Toch nog punt voor DCV

kinderdijk • Een doelpunt van Ricardo Lelieveld in blessuretijd leverde DCV toch nog een punt op in de uitwedstrijd tegen staartclub De Zwerver. Het werd 2-2 op het Kinderdijkse sportpark De Schans. Ook de eerste Krimpense goal werd gescoord door Lelieveld.

Het elftal van trainer Wout Ooms bevindt zich al een paar weken in de ‘gevarenzone’, maar het leek er in de eerste helft verdacht veel op dat de spelers de ernst van de situatie niet in zagen. Waar De Zwerver zeer acceptabel veldspel liet zien op de slechte grasmat, bakte DCV er niets van. De 2-0 voorsprong van de thuisclub bij rust was dan ook verdiend.
Voor Ooms een reden om de pauze te benutten voor een stevige speech. De toespraak leek te helpen, want zijn manschappen toonden in de tweede helft tekenen van herstel met Lelieveld twee keer als doeltreffend eindstation.
Komende zaterdag wacht DCV wederom een cruciale wedstrijd. Dan treedt het op het Waalplantsoen aan tegen het eveneens in de problemen verkerende Zwervers uit Capelle aan den IJssel.

Lekkerkerk degelijk in duel met Arkel

lekkerkerk • Lekkerkerk handhaafde zich met een keurige 2-0 overwinning op Arkel in de bovenste regionen van de derde klasse D. Daarmee overtreffen de zwart-witten hun prestaties van de voorbije seizoenen – waarin veelal tegen degradatie moest worden geknokt- op overtuigende wijze.

“We stonden met name achterin weer als een huis,” stelde trainer Dennis Schoonewil tevreden vast na het duel met middenmoter Arkel. “Met de pas 17-jarige Finn van Kooten als prima vervanger van Kevin van Gent, die al na 15 minuten geblesseerd uitviel.”
Een speciale vermelding verdiende ook Rick Looren de Jong, die in de aanval veel werk verzette en daarmee het zware gevoel van enkele ongelukkige optredens van zich afschudde. De Lekkerkerkse doelpunten werden gescoord door twee routiniers. Gert-Jan Rothman tekende kort voor rust uit een vrije trap de 1-0 aan, waarna Erwin de Groot de marge na de thee verdubbelde.

Nipt verlies

papendrecht • "Er had echt meer ingezeten dan deze 3-2 nederlaag,” sprak Dilettant-trainer Edward Knook na de uitwedstrijd bij middenmoter Drechtstreek. Het mocht echter niet zo zijn.

De Krimpenaren - aan de aftrap verschenen zonder de geblesseerden Ian Hendriks, Marnix van den Adel en Rutger Esmeijer- moesten in de eerste helft één tegentreffer incasseren. Jay Paaymans scoorde na de pauze de 1-1, waarna een defensief misverstand bij Dilettant voor 2-1 zorgde. Toen Drechtstreek vervolgens ook nog op 3-1 kwam, was het de vraag of Dilettant mentaal overeind zou blijven. "Dat lukte zeker,” toonde Knook zich trots op zijn ploeg. "We kwamen via Declan Kelly nog terug tot 3-2 en drukten Drechtstreek in de slotfase nog diep terug. Jammer genoeg wilde onze derde goal niet vallen.”