• Blij met medaille en oorkonde.
• Blij met medaille en oorkonde.

KDO Krimpen op meerdere fronten actief

Sport

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • KDO Krimpen aan den IJssel hield zaterdag de jaarlijkse clubkampioenschappen voor de disciplines turnen en rhönrad. 

De jongens, meisjes en rhönradturnsters lieten afwisselende oefeningen zien aan de jury, waarbij de kinderen met het hoogste aantal punten een plek op het erepodium kregen. 

Bondskampioenschap
Niet iedereen kon aanwezig zijn op deze dag. Zo hadden de jongens van de herenselectie -Christian Kroon, Julian Nederlof en Joris Mooijman- hun eerste landelijke bondskampioenschap in Purmerend. Zij lieten zien dat zij in de landelijke top goede oefeningen kunnen turnen. Alle drie eindigden ze in het eindklassement in de top-10 van de 3e divisie.

Zondag mochten Job Sluijters, Milan Willemse, Kai Driessen, Tobias van der Vinne, Jamie Nap en Noah Kitzmüller in Purmerend deelnemen aan het bondskampioenschap in teamverband. Zij hebben aan meerdere plaatsingswedstrijden deelgenomen en turnden daardoor met de beste teams van Nederland de finale. 

Het team dat uitkomt in de 2e divisie, bestaande uit Job, Milan en Kai, turnde zich naar de vierde plaats en miste dus net het podium. Het team van Tobias, Jamie en Noah, dat uitkomt in de hoogste divisie in deze leeftijdscategorie -1e divisie, veroverde het zilver.