Schoonhoven na rust onderuit

schoonhoven • Schoonhoven verloor zaterdag na een 1-0 ruststand met 1-4 van laagvlieger HSSC’61 uit Hei- en Boeicop. 

“In de eerste helft konden wij ons goed staande houden op het steeds gladder wordende veld,” aldus Schoonhoven-trainer Mark Weel. De jarige Amine Karroum schoot de thuisploeg op voorsprong. Mark Weel: "Na rust begon het steeds harder te regenen en konden wij niet meer uit de voeten op ons hoofdveld, dat van natuurgras is. HSSC’61 ging beter om met de omstandigheden. Zij speelden de lange bal en renden harder dan wij. Ik zag mijn spelers constant onderuit gaan. Ik had liever op kunstgras gespeeld, maar de arbiter keurde het grasveld goed.”


Bergambacht verliest van koploper

oud-alblas • Bergambacht verloor in Oud-Alblas met 2-1 van koploper De Alblas. 

Nummer voorlaatst Bergambacht moet in zijn jubileumjaar vrezen voor degradatie. Het elftal van Jerry de Groot kwam al snel op achterstand, maar verkocht in de resterende tijd zijn huid duur.
“We kwamen beter in de wedstrijd en hoopten, nadat Stephan van der Waals een strafschop stopte, op een ommekeer”, aldus de Groot. "Die kwam er niet. In de slotfase namen we meer risico, waarvan De Alblas doeltreffend profiteerde. De aansluitingstreffer in blessuretijd van Dennis Hordijk viel te laat. De twee ploegen boven ons wonnen, waardoor het gat met de nacompetitieplekken groeide.”


Dilettant krijgt weer kous op de kop

krimpen aan de Lek • Het zat Spirit weer eens niet mee zaterdag. Thuis tegen Meerkerk voetbalden de Krimpenaren zeker niet slecht, maar kregen ze wel de kous op de kop: 2-4 verlies. 

“Zo gaat dat kennelijk als je zoals wij onderin staat,” sprak Rowell Hendriks, die zaterdag de kort vakantie vierende hoofdtrainer Edward Knook verving. “In de eerste helft kregen we drie dotten van kansen, maar het was geen enkele keer raak, terwijl Meerkerk wel twee keer scoorde.” Voor Dilettant schoten Michel Vredenborg en Jimmy Koning raak.


FC Perkouw ziet titelkansen vrijwel gereduceerd

linschoten • Mocht FC Perkouw zichzelf nog enige titelkansen hebben toegedicht, dan kwam aan die ambitie bij Linschoten een definitief einde. De voetbalequipe van het trainersduo van der Zee/ Adriaansen liep tegen een 3-1 nederlaag op. Het begon allemaal nog zo aardig voor Perkouw toen Joost Glas al na twee minjuten de 0-1 had aangetekend. Vlak voor rust kwam de thuisclub op 1-1 en halverwege de tweede helft werd het 2-1. Voor FC Perkouw het sein om vol op de aanval te gaan spelen. Daarbij liep het in de slotfase tegen een fatale counter op. Eindstand: 3-1.