DCV neemt punt mee uit Terneuzen

terneuzen • DCV voegde zaterdag weer een puntje toe aan het totaal dankzij een 1-1 deling bij Terneuzense Boy. De Krimpenaren blijven hiermee uitzicht houden op de veilige zone van de eerste klasse C.

“Misschien had er nog iets meer in gezeten,” baseerde trainer Wout Ooms zich op enkele Krimpense scoringskansen in de eerste helft. Binnen die ‘miniserie’ was het alleen Carlo de Reuver die raak schoot. Hij trok een 1-0 stand recht.
Na de pauze ontwikkelde de wedstrijd tussen de middenmoters zich tot een ‘middenveld-duel’ zonder al teveel hoogtepunten. Nieuwe treffers bleven dan ook uit.

Spirit doet wat het moet doen

ouderkerk aan den IJssel • Spirit boekte een regelmatige 3-1 overwinning op het laaggeklasseerde Slikkerveer.

Voor de pauze tekende Niels de Vries de 1-0 aan; na de pauze scoorden Lukas Bos en Ruben Slooff de 2-0 en de 3-0. In de slotfase mocht het uiterst defensief opererende Slikkerveer nog iets terug doen. Dankzij de probleemloze zege blijft Spirit redelijk in het spoor van koploper Sparta, dat met 7-0 van Strijen won. Mochten de Rotterdammers kampioen worden, dan geeft de tweede plaats in de eindstand garantie op nacompetitie. Spirit is daar één van de drie kanshebbers. Ook Nieuwerkerk en VVGZ doen nog mee om plaatsing voor het altijd interessante ‘toetje’.

Schoonhoven verliest de aansluiting

schoonhoven • Schoonhoven verloor in en tegen Hardinxveld met 3-0 en ziet de top-vier verder weglopen. In de strijd om de derde periode verliest Schoonhoven bovendien na een goede start de aansluiting met de bovenste ploegen.

Voor rust kwam Schoonhoven er niet aan te pas en liep de thuisploeg weg naar 2-0. In de tweede helft waren de Schoonhovenaren beter bij de les, maar de aansluitingstreffer wilde niet vallen. “In de slotfase gaven we teveel ruimte weg,” vertelde assistent-trainer René Zuurmond na afloop. “Hardinxveld profiteerde daar goed van. Zaterdag hopen we de draad weer op te pakken tegen Bergambacht. Voor ons de wedstrijd van het jaar.”

Stolwijk geeft goals te makkelijk weg

stolwijk • Stolwijk verloor met 1-2 van VEP en ziet het gat met de ploegen die azen op de nacompetitieplekken groter worden. Binnen twee minuten kwam Stolwijk al op achterstand. Een van de gasten kon vanaf de middellijn ongehinderd oprukken en raak schieten. "In de eerste tien minuten speelden we slecht,” sprak Stolwijk-trainer Marco Lange na afloop. "Daarna hebben we 80 minuten lang aangevallen, maar alleen Nick Deelen kwam voor rust tot scoren. VEP had aan een uitval genoeg om opnieuw aan de leiding te komen. In de tweede helft zat het ons qua afwerking niet mee. Telkens voorkwam een Woerdens been of hoofd de gelijkmaker.”