• Danny Buijs te midden van de enthousiaste groep.
• Danny Buijs te midden van de enthousiaste groep. Foto: Jan Timmer

Danny Buijs geeft G-ers proftraining

lekkerkerk • 'Wow, ik kan het niet geloven. Is dit écht?' Senno kon er dinsdagavond niet over uit dat hij en zijn teamgenoten van de G-voetbalafdeling van vv Lekkerkerk training kregen van oud-Feyenoordprof en voormalig FC Groningen en KV Mechelen-trainer Danny Buijs. 

En daar was ie ineens. Een kort praatje later gingen de G-ers aan de slag met hun gelegenheidscoach, geassisteerd door vv Lekkerkerk-hoofdtrainer en boezemvriend Dennis Schoonewil. "Eerst even inlopen", gaf Buijs zijn eerste instructies aan het G-team. Om vervolgens een trap- en passoefening in gang te zetten. Daarna werd een tikspel gespeeld en werden de beide doellieden Sander en Denise onder vuur werden genomen. En tussendoor werden er over en weer grapjes gemaakt en luidkeels Feyenoord-liederen aangeheven. 

De Lekkerkerkse voetballers en voetbalsters deden natuurlijk extra hun best en genoten volop. Les van een echte proftrainer krijg je immers niet iedere dag. "Voor mij is dit ook heel speciaal", liet Danny Buijs weten. "Wat een geweldige groep. Super leuk om met deze voetballers bezig te zijn."

Na een afsluitende partij was de gasttraining ten einde en kregen Danny en Dennis bloemen, enthousiaste bedankjes en verschillende verzoeken om met spelers op de foto te gaan. "Een geweldige avond," zo vonden alle deelnemers.