra, 4930 punten. Poedelprijs: Gerrit Klarenbeek, 3638 punten. Iedereen is welkom om een potje te komen kaarten.

Bingo in De Waard
20:00 Bergambacht, De Waard. Bingoavond in De Waard. Kaarten kosten 20 euro voor 10 ronden, plus een superronde. Gratis koffie of thee bij binnenkomst.

Ladies Night met de film Casa Coco
20:00 Krimpen a/d IJssel, Theater De Tuyter, Nachtegaalstraat 8. Ladies Night met de film Casa Coco. In Casa Coco runt de Rotterdamse Pleun al jaren een pension onder die naam op Bonaire. Wanneer haar jeugdliefde Toon naar het eiland vlucht om zijn scheidingsperikelen te vergeten, komen die twee nader tot elkaar. Dan ontdekt Toon dat het voortbestaan van Casa Coco aan een zijden draadje hangt. Voor alle bezoeksters is er een goodiebag en ter verhoging van de sfeer staat er een cocktailbar. Kaarten kosten 9,50 euro en zijn te bestellen via www.uitagendakrimpen.nl.

Huub Stapel - Alleen Familie
20:00 Gouda, Goudse Schouwburg. De man die Mars en Venus genadeloos langs de meetlat van het leven legde, en het huwelijk tot op het bot ontleedde, wijdt zich nu aan een nog groter onderwerp: Familie. Huub Stapel leidt u, persoonlijker dan ooit, langs feesten der herkenning en verborgen verledens. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

Piepschuim - Buiten de lijntjes
20:30 Gouda, Goudse Schouwburg. Buiten de Lijntjes is een kolkende mix van keiharde feiten over onze slappe knieën, troostend liedmateriaal waarvan u zult huilen van het lachen, en lachen van het huilen, en een sprankje hoop. Misschien. Een zware boodschap verpakt in het lichtste materiaal denkbaar: Piepschuim. Kaarten zijn bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

zaterdag 22 april

Vogelmarkt
9:00-12:00 Bergambacht, clubgebouw De Vogelvrienden, Dijklaan 57. Er is een vogelhandelaar aanwezig voor de aan-/en verkoop van vogels. Daarnaast zijn er, naast het normale voer, ook pinkeys, buffalo's en bloedluisbestrijdingsmiddelen op voorraad.

Boekverkoop
10:00-13:00 Krimpen a/d IJssel, bibliotheek. Boekverkoop in de bibliotheek. Er is een ruim aanbod met voor ieder wat wils, zoals romans, detectives en tijdschriften. De materialen kosten 50 cent of 1 euro. Met de opbrengst schaft de bibliotheek een nieuwe collectie aan.

Voorjaarsmarkt
10:00-16:00 Krimpen a/d IJssel, Binnenweg 5A. Stichting Kringloop Krimpen houdt een voorjaarsmarkt op het plein voor de winkel. Met o.a. kleding, speelgoed, sieraden, snuisterijen. De winkel is ook geopend, alleen kunnen er deze dag geen spullen gebracht worden.

DCV's derde helft
15:15 Krimpen a/d IJssel, sportpark waalplantsoen. Na het succes van de eerste editie krijgt DCV’s derde helft een vervolg. Een leuke en gezellige middag en avond in de kantine. DJ Marcel en DJ Kev & Johan zorgen voor de muziek. Naast DCV 1, spelen er zes DCV seniorenteams deze zaterdag thuis.

Concordia Haastrecht presenteert: Disney in Concert
19:30 Haastrecht, Thuishaven, Grote Haven 40. Concordia Haastrecht geeft een voorjaarsconcert. Tijdens dit gevarieerde concert zullen de AMV-leerlingen, het starters-, leerlingen- en harmonieorkest verschillende bekende muziekstukken uit Disneyfilms ten gehore brengen. De entree is vijf euro.

Johannes de Heer samenzangavond
20:00 Krimpen a/d IJssel, De Tuyter. Naar aanleiding van de enthousiaste reacties op de gehouden Johannes de Heer samenzangavond eind 2022 wordt hieraan nu een vervolg gegeven. Er zijn weer een aantal bekende liederen uit de bundel van Johannes de Heer uitgekozen voor het programma en er worden een aantal verzoeknummers gezongen. Toegang is gratis, maar er is wel een deurcollecte.

Muzikale komedie 'De Mislukte Maestro'
20:00 Ouderkerk a/d IJssel, De Drie Maenen. Muziekvereniging Excelsior uit Ouderkerk aan den IJssel en het Gouds Muziektheater voeren samen de muzikale komedie 'De Mislukte Maestro' op. Dit eigentijdse komische misdaadmysterie gaat over een harmonieorkest dat op zoek is naar een nieuwe dirigent. Deze nieuwe maestro komt een misdaad op het spoor en wordt vermoord. Hoe is het gekomen? Wie heeft het gedaan? De concurrent? Iemand van het harmonieorkest? De penningmeester? Na een spannende ontknoping wordt de dader gearresteerd. Tijdens de muzikale komedie wordt volop gezongen en gemusiceerd. De toegang is gratis. In de pauze wordt er een verloting gehouden. Vanwege de verwachte grote belangstelling wordt aangeraden plaatsen te reserveren. Dit kan via de website van Excelsior: www.excelsiorouderkerk.nl.

Orgelconcert
20:00 Ouderkerk a/d IJssel, Dorpskerk. Na meer dan drie jaren 'orgelstilte' als gevolg van corona, gaan dit jaar de orgelconcerten in de Dorpskerk van Ouderkerk aan den IJssel weer van start. Als eerste geeft de Ouderkerkse organist Arie van der Vlist een concert op het historische Kam-orgel. Op het programma staan werken uit de barok en de romantiek, koraalbewerkingen en werken die in het teken staan 'Nederland en Oranje'. Ook zal er samenzang zijn. Toegang: vrij. Er is wel een collecte bij de uitgang. Na afloop van het concert is er gelegenheid om een kijkje op de orgelgalerij te nemen.

Golden Earring tribute in Concordia
20:15 Haastrecht, Theater Concordia. Golden Earring tribute band Bloody Buccaneers treedt op in Theater Concordia. Het spreekt vanzelf dat de band alle grote Earring-hits speelt zoals 'Twilight Zone', 'When The Lady Smiles' en uiteraard millionseller 'Radar Love'. Maar ook liveklassiekers als 'Another 45 Miles', 'Back Home', 'Going To The Run' en 'Long Blond Animal' staan op de playlist. Het betreft een sta-concert. Kaarten à 17,50 euro zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl.

Fred Delfgaauw in Het Kwartier
20:15 Stolwijk, Het Kwartier. In Het Kwartier treedt theatermaker en meesterverteller Fred Delfgaauw op met zijn programma 'Paradijsvogels'. Een kleurrijke, bijzondere voorstelling over mensen die niet vreemd zijn, maar paradijsvogels. Kaarten à 17,50 euro zijn verkrijgbaar via de website van Het Kwartier: www.hetkwartierstolwijk.nl.

Patrick Nederkoorn - Hoogtij
20:30 Gouda, Goudse Schouwburg. Patrick vraagt zich af wat te doen als we ooit onder de zeespiegel verdwijnen. Moeten we onze poldergrond echt verlaten? En wordt Duitsland dan ons stiefvaderland? Een grappige en bitterzoete voorstelling over klimaatverandering, dijken, grenzen, verhuizen en Frau Antje. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

zondag 23 april

Dina Ivanova & Ivan Skanavi - Klassiek op zondag
12:00 Gouda, Goudse Schouwburg. De Russische pianiste Dina Ivanova wordt geprezen om haar grote verbeeldingskracht en haar poëtische spel. Ivan Skanavi is een van de beste cellisten uit zijn generatie. Samen vormen zij een prachtig duo dat gelukkig nog tijd vindt om Gouda aan te doen. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

Agnieten Sessions - Lavalu
15:00 Gouda, Agnietenkapel, Nieuwe Markt 100. Na deel I en deel II 'Solitary High' en 'Midair' sluit producer, songschrijver, zangeres en pianist Lavalu haar trilogie af met: 'Earthbound'. Dit zelf-geproduceerde album verhaalt over het omarmen van teleurstellingen: “De vrouwelijke toon is ons heel lang onthouden." Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

Taizé viering
18:30 Schoonhoven, Protestantse Gemeente 'De Hoeksteen', Albert Schweitzerlaan 2. Liederen en gebeden uit de protestantse broedergemeenschap in Frankrijk vormen de rode draad. Een Taizé viering is een ingetogen dienst waarin de voor Taizé typerende liederen worden gezongen. In deze dienst is er ook ruimte voor meditatie in een moment van stilte.

dinsdag 25 april

Contactmiddag PCOB
14:00 Krimpen a/d IJssel, Fonteinkerk, Burg. Aalberslaan 41. Contactmiddag van de PCOB-afdeling Krimpen aan den IJssel e.o. Jan Ooms van museum 'De Vrijheid' uit Lekkerkerk geeft deze middag een presentatie door middel van foto's en voorwerpen met de daarbij behorende verhalen, over het leven in de Krimpenerwaard tijdens de Tweede Wereldoorlog. Iedereen is welkom.

Voorlichtingsmiddag Steunpunt Midden Holland/WelZijn Krimpenerwaard
14:00-15:00 Schoonhoven, Oranjeplaats 45B. Voorlichtingsmiddag Steunpunt Midden Holland/Welzijn Krimpenerwaard, waarop antwoord wordt gegeven op vragen als: Waar kan ik terecht wanneer iemand in de laatste levensfase zit?; Voor wie is Steunpunt Midden Holland?; Welke ondersteuning kunnen zij bieden, kan het thuis?; Wanneer naar een Hospice?; Wat zijn de kosten? Aanmelden voor maandag 24 april via c.hoogendoorn@welzijnkrimpenerwaard.com of tel. 085-0662370.

Digitaal café Ouderkerk aan den IJssel
14:00-15:00 Ouderkerk a/d IJssel, bibliotheek, Kerkweg 82d. Digitaal Café voor vragen over bijvoorbeeld telefoon, tablet of computer. Bibliotheekvrijwilligers staan klaar om te helpen. Er zijn geen kosten aan verbonden en bezoekers hoeven geen lid van de bibliotheek te zijn.

Bijeenkomst PCOB Schoonhoven
14:30 Schoonhoven, De Ark, Groene Singel 10. Op deze bijeenkomst van de PCOB vertelt Henk Griffioen uit Utrecht over het daklozenproject in Utrecht. Ook niet-leden zijn welkom. Wie vervoer nodig heeft, kan daarvoor contact opnemen met een van de bestuursleden.

Seniorenmiddag Willige Langarak
14:30 Schoonhoven, de Bron, de Montignylaan 15A. Video vertoning van 'Verder van Huis. Dit speelt zich af in een verzorgingshuis, het is een opgenomen video van een gespeeld toneelstuk. Koffie/thee met lekkers, kost 5 euro.

Haevn
20:00 Gouda, Goudse Schouwburg. Verwacht een theatervoorstelling met veel eigen en nieuwe muziek afgewisseld met Haevn bewerkingen van hun favoriete bekende popsongs. Dat wordt een avond lange pianosolo's, persoonlijke verhalen, een lyrische cello en uiteraard de troostende warme stem van Marijn. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

woensdag 26 april

Bingo Cultuurhuis
19:30 Krimpen a/d Lek, Cultuurhuis. Bingoavond met tien rondes. Deelname vanaf 18 jaar. Kaarten kosten 11,50 euro en zijn online verkrijgbaar via www.cultuurhuiskrimpenaandelek.nl of bij de receptie op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur.

The Bootleg Sixties - Overtures
20:00 Gouda, Goudse Schouwburg. In de woorden van Sir Elton John: 'This band is amazing!' The Bootleg Sixties zetten al jaren de theaters op hun kop. De succesvolle Britse groep keert terug naar Nederland met een vernieuwde setlist en opnieuw een swingende ode aan de meest legendarische muziek uit de jaren zestig. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

Nacht van Oranje
21:00 Stolwijk, Het Kwartier. De traditionele Nacht van Oranje in Het Kwartier wordt dit jaar opgeluisterd met een optreden van de regionaal bekende band 'Toch Vet'. Kaarten à 10 euro zijn verkrijgbaar aan de zaal of te reserveren via www.hetkwartierstolwijk.nl.

donderdag 27 april

Koningsconcert
14:30-16:00 Krimpen a/d IJssel, De Tuyter. Harmonie Dagorkest Krimpenerwaard onder leiding van Karin Snel, brengt op Koningsdag een gevarieerd muzikaal programma met een Oranje sausje. Van klassiek, walsen, tot Glenn Miller. Iedereen kan tijdens het concert vrij in- en uitlopen.

Oranjeconcert
19:00 Bergambacht, Laurentiuskerk. Het ZuidHollandKoor en het Mannenensemble 'Maranatha' verzorgen op Koningsdag samen een Oranjeconcert. De koren worden begeleid door drie instrumentalisten. Kees de Bruin bespeelt het orgel, Björn Hoogenes de piano en Taiga Struik speelt op de fluit. Toegang is gratis. Wel wordt een collecte gehouden voor bestrijding van de onkosten.