Gouderak laat zich ondersneeuwen

waddinxveen • Gouderak leek een prettige middag tegemoet te gaan bij ASW. Met dank aan Arthur van Lith en Hugo Bitter, die hun ploeg op een 0-2 voorsprong zetten. Nadat de thuisploeg uit vermeend buitenspel nog voor de pauze op 1-2 kwam, zakte Gouderak langzaam maar zeker door zijn hoeven. “In de tweede helft hadden we niks meer te vertellen,” baalde trainer Wynoud Slegtenhorst. “De 2-2 was daarom een juiste uitslag.”


Weer nipt verlies voor Stolwijk

waddinxveen • Stolwijk verloor in Waddinxveen met 3-2 van Be Fair, dat de leiding pakte in de derde periode. 

Binnen twee minuten stonden de gasten al achter. “Uit een corner belandde de bal via de paal en een paar Stolkse hoofden in ons doel,” vertelde Stolwijk-trainer Marco Lange. “Via mooie goals van Marco Verkaik (kopbal) en Marc Plug dacht ik eindelijk dat het ons een keer mee zou zitten. Helaas, een door een van mijn verdedigers van richting veranderd schot betekende de gelijkmaker van Be Fair. In de tweede helft waren wij de bovenliggende partij. Nick Deelen schoot raak, maar volgens de scheidsrechter had hij de bal met een te hoog geheven been aangenomen. Een diepe bal, die onze verdediging verraste, werd door een Waddinxveense aanvaller verlengd tot doelpunt. Dat was de enige goal die ze zelf maakten.”


Stijn Achterberg op schot voor SPV’81

polsbroek • SPV’81 won in Gouda met 0-2 van GSV en doet de laatste plaats over aan Cabauw, dat later pas in actie komt tegen het Woerdense VEP. 

Op de gladde grasmat hadden de spelers moeite om overeind te blijven. GSV was het meest in de aanval. Vlak voor rust scoorde Stijn Achterberg de openingstreffer. Een ongelukkige actie van Sander koolwijk, die er net een schorsing op had zitten, leverde hem in het begin van de tweede helft een rode kaart op. De Polsbroekers wisten ook met tien man stand te houden. Stijn Achterberg, van wie nog een goal  werd afgekeurd, scoorde in de slotfase zijn tweede treffer.


Eric Jansen weer in het geel-wit

ouderkerk a/d ijssel • Eric Jansen komt volgend seizoen weer uit in het geel-witte tenue van zaterdagtweedeklasser Spirit. De ervaren middenvelder komt over van Capelle, de vereniging die hem vier jaar geleden bij de Ouderkerkers losweekte.


Voetbalprogramma

regio • Aanstaand weekend zijn de meeste clubs vanwege Pasen vrij. Er is een beperkt programma. Zaterdag: Schoonhoven-De Alblas (8min./1-3); Bergambacht-Haastrecht (vooruitgeschoven i.v.m. jubileum Bergambacht); Cabauw-VEP; SPV'81-Linschoten; Gouderak-Quick. Maandag: WDS-Cabauw.