'Bhoeddha in het tuincentrum'

lekkerkerk • Historicus Hans Luiten verzorgt zondagmiddag 2 april op uitnodiging van VVP-afdeling Lekkerkerk een lezing over de ‘boeddha in het tuincentrum’. Luiten toelichtend: ‘In ieder tuincentrum kun je boeddha's kopen. Duizenden Nederlanders mediteren en de Dalai Lama verschijnt bij Collegetour. Het boeddhisme is nog nooit zo populair geweest. Maar wie was boeddha eigenlijk? Heeft hij wel bestaan? Wat heeft dat geloof te maken met het hindoeïsme?’ Dat en veel meer komt aan de orde tijdens de zinzondag in de Grote of Johanneskerk, Kerkplein 4 in Lekkerkerk. Aanvang 15.00 uur. De toegang is vrij; na afloop is er een collecte. Meer informatie: 0180-662721/www.pkn-lekkerkerk.nl (onzegemeente/vvp).


Paasconcert 

stolwijk • Chr. jongerenkoor Cantica Nova en kinderkoor Seba geven zaterdag 8 april (aanvang 19.30 uur) een paasconcert in de Hervormde kerk van Stolwijk. De toegang is vrij; de collecte is bestemd voor Woord en Daad (noodhulp Syrië).


Ruilbeurs 

ouderkerk a/d ijssel • Na een aantal maanden van sparen en verzamelen wordt deze week de sticker-spaaractie van het boek ‘Ouderkerk, een dorp met een rijke historie' afgesloten met een ruilbeurs. 

Van 9 januari tot en met 30 maart kregen klanten van Plus Vergeer in Ouderkerk aan den IJssel bij aankoop van 10 euro aan boodschappen een setje van vier stickers over de geschiedenis van het dorp. In totaal konden er 324 stickers verzameld worden. Plus Vergeer organiseerde deze actie samen met de historische vereniging Ouderkerck op d'IJssel. De actie is met honderden deelnemers een groot succes. Om iedereen de kans te geven om de laatste dubbele stickers te ruilen en hun verzamelboek compleet te maken organiseren Plus Vergeer en de historische vereniging op zaterdag 1 april, van 10.00 tot 15.00 uur, een grote ruilbeurs in de Drie Maenen.