Triatleten TVK op trainingskamp

regio • TriatlonVereniging Krimpenerwaard bloeit ook in het 35ste jaar als nooit tevoren. Die bloei en groei blijkt uit de sterke bezetting in de competitie en uit de aanmeldingen voor opnieuw een heus trainingsweekeinde. 

Drie dagen lang zal er worden getraind vanuit een professioneel sportcomplex, dat onder leiding van Iron Man Rob van Ipenburg werd geboekt voor komend weekeinde in de Belgische Ardennen. De drie onderdelen komen tijdens het driedaagse programma meermaals aan bod en ook wordt een wedstrijd georganiseerd.

Sportfanaat Van Ipenburg glundert als hij denkt aan de faciliteiten: "De accommodatie in Engreux is een sportcentrum, dat voldoet aan alle actuele standaarden van onze snel ontwikkelende sport. Ook de omgeving leent zich ideaal voor de aftrap op vrijdag met een prachtige fietsrit vol klimmetjes en een aansluitende koppelloop over korte afstand. De volgende dagen gaan we nog meer fietsen uiteraard, maar zwemmen en tevens kanovaren staat ook op het gevarieerde programma,” aldus de fanatieke vijftiger, die de triatlonsport met extreme trailruns combineert.
TVK-voorzitter Theo Kion verheugt zich op zijn eigen deelname en dat van tientallen sporters: "Het is geweldig dat na enkele jaren van annuleringen en restricties precies in ons jubileumjaar weer een trainingskamp gehouden kan worden met zoveel enthousiaste jonge leden en zelfs een klein wedstrijdje ter afsluiting", aldus de sportieve zestiger, die vanaf de oprichting bij de fanatieke club betrokken is.