• Sandra Niemeijer en Wim Littooij bekrachtigen de samenwerking.
• Sandra Niemeijer en Wim Littooij bekrachtigen de samenwerking.

Schoonhovens College en CSG Willem de Zwijger gaan samenwerken

Nieuws

SCHOONHOVEN • Het Schoonhovens College en CSG Willem de Zwijger gaan samenwerken om het voortgezet onderwijs voor leerlingen in de regio verder te verbeteren. 

Beide schoolbesturen voeren al geruime tijd gesprekken met als doel het brede onderwijsaanbod in Schoonhoven in de toekomst te behouden, te versterken en (nog) aantrekkelijker te maken, zowel voor leerlingen als medewerkers.

Robuust
“Door samen te werken met elkaar en met andere partners, zoals bedrijven in de regio, kunnen we zorgen voor robuust, eigentijds en bovenal toekomstbestendig onderwijs”, melden Sandra Niemeijer (rector-bestuurder Schoonhovens College) en Wim Littooij (rector-bestuurder CSG Willem). “Als schoolbesturen willen we de onderlinge concurrentie tussen de scholen terugdringen en het belang van de leerling voorop stellen. Doel van de samenwerking is om alle kinderen in Schoonhoven en omgeving kwalitatief goed onderwijs op fietsafstand te bieden. Uitgangspunt is dat de zelfstandigheid en identiteit van beide scholen gewaarborgd is en blijft.”

Kennis delen
Steeds meer schoolbesturen in het land werken regionaal samen, bijvoorbeeld om kennis te delen of thema’s als ondersteunende diensten of personeelstekorten gezamenlijk aan te pakken.

De komende maanden gaan het Schoonhovens College en CSG Willem de Zwijger onderzoeken op welke inhoudelijke en organisatorische thema’s er kan worden samengewerkt.