Gouderak geeft niet thuis tegen De Ster

gouderak • ‘Een verloren zaterdagmiddag’; zo betitelde Gouderak-trainer Wynoud Slegtenhorst de vijfde klasse-confrontatie van zijn ploeg tegen De Ster.

“Ik vond het een verschrikkelijk slappe pot,” verzuchtte de coach die vanwege vakantie en blessures een aantal spelers moest missen. “Van de jongens die wel in het veld stonden waren er een paar totaal niet bij de les.” In de eerste helft kreeg Gouderak enkele kansen om de score te openen, na rust doofde de wedstrijd langzaam uit. Begin- en eindstand aldus 0-0.

Cabauw verrast Zwammerdam

cabauw • Cabauw won verrassend met 2-1 van Zwammerdam en heeft dankzij deze driepunter de jacht ingezet op de veilige negende plaats, die in handen is van Gouda. Het gat bedraagt zes punten.

De thuisploeg kwam op achterstand toen een hoekschop van de gasten niet goed verdedigd werd. Zwammerdam was in de beginfase de bovenliggende partij, maar kon de marge niet vergroten. “We kwamen beter in de wedstrijd en het was een opsteker dat Stan van Bemmel vlak voor rust gelijkmaakte,” vertelde Cabauw-trainer Herman Verrips na afloop. “In de tweede helft hadden wij de felle wind in de rug en zetten wij Zwammerdam vast op eigen helft. Nik Jongbloed scoorde de winnende goal.”

SPV’81 onderschat door Be Fair

polsbroek • SPV’81 versloeg Be Fair met 3-0 en blijft in het spoor van Cabauw, dat de eerste nacompetitieplek bezet. De thuisploeg begon scherp, legde veel strijd neer op de grasmat en kwam verdiend op voorsprong via Nick Mol. In de tweede helft probeerde Be Fair het tij te keren, maar verdedigend stak de Polsbroekse defensie goed in elkaar. Nadat Dave Koolwijk zijn inzet in de korte hoek gestopt zag, rondde Jay Eyra voorbereidend werk van Tjardy Verkerk af. “Be Fair begon nog aan een offensief, maar wij deden er nog een schepje bovenop”, aldus SPV-trainer René Eyra. “Verkerk zag in de slotfase Stijn Achterberg niet over het hoofd, die met zijn schot in de verre hoek de zege nog meer glans gaf.”