Schoonhoven doet goede zaken

schoonhoven • Schoonhoven versloeg SC Everstein met 3-1 en sluit dankzij deze driepunter aan bij de ‘kopgroep’, die strijdt om de titel. In de derde periode staan de Schoonhovenaren er eveneens goed voor. 

In de beginfase was de thuisploeg duidelijk de bovenliggende partij. Na de openingstreffer van Walter van Maurik kwamen de gasten beter in de wedstrijd. “In de tweede helft scoorden Amine Karroum en Bilal Ouahalou kort achter elkaar en was de marge groot genoeg,” vertelde Schoonhoven-trainer Mark Weel na afloop. “De rode kaart van Tom Kruiper, die een tegenstander met zijn lichaam opving, maar volgens de scheidsrechter daarbij een elleboog gebruikte, was een tegenvaller. Ik moet hem nu een paar wedstrijden missen. De tegentreffer verontrustte ons niet. Met tien man kregen we nog de meeste kansen.”

Na twee nederlagen pakte Haastrecht, dat op de ranglijst flink wegzakte, tegen HSSC'61 in een doelpuntloos duel een belangrijk punt. Met de juiste instelling was Haastrecht voor rust het meest aan de bal. Thijmen Raateland en Robert Dongelmans kregen goede mogelijkheden, maar benutten deze niet. "De felle wind maakte goed voetbal onmogelijk,” oordeelde interim-trainer Marco Versloot, die de zieke Patrick de Ruijter tot aan het einde van het seizoen vervangt. "In de tweede helft waren er weinig kansen. Het was een typische 0-0 wedstrijd. Ik ben tevreden over de getoonde inzet. Zaterdag ontvangen we nummer twee Hardinxveld.”