Afbeelding
Foto: Google Streetview

Nog geen definitief besluit over aanleg rotonde Burgemeester Aalberslaan

Nieuws

KRIMPEN A/D IJSSEL • De gemeente Krimpen aan den IJssel wacht met een definitief besluit over het al dan niet aanleggen van een rotonde op de kruising van de Burgemeester Aalberslaan met de Koekoekstraat en de Middenwetering. Ze wil eerst kijken wat het effect is van enkele tijdelijke verkeersmaatregelen. 

Het college van burgemeester en wethouders spreekt van ‘vrij eenvoudige ingrepen, welke bijdragen aan het verkeersveiliger maken van de kruising’. “Het gaat om een stopstreep en stopbord komend vanaf de Middenwetering en Koekoekstraat en de aanleg van voetgangersoversteekplaatsen. We zullen het komend half jaar kijken naar het effect daarvan, alvorens we een definitief besluit nemen.”

De aanleg van een rotonde op het bewuste kruispunt bleek eerder niet haalbaar vanwege ruimtetekort. “We konden de benodigde grond op dat moment helaas niet verwerven”, geeft het college aan. “De kruising is toen vervolgens zo optimaal mogelijk ingericht. We zijn nu een aantal jaren verder. Op basis van ongevallencijfers en het gedrag van verkeersdeelnemers is het goed om te kijken of er aanvullende maatregelen nodig zijn en of een rotonde of andere inrichting nu wel gewenst dan wel haalbaar is. Hiertoe zijn verschillende schetsontwerpen gemaakt. Deze zijn getoetst en besproken.”

Omdat nu wel een strookje grond kan worden verworven, is als één van de plannen een rotonde uitgewerkt. “Het doel is het verkeersveiliger maken van deze locatie. Met de ruimte die beschikbaar is zou een zogeheten ‘kleine rotonde’ net passen, maar dit wordt afgeraden vanwege een aantal belangrijke nadelen: er kan geen volwaardige rotonde worden aangelegd, die ook veilig is voor fietsers. Daarnaast is het een route voor openbaar vervoer: busmaatschappijen vinden een kleine rotonde geen goede oplossing. Hier zullen we ons bij ons definitieve besluit rekening mee houden.”