• Cabaretduo Spruijt en Opperman brengt op zaterdag 8 april de voorstelling ‘Heimweeën’ in De Tuyter in Krimpen a/d IJssel.
• Cabaretduo Spruijt en Opperman brengt op zaterdag 8 april de voorstelling ‘Heimweeën’ in De Tuyter in Krimpen a/d IJssel. Foto: aangeleverd

woensdag 5 april

Repair- en digicafé
13:00-16:00 Krimpen a/d IJssel, Lage Vijver 2. Elke eerste woensdag van de maand van 13.00 tot 16.00 uur is er een repair- en digicafé in de Vijverhoek.

Parkinsoncafé
14:00 Schoonhoven, Welzijn Krimpenerwaard, Oranjeplaats 45b. Het Parkinsoncafé is een ontmoetings­plaats voor mensen met de ziekte Parkinson, mantelzorgers, zorgverleners en familieleden. In een ontspannen sfeer wordt er een onderwerp gepresenteerd door een (ervarings-)deskundige, waarna er gelegenheid is tot het stellen van vragen en het uitwisselen door lotgenoten van ervaringen en informatie. De bijeenkomst is gratis. Aanmelden: info@parkinsoncafekrimpenerwaard.nl.

donderdag 6 april

Vrouwenbijbelstudiekring
9:15 Krimpen a/d Lek, 't Voorhof, Dorpsstraat 1. Wim Hoogendijk spreekt bij de Vrouwenbijbelstudiekring over 'Het opstandingsleven, met Hem gestorven en opgestaan'. Iedereen is welkom op deze bijeenkomst.

Digitaal café Schoonhoven
10:00-11:00 Schoonhoven, bibliotheek, Spoorstraat 3A. Digitaal Café voor vragen over bijvoorbeeld telefoon, tablet of computer. Bibliotheekvrijwilligers staan klaar om te helpen. Er zijn geen kosten aan verbonden en bezoekers hoeven geen lid van de bibliotheek te zijn.

De wijkagent dichtbij
10:00-11:00 Schoonhoven, bibliotheek, Spoorstraat 3A. Wijkagenten Marjolijn Horsten en Jan-Cees van de Lustgraaf zijn weer aanwezig in de bibliotheek van Schoonhoven. Zij gaan graag in gesprek met inwoners over de veiligheid en leefbaarheid in hun straat of wijk. Aanmelden is niet nodig.

Repair Café in Theater Concordia
13:30-16:00 Haastrecht, Theater Concordia. Iedereen is welkom om met hun kapotte spullen naar Theater Concordia te komen, om die ter plaatse, samen met vrijwillige reparateurs, weer in orde te maken. Ook WelZijn Krimpenerwaard is vertegenwoordigd met de Formulierenfabriek voor inwoners die hulp en ondersteuning kunnen gebruiken bij het invullen van (digitale) formulieren. Tenslotte is de Historische Vereniging Haastrecht present.

Maria Goos, Michiel de Jong, Sieger Sloot - Seksklimaat
14:30 Gouda, Goudse Schouwburg. Als jij met je beste vrienden honderd keer zou ontbijten, wat worden dan terugkerende onderwerpen? Wij hadden het over de klimaatcrisis. En over seks. Nieuwsgierige vragen werden opeens niet meer beantwoord, grappen werden verwijten, en het eindigde in confronterende vragen. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

Popkoor Prestige in Theater Concordia
20:30 Gouda, Theater Concordia. Popkoor Prestige uit Gouda, verzorgt een programma vol bekende muziek. Het koor brengt, onder begeleiding van Miguel Angel Santaella en de live band, haar gehele repertoire ten gehore, bestaande uit de nieuwste hits. Toegang gratis.

vrijdag 7 april

Historisch café in bibliotheek
14:00-16:00 Krimpen a/d Lek, bibliotheek. Er is de eerste vrijdagmiddag van april weer een historisch café in de bibliotheek in het Cultuurhuis aan De Markt 102 in Krimpen aan de Lek. Wie vragen heeft over de geschiedenis van Krimpen aan de Lek kan hier terecht. Ook als men fotomateriaal zoekt of heeft uit de historie van het dorp.

Popquiz in Theater Concordia
20:30 Haastrecht, Theater Concordia. Quiz met tientallen vragen over popmuziek. Met smakelijke en vermakelijke rondeprijzen. 33 teams van max. 5 deelnemers doen mee. Deelname alleen met een groepsticket. Kaarten (à 25 euro per team) zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl.

zaterdag 8 april

Flierefluiterstocht
8:00 Capelle a/d IJssel, Brasserie L'Oeuf, Groenendijk 48. Tourclub de Waardrenner houdt de tweede vrije toertocht van dit jaar: de Flierefluiterstocht. Afstanden: 175 km (vertrek om 8.00 uur), 125 km (vertrek om 8.15 uur), 75 km (vertrek om 8.30 uur) en 45 km (vertrek om 9.30 uur). Op alle afstanden vertrekken er groepen met ervaren voorrijders. De tocht voert langs plassen en door polders en bij de lange afstand ook langs de kust tot aan Bloemendaal toe, inclusief de duinen van het waterleidinggebied en op de terugweg de bloeiende bollenvelden. Inschrijven via www.fietssport.nl. Zie ook www.tcdewaardrenner.nl.

Repaircafé en formulierenhulp
9:30-11:00 Stolwijk, De Koster, Goudseweg 3. Repaircafé voor reparaties aan kleine huishoudelijke apparaten en speelgoed. Gratis koffie/thee. Tegelijk is er fomulierenhulp, voor hulp bij het invullen van (belasting)formulieren. Privacy (spreekkamer) en geheimhouding verzekerd.

Open kerkdag in Sebakerk
10:30-14:00 Krimpen a/d IJssel, Sebakerk, Kon. Wilhelminaplein 1. Belangstellenden zijn op deze open kerkdag welkom om binnen te komen in de Sebakerk. De koffie staat klaar en gemeenteleden zijn bereid om een rondleiding te geven. Verschillende organisten bespelen het orgel. Ook is er ruimte om te spreken over de Bijbel en het geloven in God.

Lezing over GensDataPro
13:30 Krimpen a/d IJssel, buurtkamer 'De Vijverhoek', Lage Vijver 2. Jan Schnitker geeft een lezing over werken met het genealogische computerprogramma GensDataPro van de NGV. Aan de hand van voorbeelden wordt het een en ander besproken en toegelicht. Na de pauze is er ruim gelegenheid om vragen te stellen en worden via interactie met de laptop op een groot scherm de diverse handelingen getoond die nodig zijn n.a.v. de gestelde vragen. Zowel leden als niet-leden zijn welkom tijdens deze bijeenkomst. Meer informatie op www.ngv-rotterdam.nl/agenda/

Paasconcert
19:30 Stolwijk, Hervormde kerk. Chr. jongerenkoor Cantica Nova en kinderkoor Seba geven een paasconcert. De toegang is vrij; de collecte is bestemd voor Woord en Daad (noodhulp Syrië).

Comedy: Spruijt & Opperman
20:00 Krimpen a/d IJssel, Theater De Tuyter, Nachtegaalstraat 8. Twee twintigers snakken naar een beetje kinderlijke magie... 'Heimweeën' is de tweede muzikale cabaretshow van Carlie Spruijt en Eva Opperman. Weet je nog hoe magisch het was? Die laatste nachtjes slapen voor je verjaardag? Toeleven naar een dagje dierentuin? Hoe eindeloos de grote vakantie leek? Op welk punt in ons leven zijn we dat kwijtgeraakt? Wanneer heeft ons gezonde verstand de fantasie van de troon gestoten? En zo hebben Spruijt en Opperman nog wel meer vragen. Wanneer wordt spelen kinderachtig? Want hoe ouder en wijzer we worden, hoe meer je leven in het teken staat van saaie, serieuze volwassenheid. Heimweeën is een voorstelling over het verlangen naar de tijd van de verwondering. Kaarten kosten 15 euro en zijn te koop via www.uitagendakrimpen.nl.

Machine de Cirque - Galerie
20:00 Gouda, Goudse Schouwburg. Onder leiding van regisseur Olivier Lépine nemen zeven circusartiesten van wereldklasse en een multi-intrumentalist je mee naar de rafelranden van de kunst. Adembenemende acrobatiek en verleidelijke live muziek, dus laat je meeslepen door een verbluffend ongewone tentoonstelling. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

zondag 9 april

PaasPraise
20:15 Ouderkerk a/d IJssel, De Drie Maenen. PaasPraise georganiseerd door praiseband Testify en de Rozenlaankerk. Toegang is gratis.

maandag 10 april

Klaverjassen in De Waard
19:30 Bergambacht, De Waard. Nieuwe kaartavond van klaverjasclub De Waard. Belangstellenden zijn iedere maandagavond vanaf 19.30 uur welkom. De uitslag van de vorige speelavond: 1. Yvonne Boerboom, 5283 punten; Piet Hogendoorn, 5118 punten; 3. Ingrid van der Wouden, 5039 punten.

dinsdag 11 april

Breien en haken in de bibliotheek
10:00-12:00 Schoonhoven, bibliotheek. Creatievelingen die ideeën en tips op het gebied van haken en breien uit willen wisselen zijn welkom op het maandelijkse brei- en haakcafé. Onder het genot van een kopje koffie of thee kunnen er patronen worden gedeeld om mee aan de slag te gaan. Om deel te nemen is het niet nodig om lid te zijn van de bibliotheek.

Digitaal café Krimpen aan de Lek
13:30-14:30 Krimpen a/d Lek, bibliotheek, De Markt 201. Digitaal café voor vragen over bijvoorbeeld telefoon, tablet of computer. Bibliotheekvrijwilligers staan klaar om te helpen. Er zijn geen kosten aan verbonden en bezoekers hoeven geen lid van de bibliotheek te zijn.

Carmina Burana - Scenische Cantate van Carl Orff
20:00 Gouda, Goudse Schouwburg. Het wereldberoemde indrukwekkende muziekspektakel over de zinnelijke liefde en de tijdelijkheid van het bestaan, komt nu in een nieuwe, gedanste, interdisciplinaire versie naar Gouda. Deze poëtische editie uit Odessa, werd internationaal al een overweldigend succes. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

woensdag 12 april

Toneelgroep Maastricht - De Kersentuin
20:00 Gouda, Goudse Schouwburg. Anniek Pheifer en Jeroen Spitzenberger spelen de hoofdrollen in een van de meest geliefde stukken uit het wereldrepertoire: De Kersentuin van Anton Tsjechov. In regie van Michel Sluysmans en met livemuziek van Beppe Costa brengt een achtkoppig ensemble een hedendaagse versie van dit tijdloze verhaal. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

donderdag 13 april

Breien en haken in de bibliotheek
10:00-12:00 Lekkerkerk, bibliotheek. Creatievelingen die ideeën en tips op het gebied van haken en breien uit willen wisselen zijn welkom op het maandelijkse brei- en haakcafé. Onder het genot van een kopje koffie of thee kunnen er patronen worden gedeeld om mee aan de slag te gaan. Om deel te nemen is het niet nodig om lid te zijn van de bibliotheek.

Historische film in bibliotheek Schoonhoven
10:30 Schoonhoven, bibliotheek, Spoorstraat 3A. Elke tweede donderdag van de maand wordt in de bibliotheek van Schoonhoven op groot scherm een film over de geschiedenis van Schoonhoven of de omgeving getoond. Deze keer een film over de ontwikkeling van de Krimpenerwaard als woon- en leefgebied. De toegang is gratis.

Seniorenmiddag
14:00 Krimpen a/d Lek, ‘t Voorhof, Dorpsstraat 1. Deze seniorenmiddag komt wijkagent Natalie van Hoorn langs. Zij brengt spelers mee van de toneelvereniging van Bergambacht. Zij spelen een paar veel voorkomende incidenten als WhatsApp fraude, bankpasfraude en babbeltrucs. Daarna zal de wijkagent ze bespreken en voorzien van tips ter voorkoming. Voor vervoer naar ’t Voorhof kan tot uiterlijk 11 april contact worden opgenomen met Riet de Ridder, via (0180) 512357.

Kommil Foo - Grind
20:00 Gouda, Goudse Schouwburg. Een splinternieuwe voorstelling van de broers Walschaerts. Een familiesaga. Raf en Mich waden door de verzonken moerassen van hun eigen familieverleden en spitten de oude verdoken geheimen op. Ontroering, hilariteit, prachtige songs en absurde beeldtaal vechten om voorrang. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

Film: Emily
20:00 Krimpen a/d IJssel, Theater De Tuyter, Nachtegaalstraat 8. In De Tuyter draait de film 'Emily'. Deze biografie verbeeldt het onstuimige en korte leven van de Engelse schrijfster Emily Brontë. Geboren in 1818 in het stadje Thornton is zij de middelste van de drie zussen Brontë. Als kind verhuizen zij met broer Branwell en hun ouders naar Haworth, waar vader Patrick een positie als dominee bekleedt. Maar Emily past niet in het keurslijf dat haar familie en de burgerij van Yorkshire haar oplegt. Zij is een rebel en een buitenbeentje, een jonge vrouw die zichzelf probeert te zijn. Als ze onverwacht de liefde ontdekt, versterkt dit niet alleen haar passie, maar ook haar drang naar vrijheid. Aangemoedigd door haar broer Branwell kiest Emily haar eigen weg en vindt ze de inspiratie voor een tijdloos meesterwerk: Wuthering Heights. Kaarten kosten 5 euro en zijn te bestellen via www.uitagendakrimpen.nl.

Jasper van Luijk - Second Life
20:30 Gouda, Goudse Schouwburg. Second Life is een actuele dansvoorstelling over het verlangen naar een nieuwe identiteit; een second life. Een gelaagde voorstelling vormgegeven vanuit verschillende perspectieven. Want hoe onweerstaanbaar is een dubbelleven? Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

vrijdag 14 april

Nabil - Absurd
20:30 Gouda, Goudse Schouwburg. Nabil is een veelzijdige en talentvolle theatermaker. Hij speelt piano, zingt, beatboxt, maakt gevatte grappen en zet typetjes neer. In 'Absurd' vraagt Nabil zich af of hij de normale man is in de gekke wereld of andersom? Een programma met grappige observaties, irritaties en blinde vlekken. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

zaterdag 15 april

Kledingrepair
9:30-11:00 Stolwijk, De Koster, Goudseweg 3. Hulp bij kleine kledingreparaties. Gratis koffie/thee.

Cabauwse rommelmarkt
10:00 Cabauw, parkeerterrein In 't Witte Paard, Cabauwsekade 42. Jaarlijkse rommelmarkt, waarvan de opbrengst bestemd is voor het onderhoud aan de Heilige Jacobuskerk te Cabauw. Rond de middag is er een optreden van het Cabauws Weteringkoor.

Voorjaarsmarkt
10:00-15:30 Krimpen a/d IJssel, Rehobothkerk, De Landerijen 1. In en rondom de Rehobothkerk wordt de jaarlijkse voorjaarsmarkt gehouden waarvan de opbrengst bestemd is voor enkele goede doelen. Er wordt van alles verkocht: woon- en groendecoratie, sieraden, koeken, oliebollen, perkgoed, fruit, boerenkaas, tassen, speelgoed enz. Bovendien is er een grote rommelmarkt, tweedehands boeken en een prijzenrad met vele prijzen. Ook wordt er een midweek in een luxe 6-persoonshuisje op een vakantiepark in Valkenburg verloot. Kinderen kunnen zich uitleven op een groot spelletjesplein, compleet met springkussen.

Linedance avond The White Horse Dancers
20:00-1:00 Cabauw, In ’t Witte Paard, Cabauwsekade 42. Vrije dansavond The White Horse Dancers. Deur open vanaf 19.45 uur. Entree voor niet-leden is 6 euro per persoon; leden 2 euro.

Cool Talent - tiende editie
20:00 Gouda, Goudse Schouwburg. Een muzikale avond van hoge kwaliteit voor en door middelbare scholieren uit Gouda en omgeving. Te verwachten zijn dansgroepen, bands, singer songwriters, zangstemmen en acrobatiek. De meest bijzondere acts van de vier Goudse middelbare scholen en natuurlijk kijken we ook terug naar de talenten van de afgelopen tien jaar Cool Talent. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

zondag 16 april

Assepoester De Musical
13:30/16:00 Gouda, Goudse Schouwburg. Van Hoorne Entertainment betovert jong en oud met Assepoester De Musical. Het wereldberoemde verhaal komt tot leven met een flinke dosis humor. Samen met de betoverende liedjes en schitterende kostuums is deze familiemusical een ware beleving. Met verkleedwedstrijd en Meet & Greet. Kaarten zijn te bestellen www.goudseschouwburg.nl.

Muziek Café: St. Polaroid
15:00 Krimpen a/d IJssel, Theater De Tuyter, Nachtegaalstraat 8. St.Polaroid is een driekoppige indiepop/folk-band uit Krimpen aan den IJssel. Hun kleine dromerige liedjes vertellen verhalen die de luisteraar meenemen op reis. Veel liedjes van hun laatste album ‘ Autobahnkirche’ zullen de revue passeren. Kaarten kosten 7,50 euro en zijn te bestellen via www.uitagendakrimpen.nl.

Jubileumconcert Vita Nova
15:00 Haastrecht, Hervormde kerk, Kerkplein 9. Vrouwenkoor Vita Nova viert haar 95-jarig jubileum met een concert in de Hervormde kerk. Het koor brengt onder leiding van dirigente Marja Timmer een programma ten gehore met als thema 'Fly with me'. De muzikale begeleiding wordt gevormd door Ingrid Rietveld (piano), Daniëlle van der Bas (klarinet) en Annastasia van de Klomp (viool). Kaarten à 10 euro zijn verkrijgbaar bij Bakker Cadeauwinkel, Hoogstraat 55 in Haastrecht of voor aanvang van het concert aan de kerk. Reserveren kan ook door 10 euro p.p. over te maken op NL81 RBRB 0956 1224 34 t.n.v. Vrouwenkoor Vita Nova, onder vermelding van naam.

maandag 17 april

Breien en haken in de bibliotheek
14:00-16:00 Bergambacht, bibliotheek. Creatievelingen die ideeën en tips op het gebied van haken en breien uit willen wisselen zijn welkom op het maandelijkse brei- en haakcafé. Onder het genot van een kopje koffie of thee kunnen er patronen worden gedeeld om mee aan de slag te gaan. Om deel te nemen is het niet nodig om lid te zijn van de bibliotheek.

Digitaal café Bergambacht
15:00-16:00 Bergambacht, bibliotheek, Pleinstraat 4. Digitaal café voor vragen over bijvoorbeeld telefoon, tablet of computer. Bibliotheekvrijwilligers staan klaar om te helpen. Er zijn geen kosten aan verbonden en bezoekers hoeven geen lid van de bibliotheek te zijn.