Concert Alma Duo in Schoonhoven

schoonhoven • In de Remonstrantse kerk aan Kruispoortstraat 8 in Schoonhoven is er zaterdag 1 april een concert van het Alma Duo.         Het duo bestaat uit sopraan Natalie Merfort en pianiste/altzangeres Svetlana Lohman. Merfort groeide op in Luxemburg en Berlijn, waar zij klassieke muziek studeerde. Aan het Rotterdams Codarts-conservatorium studeerde zij vervolgens ook jazz- en popmuziek. Lohman kwam in 2003 vanuit Sint Petersburg naar ons land om zich definitief te vestigen als pianodocente en concertpianiste. Zij mocht al bij menig concert optreden. Het programma omvat hoogtepunten uit de sacrale muziek met favoriete liederen als Ave Maria van Bach-Gounod, Dignare van Händel, Ave Maria van Schubert, Après un Rève van Fauré en Duet van Liza en Polina van Tschaikovsky. Daarnaast klinken ook eigen nummers van dit duo.                                 Aanvang om 20.00 uur. Entree: 10 euro.


Polderband speelt in Cultuurhuis

krimpen a/d lek • De Krimpense Polderband treedt zondagmiddag 16 april op in het Cultuurhuis in Krimpen aan de Lek, met blues, pop en rock uit de jaren '70, '80 en '90. Het repertoire omvat covers van bekende bands als The Eagles en The Doobie Brothers, maar ook eigen werk. Voor de Polderband is 2023 een jubileumjaar; de groep bestaat dertig jaar. Speciaal daarvoor stellen de bandleden een repertoire samen met muziek uit hun begintijd en uit het recente verleden. Aanvang: 15.00 uur. Kaarten kosten 7,50 euro en zijn online verkrijgbaar op www.cultuurhuiskrimpenaandelek.nl of bij de receptie.


Ophaaldag rommelmarkt

willige langerak • Op zaterdagochtend 1 april worden er weer spullen opgehaald voor de rommelmarkt van Willige Langerak. Wie goede, bruikbare spullen heeft, kan contact opnemen met Wiljan den Boer (06-46558079) of Ad Spek (06-22879142).