• Corry Roest geflankeerd door Chantal van Gijssel en Angelique Jonkheid.
• Corry Roest geflankeerd door Chantal van Gijssel en Angelique Jonkheid.

Corry Roest draagt stokje 'Andante' met goed gevoel over

regio • Na vijftien jaar bouwen aan Andante Uitvaartbegeleiding heeft eigenaresse Corry Roest haar bedrijf overgedragen aan haar collega’s Chantal van Gijssel en Angelique Jonkheid. Corry blijft in drukke tijden voorlopig nog wel betrokken bij de onderneming.

Corry vertelt: "Vijftien jaar geleden ontmoette ik Marjolein Lofvers. Zij had ongeveer een jaar eerder het bedrijf Andante Uitvaartbegeleiding opgericht en zocht hulp bij uitvaarten. Ik volgde de benodigde opleidingen en al snel kwam het moment dat Marjolein en ik een nieuwe start maakten door per 1 januari 2010 samen als eigenaar het bedrijf te gaan leiden. Na de emigratie van Marjolein in 2016 ben ik alleen verder gegaan. Gelukkig stond ik er toen niet alleen voor. Chantal was op dat moment al werkzaam als uitvaartbegeleider.”

Doorgroeien
Andante staat voor aandacht voor afscheid. Doordat dit bij iedere uitvaart hoog in het vaandel staat, groeide het bedrijf door. Dat was het moment dat Angelique in 2018 het team compleet maakte. De dames vinden het inzetten van hun zorg, respect voor de overledene en hun aandacht voor de nabestaanden zeer belangrijk.

Corry: "Wij kunnen ons goed inleven in iedere situatie. Soms wil een familie snel de hele uitvaart bespreken, omdat hen dat rust en overzicht geeft. Bij een onverwacht of heftig overlijden wordt het regelen van de uitvaart in kleine stukjes en over diverse dagen verdeeld. Daarbij kijken we vooral wat een familie op dat moment aan kan.”

Juist door deze werkwijze en het inlevingsgevoel worden de dames van Andante door veel families gewaardeerd. Daardoor wordt de belangstelling voor Andante steeds groter. Vanuit Stolwijk tot IJsselstein en van Schoonhoven tot Woerden komen de verzoeken. Soms zelfs van daarbuiten.

Voorgesprekken
Chantal: "Het bespreken van een uitvaart wordt steeds gebruikelijker en we zien dan ook het aantal voorgesprekken toenemen. En niet alleen van mensen die verwachten op korte termijn te gaan overlijden.”

Angelique: "Daarnaast zien we steeds meer uiteenlopende wensen. Ook wordt een uitvaart, na de koffie en thee, wat vaker afgesloten met een drankje en een hapje.”

Met veel vertrouwen geeft Corry het stokje door aan Chantal en Angelique. "Ik weet zeker dat het bedrijf met dezelfde toewijding en passie voortgezet zal worden."

Om dit moment met elkaar te vieren, zijn belangstellenden voor een hapje en drankje welkom op donderdag 6 april, tussen 16.00 tot 19.00 uur, in restaurant Broeck, Broeckerstraat 20 in Oudewater.