• Het Capelle Pianotrio speelt zondag 2 april in 'De Tulp' in Bergambacht muziek van Mendelssohn, Arensky en Turina.
• Het Capelle Pianotrio speelt zondag 2 april in 'De Tulp' in Bergambacht muziek van Mendelssohn, Arensky en Turina. Foto: aangeleverd

dinsdag 28 maart

Digitaal café Ouderkerk aan den IJssel
14:00-15:00 Ouderkerk a/d IJssel, bibliotheek, Kerkweg 82d. Digitaal Café voor vragen over bijvoorbeeld telefoon, tablet of computer. Bibliotheekvrijwilligers staan klaar om te helpen. Er zijn geen kosten aan verbonden en bezoekers hoeven geen lid van de bibliotheek te zijn.

Paasviering
14:30 Schoonhoven, De Ark, Groene Singel 10. Paasviering van de PCOB. De liturgie wordt verzorgd en geleid door ds. Hanneke Ouwerkerk. In het tweede gedeelte wordt stilgestaan bij hoe te vasten in de veertigdagentijd. Na afloop is er een gezamenlijke broodmaaltijd, waarvoor men zich van te voren moet opgeven via (0182) 604469. Ook gasten zijn welkom.

The Legends ft. Michael Varekamp - Helden van Toen, met Tess Merlot en Wiboud Burkens
20:00 Gouda, Goudse Schouwburg. Zanger/trompettist Michael Varekamp en toetsenist Wiboud Burkens vormen samen al jaren het kloppend hart van The Legends. In hun tiende programma nemen zij het publiek mee in een eigenzinnige tocht langs hun helden in de betoverende muziektheatervoorstelling Helden van Toen. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

woensdag 29 maart

Kleding- en speelgoedbeurs
14:00-16:00/18:30-19:30 Krimpen a/d IJssel, Sebakerk, Koningin Wilhelminaplein 1. Verkoping van tweedehands kinderkleding vanaf maat 74, dameskleding en speelgoed. De opbrengst is bestemd voor de zending. Gratis toegang. Gratis koffie/thee. Voor kinderen is er een speelhoek.

Bingo in Cultuurhuis
19:30 Krimpen a/d Lek, Cultuurhuis. De bingoavond bestaat uit tien rondes. Een bingoboekje kost 11,50 euro en is online verkrijgbaar via www.cultuurhuiskrimpenaandelek.nl of bij de receptie op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Leeftijd: 18+.

Conny Janssen Danst - Framed
20:00 Gouda, Goudse Schouwburg. In Framed observeren we twaalf personages die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben. Via filmbeelden en livedans zien we slices of life en zoomen we in op de verschillende kleine levens. Met een mozaïek aan vertellingen ontdekken we wat hen verbindt. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

Fred Delfgaauw - Broos
20:30 Gouda, Goudse Schouwburg. Tijdens de coronacrisis liep Fred een half jaar mee met medewerkers in een zorginstelling. Met de verhalen die hij daar verzamelde maakte hij een theatrale ode aan oude mensen en hun levenskracht. En tevens een eerbetoon aan degenen die hen de zorg bieden die ze nodig hebben. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

donderdag 30 maart

Paasviering PCOB
14:00 Krimpen a/d IJssel, Fonteinkerk, Burg. Aalberslaan 41. De PCOB-afdeling Krimpen aan den IJssel e.o. houdt een paasviering. Er wordt geluisterd naar gedeeltes uit het evangelie en Joke Verweerd brengt rond het thema 'Verlangen naar het Licht' haar verhalen en gedichten ten gehore. Iedereen is welkom.

Spelavond 't Wilgegat
19:30 Willige Langerak, Buurthuis 't Wilgegat. Nieuwe spelavond, waarbij het klaverjassen en biljarten om 19.30 uur begint en het rummikuppen om 20.00 uur. Uitslag 16 maart: bij rummikuppen was Lize de Haay met 18 strafpunten de beste, bij het klaverjassen Marco de Regt met 5527 punten. Nieuwe deelnemers zijn welkom.

Blaudzun - NY-Rio-Berlin
20:00 Gouda, Goudse Schouwburg. NY-Rio-Berlin is een intiem vervolg op Blaudzuns zesde langspeler Lonely City Exit Wounds. De zanger en liedjesschrijver brengt met zijn vaste muzikanten zowel de songs van dit album, als ook het mooiste uit zijn eerdere werk, én nieuwe muziek in bijzondere en sfeervolle uitvoeringen. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

Diapresentatie Kruisweg Jan Toorop
20:00 Krimpen a/d IJssel, De Bron, Memlinghof 2. Diapresentatie over het leven, geschiedenis en de beroemde Kruisweg van Jan Toorop. Zowel de originele werken van deze grote schilder als de glazen reproducties komen aan de orde. Ook wordt een toelichting gegeven over de productie van deze panelen. De toegang is vrij

Filmavond: King Richard
20:15 Haastrecht, Theater Concordia. Richard Williams is vader van Venus en Serena voor wie hij een duidelijk doel voor ogen heeft. Door middel van onconventionele methodes traint hij zijn dochters en wil hij dat ze het onmogelijke bereiken en een indruk achterlaten op de wereld. Met de kracht van familie, een rotsvaste overtuiging en doorzettingsvermogen groeien Venus en Serena uit als getalenteerde topspelers binnen het tennis. Kaarten (à 9 euro ) zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl.

Esther Apituley e.a. - De Sprong van Nijinsky
20:30 Gouda, Goudse Schouwburg. Het verhaal van Nijinsky is er een van een obsessieve hang naar het sublieme. Een multidisciplinaire voorstelling als pleidooi voor het denken van het ondenkbare, het spel, de creatie, voor het zoeken naar de momenten dat je zweeft, en de angst voor de momenten om neer te komen. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

vrijdag 31 maart

Paasbingo
10:00-12:00 Gouderak, Dorpshuis. De wekelijkse koffieochtend in het Dorpshuis in Gouderak staat in het teken van een paasbingo. Iedereen, jong en oud, is welkom. Zoals elke week is de koffie gratis. De deur van het Dorpshuis staat vanaf 10.00 uur open, de bingo begint rond half elf.

Historische filmpjes over Krimpen aan de Lek
14:00 Krimpen a/d Lek, Cultuurhuis, De Markt 201. Filmuurtje van het Historisch Ontmoetingspunt Krimpen aan de Lek. Er wordt een aantal korte filmpjes getoond die rond 1985 gemaakt zijn door amateurfilmer Daan Dijkshoorn. Dit keer gaan de filmpjes over het zwembad Schuagt, oefenen van de brandweer en de EHBO, de autopont Krimpen-Kinderdijk, sluiting van sigarenzaak Wepster, kleuterschool ‘t Hoekje, smederij Kooiman in bedrijf, sportieve ouderen in zwembad de Woelwater en het circus Bassie en Adriaan in Krimpen aan de Lek. Toegang gratis. Aanmelden via crempene@gmail.com of bij de balie in de bibliotheek van Krimpen aan de Lek.

The Story of Travis - Theater Rotterdam en Well Made Productions
20:00 Gouda, Goudse Schouwburg. Een nieuwe toneeltekst geïnspireerd door de Broadway klassieker A Raisin in the Sun van Lorraine Hansberry. Over het belang van het hebben van dromen, het laten gelden van je stem in een wereld die niet voor jou lijkt ingericht en het vinden van een thuis. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

Moord in Theater De Tuyter
20:00 Krimpen a/d IJssel, Theater De Tuyter, Nachtegaalstraat 8. Spel waarbij teams er achter proberen te komen wie de dader is van een moord, door het stellen van de juiste vragen aan de verdachten. Dit zijn vier acteurs die tijdens de avond aanwezig zijn. Een soort Cluedo en Escaperoom in één. Het spel is avondvullend en minstens één teamlid moet in het bezit zijn van een smartphone. Teams bestaan uit minimaal twee en maximaal zes personen. Kaarten kosten 22,50 euro en zijn te bestellen via www.uitagendakrimpen.nl.

Lebbis en Mattijs Verhallen - Het Toeval Wil
20:30 Gouda, Goudse Schouwburg. Het hele leven is toeval. Waar je geboren bent, hoeveel talent je hebt, wie je tegenkomt. Toevallig komen Mattijs Verhallen en Hans Sibbel elkaar tegen. Op een goed moment. Twee mannen in de bloei van hun leven die een bak liedjes en gedachten over u uitstorten waar U u tegen mag zeggen. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

zaterdag 1 april

Voorjaarsmarkt
10:00-14:30 Polsbroek, Kaasboerderij Verweij, Zuidzijdseweg 142A. Voorjaarsmarkt met diverse kramen (buitenplanten, speelgoed, schoonmaak producten, bloemen, woondecoratie, sieraden en nog veel meer), eetgelegenheden (friet, pannenkoeken en oliebollen), activiteiten voor de kinderen (quad rijden, springkussens en dieren knuffelen) en ontmoeten. Opbrengst is voor Stichting Ontmoeting.

Opschoonactie KrimpenSchoon
10:00-12:00 Krimpen aan den IJssel, Moderatopark. De maandelijkse opschoonactie van KrimpenSchoon vindt deze keer plaats in het Moderatopark en in de directe omgeving. Start: parkeerplaats Bazielkruid. Aanmelden kan via krimpenschoon@gmail.com

Hulp bij belastingaangifte
10:00-13:00 Bergambacht/Haastrecht, bibliotheek. In de bibliotheken van Bergambacht en Haastrecht wordt er hulp geboden bij het doen van de belastingaangifte over het jaar 2022. Voor deze hulp dient wel vooraf een afspraak te worden gemaakt. Dit kan telefonisch via: 085-0662370 (tussen 9.00 en 12.30 uur) of via e-mail info@welzijnkrimpenerwaard.com. De belastingservice is enkel bedoeld voor inwoners van de Krimpenerwaard, die recht hebben op zorgtoeslag. Ook dient het een eenvouidige, digitale aangifte te zijn. De ondersteuning is gratis en wordt verleend door getrainde vrijwilligers.

Passieconcert
20:00 Jaarsveld, Hervormde kerk, Kerkstraat 5. Chr. gem. zangvereniging 'De Lofstem' uit Jaarsveld geeft samen met chr. gem. zangvereniging 'Immanuël' uit Kamerik een passieconcert. Beide koren staan onder leiding van dirigent Cees van der Slik. Uitgevoerd wordt muziek van Hans Boelee naar het Evangelie van Marcus. Solisten zijn Els van der Slik (sopraan), Hans de Borst (bariton) en Jan van der Eijk (bas). Spreker, openen en sluiten: ds. J. de Wit, organist is Jan Verweij. Toegang is vrij, na afloop koffie in het verenigingsgebouw.

Amazing Stroopwafels
20:00 Krimpen a/d IJssel, Theater De Tuyter, Nachtegaalstraat 8. The Amazing Stroopwafels bestaan uit Wim Kerkhof (contrabas, toetsen en zang), Rien de Bruin (gitaar, accordeon en zang) en Arie van der Graaf (elektrische gitaar). Zij spelen overal: op straten en op pleinen, maar ook in cafés, dierentuinen, sauna’s, blusboten, theaters, hengelsport- en aquariumverenigingen. Ja, zelfs bij mensen thuis – en vaak ook. Zij mijden menselijke oceanen, zoals megadisco’s of popfestivals. Het directe contact met het publiek staat voorop. Deze voorstelling is te bezoeken in combinatie met een belbusarrangement. Kaarten kosten 5 euro en zijn verkrijgbaar in De Tuyter of te bestellen via www.uitagendakrimpen.nl.

Caecilia vertelt 'Verhalen aan zee'
20:00 Gouda, Theaterbakkerheij, Gouderaksedijk 24B. Stedelijke Harmonie Caecilia geeft een concert over 'Verhalen aan zee'. Over liefde, verdriet, afzien en strijd, over nieuwe werelden en stoere verhalen. Van een cruise op de Love Boat tot een spannende reis in de onderzeeër Das Boot. Vrolijke zeemansverhalen vertolkt in aanstekelijke muziek. Entreeprijs: volwassenen 10 euro, kinderen 12 t/m 18 jaar 7,50 euro en kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen. Kaarten zijn te koop op www.caeciliagouda.nl.

Praiseavond
20:15 Krimpen a/d IJssel, Rehobothkerk, De Landerijen 1. Vanuit jeugdvereniging Sola Gratia wordt een praiseavond gehouden rond het thema 'Goede Vrijdag en Pasen'. Iedereen is welkom.

zondag 2 april

De regels van Floor
13:30/16:00 Gouda, Goudse Schouwburg. Na de succesvolle boekenreeks van Marjon Hoffman en de met een Emmy Award bekroonde televisieserie, komt De regels van Floor nu in het theater. Een geweldige familievoorstelling over het leven van de 11-jarige Floor, doorspekt met humor en herkenbare familieproblemen. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

Muziekmiddag in De Tulp
15:00 Bergambacht, De Tulp, Burg. Huijbrechtstraat 2. Het Capelle Pianotrio speelt muziek van Mendelssohn (1e pianotrio), Arensky en Turina. Het trio bestaat uit Jan van Lier (piano), Boudewijn Bruil (viool) en Marijke Meijer (cello). Dit is het laatste concert in de serie die het afgelopen jaar in De Tulp is gehouden. In het najaar start weer een nieuwe reeks concerten. Entree: 5 euro (incl. een kop koffie/thee). Aanmelden verplicht: WelZijn Krimpenerwaard, tel. 085-0662370 of info@welzijnkrimpenerwaard.com.

Krimpen Zingt-dienst in Fonteinkerk
18:30 Krimpen a/d IJssel, Fonteinkerk, Burg. Aalberslaan 41. Na een goed bezochte dienst in februari, wordt dit de tweede zangdienst in de recent verbouwde kerk. Voorganger is predikant ds. Louis Krüger uit Rotterdam. Voor deze dienst op Palmzondag heeft hij als thema gekozen 'Wie is nu eigenlijk de Barmhartige Samaritaan?'. Medewerking wordt verleend door het koor ‘Trumpets of the Lord’ uit Hoofddorp. Voor begeleiding van de samenzang zorgt organist Everhard Zwart. Tien minuten voor aanvang van de dienst start al de samenzang.

maandag 3 april

Digitaal contact met de huisarts
10:00-11:30 Schoonhoven, bibliotheek, Spoorstraat 3A. Informatieve bijeenkomst over Uw Zorg online. Dit is het patiëntenportaal dat gebruikt wordt door huisartsen in Schoonhoven. In de bijeenkomst wordt uitgelegd hoe digitaal contact met de huisarts werkt, wat een patiëntenportaal is en wat je eraan hebt. De bijeenkomst is gratis. Lid zijn van de bibliotheek is niet noodzakelijk. Aanmelden is wel nodig. Dit kan bij de balie van de bibliotheek, via telefoonnummer (0182) 385406 of e-mail info@debibliotheekkrimpenerwaard.nl.

Klaverjassen in De Waard
19:30 Bergambacht, De Waard. Nieuwe kaartavond van klaverjasclub De Waard. Belangstellenden zijn iedere maandagavond vanaf 19.30 uur welkom. De uitslag van de vorige speelavond: 1. Pia Both, 4980 punten; 2. Hennie de Leeuw, 4743 punten; 3. Ineke Zwijnenburg, 4681 punten.

dinsdag 4 april

Voorleeshalfuurtje
10:30 Bergambacht, bibliotheek, Pleinstraat 4. Elke eerste dinsdag van de maand is er een peuter voorleeshalfuurtje in de bibliotheek van Bergambacht. (Groot)ouders zijn welkom met hun peuter. Dit keer leest Diantha voor uit Kikker: Kikker zit vol avonturen en houdt wel van een feestje.

woensdag 5 april

Repair- en digicafé
13:00-16:00 Krimpen a/d IJssel, Lage Vijver 2. Elke eerste woensdag van de maand van 13.00 tot 16.00 uur is er een repair- en digicafé in de Vijverhoek.

Parkinsoncafé
14:00 Schoonhoven, Welzijn Krimpenerwaard, Oranjeplaats 45b. Het Parkinsoncafé is een ontmoetings­plaats voor mensen met de ziekte Parkinson, mantelzorgers, zorgverleners en familieleden. In een ontspannen sfeer wordt er een onderwerp gepresenteerd door een (ervarings-)deskundige, waarna er gelegenheid is tot het stellen van vragen en het uitwisselen door lotgenoten van ervaringen en informatie. De bijeenkomst is gratis. Aanmelden: info@parkinsoncafekrimpenerwaard.nl.

donderdag 6 april

Digitaal café Schoonhoven
10:00-11:00 Schoonhoven, bibliotheek, Spoorstraat 3A. Digitaal Café voor vragen over bijvoorbeeld telefoon, tablet of computer. Bibliotheekvrijwilligers staan klaar om te helpen. Er zijn geen kosten aan verbonden en bezoekers hoeven geen lid van de bibliotheek te zijn.

Repair Café in Concordia
13:30-16:00 Haastrecht, Theater Concordia. Iedereen is welkom om met hun kapotte spullen naar Theater Concordia te komen, om die ter plaatse, samen met vrijwillige reparateurs, weer in orde te maken.

Maria Goos, Michiel de Jong, Sieger Sloot - Seksklimaat
14:30 Gouda, Goudse Schouwburg. Als jij met je beste vrienden honderd keer zou ontbijten, wat worden dan terugkerende onderwerpen? Wij hadden het over de klimaatcrisis. En over seks. Nieuwsgierige vragen werden opeens niet meer beantwoord, grappen werden verwijten, en het eindigde in confronterende vragen. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

Grieks viergangen menu
18:15 Cabauw, In ‘t Witte Paard, Cabauwsekade 42. Vrijwilligers Paulien en Simone verzorgen een Grieks viergangen menu. Kosten: 18,50 euro p.p. (excl. drankjes). Inloop vanaf 17.30 uur. Aanmelden vóór maandag 3 april i.v.m. inkoop, via 06-25506182/info@inhetwittepaard.nl. Minimum aantal deelnemers is 15.

Popkoor Prestige in Concordia
20:30 Gouda, Theater Concordia. Popkoor Prestige uit Gouda, verzorgt een programma vol bekende muziek. Het koor brengt, onder begeleiding van Miguel Angel Santaella en de live band, haar gehele repertoire ten gehore, bestaande uit de nieuwste hits. Toegang gratis.

vrijdag 7 april

Historisch café in bibliotheek
14:00-16:00 Krimpen a/d Lek, bibliotheek. Er is de eerste vrijdagmiddag van april weer een historisch café in de bibliotheek in het Cultuurhuis aan De Markt 102 in Krimpen aan de Lek. Wie vragen heeft over de geschiedenis van Krimpen aan de Lek kan hier terecht. Ook als men fotomateriaal zoekt of heeft uit de historie van het dorp.

Popquiz in Theater Concordia
20:30 Haastrecht, Theater Concordia. Quiz over popmuziek, met smakelijke en vermakelijke rondeprijzen. 33 teams van max. 5 deelnemers doen mee. Deelname alleen met met een groepsticket. Kaarten (à 25 euro per team) zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl.