• Teun Toebes woont samen met mensen met dementie.
• Teun Toebes woont samen met mensen met dementie. Foto: aangeleverd

'VerpleegThuis' in Theater Concordia

haastrecht • Teun Toebes treedt donderdag 20 april om 15.00 en om 20.15 uur op in Theater Concordia Haastrecht met ‘VerpleegThuis’. 

Teun Toebes is een 22-jarige zorgvernieuwer die op missie is om de wereld van mensen met dementie te verbeteren. Waarom? Omdat hij vindt dat iedereen recht heeft op een mooie, gelijkwaardige en inclusieve samenleving en deze niet van je afgepakt mag worden door een enkele diagnose. Door nu op te komen voor degenen die hiermee moeten leven, hoopt hij de toekomst op een positieve manier te veranderen, want de kans dat dit ook over jouw toekomst gaat, is 1 op 5. Hoe? Door anders te kijken! “Alleen als wij anders naar mensen met dementie gaan kijken zal de toekomst kunnen veranderen, alleen dan kan het inktzwarte stigma plaatsmaken voor hoop. Want alleen als wij de mens blijven zien, zal hij nooit verdwijnen.”
Op 21-jarige leeftijd maakte Teun Toebes de gedurfde keuze om op de gesloten afdeling van een verpleeghuis te gaan wonen. Niet alleen om te ervaren hoe de zorg voor mensen met dementie verbeterd kan worden, maar vooral om te laten zien dat wij als maatschappij ons beeld van dementie moeten aanpassen. In zijn boek VerpleegThuis beschrijft hij op ontwapenende en ontroerende wijze de pijnlijke systemen die in de zorg en samenleving heersen en hoe wij deze kunnen veranderen. Teun is met zijn verhaal regelmatig op TV geweest.

Kaarten à 25 euro zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl.