'De Knikkerkoning'

krimpen a/d ijssel • Sylvia Blind heeft onlangs haar prentenboek ‘De Knikkerkoning’ gepresenteerd. De inwoonster van Krimpen aan den IJssel putte voor het boek inspiratie uit de rijke fantasie van haar kinderen. Het boek vol aquarellen wordt uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

De Knikkerkoning gaat op zoek naar de top van de hoogste berg. Hij heeft een kroon vol prachtige knikkers en wil zien hoe snel zijn mooiste knikker van de top van de berg afrolt. Onderweg komt de Knikkerkoning bijzondere dieren tegen die hem de weg wijzen. Maar de weg naar de top is zo eenvoudig nog niet. Zou het de Knikkerkoning lukken om zijn knikkers van de berg te laten rollen?
Sylvia Blind is werkzaam als adviseur in de zorg. Hiernaast houdt ze zich van jongs af aan bezig met schilderen en het maken van kunst. Ze is getrouwd en moeder van twee kinderen, die haar inspiratiebron waren voor het schrijven van het verhaal. Dat combineerde ze met haar passie voor schilderen en zo ontstond de Knikkerkoning. De Knikkerkoning van Sylvia Blind is à 16,50 euro verkrijgbaar.


Artiesten gezocht voor zondagmiddag-concerten

regio • WelZijn Krimpenerwaard organiseert met regelmaat Zondagmiddagconcerten. Deze variëren qua repertoire van klassiek tot hedendaags en van jazz tot folk. Ofwel, voor ieder wat wils. Om het aanbod (nog verder) uit te breiden is de organisatie op zoek naar muzikanten, koren, artiesten, zangers/zangeressen of zanggroepen die het leuk vinden om een keer te komen optreden. De Zondagmiddagconcerten worden, zoals de naam al aangeeft, op zondagmiddag gehouden van 15.00 tot 17.00 uur in De Tulp te Bergambacht. Omdat Welzijn Krimpenerwaard een stichting is, kan het geen professioneel honorarium bieden, maar wel een onkostenvergoeding. Meer informatie: Sophia Dijkstra, info@welzijnkrimpenerwaard.com/085-0662370.