Cruciale zege DCV, remise voor Spirit

krimpen a/d ijssel • Vrolijke  taferelen op het Waalplantsoen zaterdagmiddag na de 2-1 overwinning van DCV op CVV Zwervers.

"Een broodnodige zege," zo stelde DCV-trainer Wout Ooms opgelucht vast na het duel dat aanvoelde als een finale en de Krimpenaren nieuwe hoop verschafte in de race om directe handhaving in de eerste klasse C. Daarin staat het nu negende, kort achter SHO dat evenveel punten heeft, maar een beter doelsaldo kan overleggen. "We hebben nu in ieder geval een geruststellend grote marge naar de drie directe degradatieplekken toe," stelde Ooms tevreden vast. De Krimpense goals werden zaterdag geproduceerd door Daan Beumer (voor rust) en Fievel Meijer (na de hervatting).

Spirit

Spirit beet zijn tanden stuk op het taaie Pelikaan. Op het Pelidome in Zwijndrecht werd het een tamelijk bloedeloze 0-0.
"Jammer, want onze concurrenten bovenin - Sparta en Nieuwerkerk-  speelden deze zaterdag ook gelijk," had Spirit-trainer Richard van Cappellen gezien. "We hadden dus goede zaken kunnen doen, maar helaas misten we dit keer stootkracht voorin. Wat ook niet echt bijdroeg aan een flitsende pot voetbal was het optreden van de scheidsrechter. Een aardige man, maar hij kon het niveau van de tweede klasse niet aan. Het is niet anders. Komende week zijn we lekker een weekend vrij en daarna gaan we weer met frisse moed verder."