Kampioenskoorts

bergambacht • Met officieel nog drie wedstrijden te gaan is het voor sommige jeugdteams van BC Blue Sky ongekend spannend. Niet eerder maakten zoveel teams van de badmintonvereniging uit Bergambacht kans op het kampioenschap.

Voor team 1 is het niet de vraag of ze kampioen worden maar wanneer. Maarten Seip, Gideon van Meijeren, Jonas Speksnijder, Cynthia Stehouwer, Senna de Boer en Benthe Zuidgeest kunnen zonder spanning de laatste drie wedstrijden tegemoet zien.
Dat geldt nog meer voor team 5. Zij staan, met in hun geval nog vier wedstrijden te gaan, nu al zestien punten los van de nummer twee. William van Beest, Luuk Dekker, Tobias van der Kleijn, Dominique Frank en Kimberley Molenaar zouden op 13 mei, tijdens een thuiswedstrijd, al een feestje kunnen vieren. Team 2 staat op de eerste plek met 2 punten voor op Lekkerkerk. Nick Looijaard, Stefan Kortleve, Merel van der Leeden en Lydia de Heer mogen de komende weken twee wedstrijden inhalen om die eerste plek te verstevigen.
Ook team 3 kan voorzichtig de datum van de regiokampioenschappen vrij gaan houden. Koen van der Heide, Rebin Shirwani, Roxane Kop, Sanne van der Wind en José Noorlander deden afgelopen zaterdag goede zaken door van de nummer twee te winnen. De badmintonners van Blue Sky 4 staan met een wedstrijd meer gespeeld dan de nummer twee 9 punten voor. Van diezelfde nummer 2 wisten Mark van der Heide, Ivor Postma, Rawien Shirwani en (invaller) Dominique Frank knap met 6-2 te winnen afgelopen zaterdag. Tenslotte het zesde team, dat met één wedstrijd meer gespeeld vier punten voor staat op concurrent Alblasserdam.