Dubbel?

haastrecht • Het eerste herenteam van Volleybal Club Haastrecht kan naast het kampioenschap eventueel ook de beker in hun klasse nog winnen. Op woensdag 5 april speelt VCH de halve finale tegen Cratos H1. Ook dan is iedereen welkom in sporthal Concordia. Aanvang 20.30 uur. 

Het team wordt gevormd door Floris van Harsselaar, Jaap Buijzert, Laurens Bout, Lucas van Eijk, Roland de Jong, Sander de Wit, Tom Stolwijk, Valentijn Pinkse en Vincent van der Meer. Teammanager is Bart de Bruin.
Tijdens de kampioenswedstrijd zat VCH-erelid Nico Stolwijk weer eens op de scheidsrechtersstoel. Na het laatste fluitsignaal zaterdag werden de spelers en hun teammanager door het bestuur van VCH in de bloemen gezet en mochten ze van het toegestroomde publiek een verdiend applaus in ontvangst nemen. Door de hoofdsponsor van VCH -Insight 24- werd iedereen (spelers én publiek) getrakteerd op een drankje en een hapje in Grand Café Concordia, de altijd gezellige thuishaven van VCH.
Het is voor het eerst in de geschiedenis dat VCH met een herenteam kampioen is geworden in de eerste klasse van de Nevobo-competitie.  


FC Perkouw mag blij zijn met 2-2 

berkenwoude • FC Perkouw is er na het binnenhalen van de tweede periodetitel -twee weken geleden- niet in geslaagd om koploper SCH dichter te naderen. Daar zorgden twee remises achtereen voor. Zaterdag kwamen de Berkenwoudenaren thuis tegen Siveo niet verder dan 2-2. 

“Ik stel daar tegenover dat we al twaalf duels ongeslagen zijn,” toonde trainer Maarten Adriaanse met een knipoog zijn positieve aard. “Bovendien was het punt dat we vandaag binnenhaalden een ‘gestolen gelijkspel’.” De goals kwamen op naam van Mark van der Laan en Arno Verbree (uit een strafschop). Jarmo Butter haalde het einde van de wedstrijd niet. Hij moest na een ‘slaande beweging’ inrukken.
Als het in Nederland waait, lijkt het op de Kattendijk in Gouderak nog nét wat harder te stormen. "Het voelde als windkracht 8”, sprak vv Gouderak-trainer Wynoud Slegtenhorst na het duel met REMO. Yuri Kool trok zich weinig van de weersomstandigheden aan: hij scoorde twee keer en had daarmee een groot aandeel in de verdiende 2-1 overwinning.
Laagvlieger Cabauw speelde op eigen veld met 1-1 gelijk tegen Linschoten. "Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd,” vertelde Cabauw-trainer Herman Verrips, die de club aan het einde van het seizoen verlaat, na afloop. "We pakken weer een punt en zien elke komende wedstrijd als een finale om directe degradatie te ontlopen.” Hekkensluiter SPV'81 verloor met 0-3 van nummer twee Zwammerdam, dat pas in de slotfase de zege veilig stelde. In de eerste helft kon de Polsbroekse dorpsclub zich aardig meten met Zwammerdam, dat na een half uur op voorsprong kwam en de wedstrijd vanaf de 80ste minuut besliste met nog twee treffers. De wedstrijd van aankomende zaterdag tegen het Goudse GSV is belangrijk voor de Polsbroekers. Spits Sander Koolwijk, die zaterdag geschorst was, is er dan weer bij.